Mesés Mikulástúra Lappföldön Tensi Manóiskolával

2019. november 27 – 30. (4 nap/3 éj)

"Manótánc az erdőben"

 

Van valami csodálatos titok Lappföldön, ami nemcsak a kicsiket, de a felnőtteket is magával ragadja, mesés hangulatba repíti, és egy életre szóló közös családi élménnyel gazdagítja!

 

Nem véletlen, hogy a Mikulás is ezt a helyet választotta! A gyerekek kedvence itt, Rovaniemiben fogadja a világ minden tájáról érkezőket, hogy a fülébe súghassák, mit szeretnének Karácsonyra.
A Mikulást nem csak a sarkköri irodájában láthatjuk, hanem egy titkos erdei kunyhóban is, ahol pattogó kandalló mellett csak a magyar gyerekeket várja, hogy meghitt hangulatban személyesen adhassa át nektek az ajándékokat. Lappföldön nemcsak a Mikulással, hanem az őt mindenben segítő manókkal is találkozhattok! Sőt, ha kedvetek van, Ti magatok is manóiskolások lehettek!

Gyertek el a világ legrövidebb és legviccesebb iskolájába, ahol mindig, mindenki csak kitűnő manóbizonyítványt kap, és olyan tantárgyak lesznek, mint az Óriás Szaloncukor Cipelés, Hóvarázslás, vagy Mézeskalács sütés a Manópékségben.
Kíváncsi vagy, miért van a Manóprofesszorok csomagjában több kiló kockacukor, miért van „elsőbbség adás kötelező” KRESZ-tábla a folyóban, és miért látod a repülőgép ablakából rénszarvasagancs formájúnak a város utcaszerkezetét? Ha igen, gyertek velünk Finnországba, ahol további álmaitok is valóra válhatnak, hiszen átlépjük az Északi Sarkkört, utazunk rénszarvas- és husky szánkón és meglessük a postamanókat. Kell-e nagyobb élmény, mint egy erdei farmon 100 huskyval találkozni, hallgatni a sámán meséjét és „repülni” a kutyák vontatta szánkón?! Az utazás során az is kiderül, hogy anyukád, vagy apukád vezeti ügyesebben a motorosszánkót, megtudhatod, hogy ki az a „Hópelyhecske”, és miért nincs jó híre a torkos borznak.

 

 

A „Manótánc az erdőben” programot választó utasaink különleges szálláshelyen, jellegzetes finn faházakban fognak lakni, ahol minden családnak saját szaunája is lesz! A 3 éj/4 napos utazás során sokféle mesés hangulatú programmal várunk benneteket. Itt a szabadidő is rendkívüli, hiszen a gyerekek remekül ellesznek a szálloda kertjében és a Tensi Manóiskola kinti- és benti programjain. Ha sportolni szeretnétek, akkor jobb helyen nem is lehetnétek, hiszen a szálloda a helyi sípálya közvetlen szomszédságában van. Ha erre a túrára jelentkeznek egyszerre két fővárossal is megismerkedhetnek! Lappföld fővárosa Rovaniemi után a Karácsonyra készülődő Helsinkit is láthatják!

 

Kedves Szülők és Nagyszülők! Tartalmas programok nappal, játékos gyermekanimáció esténként, családias hangulat, meglepetések, ajándékok és egy életre szóló élmény az egész családnak! Utazzanak velünk Finnországba a Tensi egyik legnépszerűbb útjára, mely több, mint 27 éve várja mindazokat, akik hisznek a Mikulásban!

 

Kérje ajánlatunkat!

Programajánlat

Megjegyzés: a programok sorrendje változhat

 

1. nap  november 27. szerda

Utazás Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival. Átszállás Helsinkiben.


11:35 – 14:55 Budapest - Helsinki

16:20 – 17:40 Helsinki - Rovaniemi


Autóbusz transzfer a szállodába.


Este Tensi Törpi Plusz: „Manóismerkedés”. Tensi Manóiskola a szállodában.


Kötelező félpanziós vacsora a szállodában.

 

 

2. nap  november 28. csütörtök

Reggeli a szállodában

 

Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára.

 

A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.

 

TENSI AJÁNDÉK: Mikulásfalván a Tensi ajándékaként minden Tensi manóiskolás kisgyerek (2-12 év) részt vehet egy kb. 10 perces minihómobilozáson. A gyerekek a járművet maguk vezethetik!

 

Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván.

 

A program után visszatérés a szállodába, szabadidő vagy

 

Délutáni fakultatív program felár ellenében: Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra.

 

Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy kb. 20-25 perces erdei kutyaszánkózáson.

A pálya nyomvonala az aktuális hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.

Figyelem! Csak abban az esetben tudjuk garantálni, hogy családonként szánkózzanak, ha szánonként egy felnőtt vállalkozik a kutyaszánkó vezetésére.

 

Fakultatív hómobil túra felár ellenében ( a 2. vagy a 3. napon) 
Időjárásfüggő program, a túra pontos napját és indulási idejét csak indulás előtt néhány héttel tudjuk megadni.

 

Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad.

 

Fontos tudnivalók:

A kirándulást jogosítvánnyal rendelkező felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást.

 

Késő délután Tensi Törpi Plusz: Manóiskola - közös mézeskalácssütés.

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában

 

3. nap november 29. péntek

Reggeli a szállodában

 

Délelőtt fakultatív program felár ellenében: Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”

 

A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy rövid szánkókört!

 

A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap. A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a Tensi manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.

 

Késő délután szabad program, vagy érdeklődés esetén fakultatív Arktikum Múzeumlátogatás magyar vezetéssel (érdeklődés esetén, a helyszínen történő jelentkezéssel kis csoportban min. létszám 10 fő) vagy

 

fakultatív Santa Park program egyénileg, a helyszínen történő jelentkezéssel. A Santa Park nevű Mikulás élménybarlang kb 2-3 órás szórakozási lehetőséget nyújt. Színvonalas manóshow, jégszobor kiállítás, Mikulásposta, kisvasút, barkácsműhely várja a gyerekeket és természetesen itt is lehet találkozni a Mikulással!

 

Késő délután Tensi Törpi Plusz: Manóiskola: karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel, majd ünnepélyes bizonyítványosztás.


Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat!

 

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában

 

4. nap november 30. szombat

Korai reggeli a szállodában, majd indulás a repülőtérre.

 

Hazautazás a Finnair menetrendszerinti járataival, átszállás Helsinkiben:

 

09:45                 Indulás Rovaniemiből Helsinkibe

11:00-17:10         A csatlakozási időben magyar nyelvű idegenvezetés mellett autóbusszal utazunk Helsinki belvárosába,

                          ahol kb. 2,5 óra szabadidőt biztosítunk utasainknak. 

                          Vásárlási, étkezési lehetőség egyénileg.

17:10                  Indulás Helsinkiből

18:30                érkezés Budapest Liszt Ferenc repülőterére

Szállás: Chalet Hotel Ounasvaaran

A jellegzetes finn faházakból álló üdülőtelep csodálatos természeti környezetben, a Kemijoki folyó és a rovaniemi sísánc lábánál, a belvárostól kb. 10 perc autóbusz transzfer távolságra. Minden ház saját szaunával és felszerelt konyhával rendelkezik. A szállodának saját étterme, bárja, kandallós társalgója, játékszobája, számi kotája és egy, a tó parton található - felár ellenében használható - tradicionális finn szaunája van.

Kategória: hivatalos besorolás helyi 4*, Tensi besorolás 3* superior.

Elhelyezés: Családonként, helyi stílusú faházakban, melyek méretük és befogadóképességük szerint többfélék: a kisebbek max. 4 főre, míg a nagyobbak max. 6 főre alkalmasak. Nagyobb családok, vagy baráti társaságok esetén egyedi ajánlatot készítünk.

 

„Kis ház” – min: 1 fő, max. 4 fő elhelyezésére alkalmas

Felszereltsége: földszinten: egy nappali sarokkal kiegészített hálószoba két ággyal, továbbá mini-konyha, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz. A 3. és a 4. ágy a házikó alacsony belmagasságú padlásterében kialakított vagány kis kuckóban található, mely a ház belső, a kelleténél kicsit meredekebb falépcsőjén közelíthető meg. Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk! A lépcső feljáratát fakorlát védi, de ennek ellenére kicsi gyerekek számára csak kellő gondosság mellett ajánlható.

 

„Nagy ház” – min: 4 fő, max. 6 fő elhelyezésére alkalmas (min. 4 főágy fizetendő!)

Felszereltsége: A földszinten 4 fő helyezhető el. 2 fő egy, a nappaliból nyitott ajtón keresztül megközelíthető hálószobában kerül elhelyezésre, ahol 2 külön ágy található. A 3. és 4. fő a ház típusától függően az előbb említett hálószobában található ágyak felett lévő lehajtható emeletes ágyon, vagy a nappaliban található kinyitható kanapén kerülnek elhelyezésre. A nappaliban lévő szofa az IKEA-ból ismert kanapéként képzelhető el. Az emeletes ágy tökéletesen alkalmas felnőttek részére is, míg a szofát 14 év alatti gyerekek számára tartjuk kényelmesnek.

 

Foglaláskor javasoljuk, adják meg a preferenciát, melyik típusú nagyházban laknának. Bár garantálni nem tudjuk, hogy a család a 3. és 4 főre az emeletes ágyas, vagy a kanapés elhelyezést kapja. Az 5. és a 6. ágy. az emeleti padlástérben kialakított hálószobában található, mely a ház belső, a kelleténél kicsit meredekebb falépcsőjén közelíthető meg. Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk! A lépcső feljáratát fakorlát védi, de ennek ellenére kicsi gyerekek számára csak kellő gondosság mellett ajánlható. A földszinten található a zuhanyzó/WC, a szauna, és szintén itt kapott helyett a nappalival egy légtérben kialakított mini-konyha.

Ounasvaara Chalets


Kisházban min. 1-max. 4 fő részére

 

Főágyon: minimum 2 fő főágy ár fizetendő! 289 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év) babaággyal 55 000 Ft/fő
3. és 4. személy: gyermek (2-12) pótágyon 229 000 Ft/fő
3. és 4. személy: felnőtt pótágyon 255 000 Ft/fő
Egyágyas felár/ 3 éj 120 000 Ft/fő

 

 

Nagyházban min. 4-max. 6 fő részére

 

Főágyon: minimum 4 fő főágy ár fizetendő!  279 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év) babaággyal 55 000 Ft/fő
5. és 6. személy: gyermek (2-12) pótágyon 229 000 Ft/fő
5. és 6. személy: felnőtt pótágyon 255 000 Ft/fő

 

 

A részvételi díj tartalma:

Repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest-Helsinki-Rovaniemi-Helsinki-Budapest útvonalon, személyenként 1 feladott csomaggal. Fedélzeti ellátás nincs, előzetes ülőhelyfoglalási igényeket figyelembe veszünk, de nem garantált.
3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval
Svédasztalos reggeli
Repülőtéri transzferek
Autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással
Magyar nyelvű idegenvezetés Lappföldön
Helsinki városnézés ( busz transzfer és magyar nyelvű idegenvezetés)
Gyermek animáció: Tensi Manóiskola

 

Tensi” Mikuláscsomag”, azaz a Tensi az alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett családoknak: meglepetés ajándék a Mikulástól kb. 10 perces minihómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván.

 

A részvételi díj NEM tartalmazza:

Repülőtéri illeték (felnőtt és gyermek 2-12 év):                                            69 000 Ft/fő
KÖTELEZŐ félpanziós vacsora 3 alkalom ital nélkül
Felnőtt:                                                                                                                     49 900 Ft/fő

Gyermek (0-2 év):                                                                                                     ingyenes

Gyermek (2-4 év):                                                                                                     14 000 Ft/fő

Gyermek (4-12 év):                                                                                                   26 000 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,4%
Fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
Fakultatív programok díja
Ültetés a Finnair járatokon

 

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás igényével forduljon kollégáinkhoz, kérje személyre szabott ajánlatát!

 

 

Fakultatív programok előzetes jelentkezés alapján

 

 Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:

Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő

 

 

Husky farm 25 perces szánkózással:

Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő

  

 

Erdei hómobil szafari – transzferrel

A vezetés feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.
A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980 euró önrész fizetendő!

Felnőtt - 2 fő egy hómobilon: 49 000 Ft/fő
Felnőtt - 1 fő egy hómoblion felár: 24 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 37 000 Ft/fő

 

TERMORUHA Amennyiben utasaink mindkét farm programra jelentkeznek, azaz befizetnek az „Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon” és a „Husky farm” fakultatív kirándulásra is , úgy a termoruhát (bakancs, overall, sapka, sál, kesztyű, maszk ) ingyenesen biztosítjuk a 2. naptól a hazautazás előtti estéig.

Elégedett Tensi Törpi utazóink tollából

"Nemrég érkeztünk haza a nov. végi Mikulás túráról Rovaniemiből és felejthetetlen élményben volt részünk. Hibátlan szervezés, kedves, figyelmes idegenvezetők (köszönet Szilvinek és a kinti Adrienn manónak) el voltunk ájulva. Végig figyeltek arra, hogy az egész Miki-történet hiteles maradjon a gyerekek számára és, hogy mindenki jól érezze magát. A gyerekeim szerint ez volt életük legszebb, legizgalmasabb hétvégéje. (11 és 15 évesek!)
Még egyszer mindent köszönünk és legközelebb is a Tensivel fogunk utazni. Üdvözlettel: S. Bea"

 

VÁRUNK BENNETEKET IS SOK SZERETETTEL!

Manótánc galéria


Vissza
Kérje ajánlatunkat!