Idegenforgalmi adó Rómában

 

A Római Városi Tanács 2010. július 28-án a 2010. július 28/29-i 67-es Városi Tanácsi határozatban elfogadta a 2010. évi 78-as sz. törvényi rendeletet (14. cikkely 16. bekezdés e) pont) az idegenforgalmi adó bevezetéséről.

A város szolgáltatásaihoz való anyagi hozzájárulásnak tekintendő adó célja a jobb és hatékonyabb vendégfogadás biztosítása.
 

Az említett hozzájárulás 2011. január 1-től kerül bevezetésre és mindenkire érvényes, aki Róma főváros területi határán belül szálláshely-szolgáltatást vesz igénybe, a diákszállók kivételével.
 

Fontos megjegyezni, hogy az említett hozzájárulás mindenkire vonatkozik, beleértve azokat is, akik szállásukat utazási irodán vagy utazásszervező irodán keresztül foglalták le illetve fizették ki és a szálláshelyen csak a vouchert kell átadniuk. Ezen meghatározás mentén, mivel a hozzájárulás alapja nem a szállásdíj, hanem a város területén eltöltött vendégéjszaka, a hozzájárulás azoknak is fizetendő, akik szerződéses megegyezés értelmében nem fizetnek díjat a szálláshely-szolgáltatásért. (csak néhány példát említve a csoportkísérők, buszsofőrök, stb.)

A hozzájárulás fizetése alól kivételt képeznek a két éves kor alatti gyermekek.
 

Tarifatáblázat:

Kemping    2 € /fő/éj maximum 10 éjszakáig
Agriturismo    2 € /fő/éj maximum 10 éjszakáig
Bed and Breakfast   2 € /fő/éj maximum 10 éjszakáig
Kiadó szoba    2 € /fő/éj maximum 10 éjszakáig
Kiadó apartman   2 € /fő/éj maximum 10 éjszakáig
Hétvégi ház    2 € /fő/éj maximum 10 éjszakáig
1, 2 és 3 csillagos szálloda  2 € /fő/éj maximum 10 éjszakáig
4 és 5 csillagos szálloda  3 € /fő/éj maximum 10 éjszakáig
 

Megjegyzés: az életbe lépő szabályozás elfogadtatási procedúrája még folyamatban van a Fővárosi Tanácsnál, így előfordulhatnak még kisebb módosítások a fentieket illetően.


Előre is köszönettel:


Róma Főváros Turisztikai Főosztályának Igazgatója

Vissza
Kérje ajánlatunkat!