Szilveszteri kalandozás a Maláj-félszigeten, pihenéssel Langkawi szigetén

Privát körutazás tengerparti pihenéssel

Kuala Lumpur modern és régi arca, Malacca gyarmati emlékei, a Batu barlangok hindu szentélyei, a Cameron-felföld teaültetvényei, Penang templomai, Langkawi strandjai egy felejthetetlen utazásban, szilveszterkor!

 

Dátum: 2023. december 30- 2024. január 11.

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Elhelyezés: Az Ön igényeinek megfelelő, minimum 4 csillagos kategóriában*

Ellátás: A program szerint

Idegenvezetés: Angolul 

Minimum létszám: 2 fő

 

 

Programleírás:

 

1-2. nap: Malacca

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, utazás Kuala Lumpurba dubaji átszállással, érkezés másnap helyi idő szerint délután, transzfer a repülőtérről Malacca városába (kb. 2 órás transzfer). Szilveszteri vacsora egy helyi étteremben. Szállás Malaccában (1 éj).

 

3. nap: Malacca

Félnapos városnézés Malacca hangulatos városában. Gazdag történelmi öröksége révén az UNESCO Világörökség része, a városnézés során megismerkedik a gyarmati és kínai emlékekkel: a Porta de Santiago erőddel, a főtér színes épületeivel, a St. Paul és a Cheng Hoong Teng templommal, a Jonker Street-tel. A tipikus helyi ebéd után rövid szabad program, majd elutazás Kuala Lumpurba. Szállás Kuala Lumpurban (1 éj).

 

4. nap: Kuala Lumpur, Batu-barlangok

Délelőtt félnapos panoráma városnézés alatt fedezi fel az új és a régi Kuala Lumpur szépségeit: a Királyi Palotát, a régi Jamek és a modern Nemzeti mecsetet, a Nemzeti Emlékművet és a Függetlenség terét a Petronas ikertornyok csodás látványával. Kuala Lumpurt elhagyva látogatás a híres hindu templomoknál, amelyek a Batu barlangok mélyén épültek. Murugan hindu isten hatalmas szobra mellett 272 lépcsőfokon felmászva lehet elérni a barlangokat, útközben vidám pillanatokat szereznek majd a lépcsőkön játszadozó majomcsapatok. Továbbutazás a Cameron-felföld felé, útközben ebéd egy helyi étteremben. Délután látogatás a Lata Iskandar vízesésnél. Szállás a Carmeron-felföldön (1 éj).

 

5. nap: Cameron-felföld, Penang

Délelőtt látogatás a teaültetvényeken és egy helyi teagyárba, kóstolással. Egy eperültetvényre és egy helyi zöldségpiacra is ellátogat, majd utazás Penang felé. Útközben rövid megálló a Sam Poh Tong sziklatemplomnál és Kuala Kangsar királyi városába, fotózási lehetőség a látványos Ubudiah mecsetnél és az Iskandariah palotánál. Ebéd egy helyi étteremben. Penang szigetét a világ egyik leghosszabb hídja köti össze a szárazfölddel, ezen keresztül éri el Georgetown városát. Szállás Georgetown-ban (2 éj).

 

6. nap: Georgetown

Georgetown felfedezése következik, amely 2008 óta az UNESCO Világörökség része. Látogatás a világ 3. legnagyobb fekvő Buddha szobrához, az 1000 Buddha templomának is nevezett Kek Lok Si templomba, ahol megtekintheti a Cornwallis erődöt, a Harmónia utcájának thai és burmai templomait és a díszes Khoo Kong Si házat. Ebéd egy helyi étteremben, a nap további részében szabad program.

 

7. nap: Langkawi

Reggel transzfer a kikötőbe, kb. 2,5 órás kompozás Langkawi szigetére, transzfer a szállodába, délután szabad program. Szállás Langkawin (5 éj).

 

8-11. nap: Langkawi

Szabad program, kikapcsolódás Langkawi mesés, fehérhomokos tengerpartjain.

 

12-13. nap: Putrajaya, utazás Budapestre

A déli órákban transzfer a sziget repülőterére, visszautazás Kuala Lumpurba. Délután városnézés következik a közeli Putrajaya-ba, az ország adminisztratív fővárosába.  A ’90-es években épült várost monumentális méretű, modern épületek, látványos hidak, hatalmas kertek jellemzik. Vacsora Putrajayában. Este visszautazás a repülőtérre, éjszaka utazás dubaji átszállással Budapestre, érkezés másnap a délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat. 

 

Az időpont, a programok és a szálláshelyek igény szerint változtathatóak, az árak ettől függően kerülnek kialakításra.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

Szilveszteri kalandozás a Maláj-félszigeten pihenéssel Langkawi szigetén


Vissza
Kérje ajánlatunkat!