Lesd meg a Mikulást!

2019. december 4-7. | 4 nap-3 éj

 

Van valami csodálatos titok Lappföldön, ami nemcsak a kicsiket, de a felnőtteket is magával ragadja, mesés hangulatba repíti, és egy életre szóló közös családi élménnyel gazdagítja!


Nem véletlen, hogy a Mikulás is ezt a helyet választotta! A gyerekek kedvence itt, Rovaniemiben fogadja a világ minden tájáról érkezőket, hogy a fülébe súghassák, mit szeretnének Karácsonyra. 

A Mikulást nem csak a sarkköri irodájában láthatjuk, hanem egy  titkos erdei kunyhóban is, ahol pattogó kandalló mellett csak a magyar gyerekeket várja, hogy meghitt hangulatban személyesen adhassa át nektek az ajándékokat.  Lappföldön nemcsak a Mikulással, hanem az őt mindenben segítő manókkal is találkozhattok! Sőt, ha kedvetek van, Ti magatok is manóiskolások lehettek!

Gyertek el a világ legrövidebb és legviccesebb iskolájába, ahol mindig, mindenki csak kitűnő manóbizonyítványt kap, és olyan tantárgyak lesznek, mint az Óriás Szaloncukor Cipelés, Hóvarázslás, vagy Mézeskalács sütés a Manópékségben.

Kíváncsi vagy, miért van a Manóprofesszorok csomagjában több kiló kockacukor? Miért van „elsőbbségadás kötelező” KRESZ-tábla a folyóban, és miért látod a repülőgép ablakából rénszarvasagancs formájúnak a város utcaszerkezetét? Ha igen, gyertek velünk Finnországba, ahol további álmaitok is valóra válhatnak, hiszen átlépjük az Északi Sarkkört, utazunk rénszarvas- és husky szánkón és meglessük a postamanókat. Kell-e nagyobb élmény, mint egy erdei farmon 100 huskyval találkozni, hallgatni a sámán meséjét és „repülni”  a kutyák vontatta szánkón?! Az utazás során az is kiderül, hogy anyukád, vagy apukád vezeti  ügyesebben a motorosszánkót,  megtudhatod, hogy ki az a „Hópelyhecske”,  és  miért nincs jó híre a torkos borznak. 

 


Nincs nagyobb ajándék, nincs különlegesebb élmény, mint december 6–án egy titkos erdei kunyhóban találkozni a Mikulással! Márpedig ez az álom valóra válhat, ha velünk jöttök a „Lesd meg a Mikulást” / 4 nap-3 éjszakás programunkra. Nemcsak a Mikulást, de segítő manóit is láthatjátok a legnagyobb dolog időben és ha kedvetek van, magatok is okleveles manóvá válhattok! Sőt egyszerre két fővárost is felfedezhettek, hiszen Lappföld fővárosán, Rovaniemin túl hazaúton a karácsonyi fénybe öltözött Helsinkit is megmutatjuk nektek!

 


Kedves Szülők és Nagyszülők! Tartalmas programok nappal, játékos gyermekanimáció esténként, családias hangulat, meglepetések, ajándékok és egy életre szóló élmény az egész családnak! Utazzanak velünk Finnországba a Tensi egyik legnépszerűbb útjára, mely több, mint 27 éve várja mindazokat, akik hisznek a Mikulásban!

 

Kérje ajánlatunkat!

Programajánlat

Megjegyzés: a programok sorrendje változhat

 

1. nap december 4. szerda

Utazás Budapestről Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival. Átszállás Helsinkiben.


11:35 – 14:55 Budapest - Helsinki

20:05 – 21:25 Helsinki - Rovaniemi

 

Késő este érkezés Rovaniemibe, autóbusz transzfer a szállodába.


Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában.

 

 

2. nap december 5. csütörtök

Reggeli a szállodában

Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára.


A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.

 

TENSI AJÁNDÉK: A Tensi ajándékaként minden manóiskolás kisgyerek (2-12 év) Mikulásfalván részt vehet egy kb. 10 perces minihómobilozáson. A gyerekek a járművet maguk vezethetik!

 

Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván.

 

A program végeztével visszatérés a szállodába, vagy 

Délutáni fakultatív program felár ellenében:

 

Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra.

 

Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy kb. 20-25 perces erdei kutyaszánkózáson.

 

A pálya nyomvonala az aktuális hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.

 

Figyelem! Csak abban az esetben tudjuk garantálni, hogy családonként szánkózzanak, ha szánonként egy felnőtt vállalkozik a kutyaszánkó vezetésére.

 

Fakultatív hómobil túra felár ellenében ( a 2. vagy a 3. napon).

Időjárásfüggő program, a túra pontos napját és indulási idejét csak indulás előtt néhány héttel tudjuk megadni.

 

Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad.

 

Fontos tudnivalók:

A kirándulást jogosítvánnyal rendelkező felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást.

 

Késő délután Tensi Törpi Plusz: Manóiskola, azaz közös mézeskalácssütés.

 

Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában.

 

 

3. nap december 6. péntek - Mikulás napja!

Reggeli a szállodában

 

Délelőtt fakultatív program felár ellenében: Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”

 

A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy rövid szánkókört!

 

A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap. A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a Tensi manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.

 

Késő délután szabad program, vagy helyszíni jelentkezés esetén

fakultatív Arktikum múzeumlátogatás magyar vezetéssel (kis csoportban, min. 10 fő, a helyszínen történő jelentkezéssel) vagy
fakultatív Santa Park program (egyénileg). A Santa Park nevű Mikulás élménybarlang kb 2-3 órás szórakozási lehetőséget nyújt. Színvonalas manóshow, jégszobor kiállítás, Mikulásposta, kisvasút, barkácsműhely várja a gyerekeket és természetesen itt is lehet találkozni a Mikulással!

 

Késő délután Tensi Törpi Plusz > Manóiskola: karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel, majd ünnepélyes bizonyítványosztás. Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat!

 

Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában.

 

4. nap december 7. szombat

Reggeli a szállodában, majd indulás a repülőtérre.

 

Utazás a Finnair menetrendszerinti járataival, átszállás Helsinkiben:

 

09:45 Indulás Rovaniemiből Helsinkibe

11:00 Érkezés Helsinkiben

 

A csatlakozási időben külön autóbusszal utazunk Helsinki belvárosába, ahol kb. 2,5 óra szabadidőt biztosítunk utasainknak. Vásárlási és étkezési lehetőség egyénileg a Szenátor téren, ahol ilyenkor rendezik az adventi vásárt.

 

17:10 Indulás Helsinkiből

18:30 Érkezés Budapest Liszt Ferenc repülőterére.

Szállás: Santa Claus Hotel

A legjobb városi szálloda, a Santa Claus Hotel Rovaniemi városközpontjában található. Mikulásfalva a szállodától 10 perc autózásra fekszik.

A Santa Claus Hotel minden szobájában TV, valamint minibár, vízforraló és vasaló várja a vendégeket. A privát fürdőszobában modern zuhanyzó és kád áll rendelkezésre.

 

A szobák kapacitása maximum 3 fő! A 4-6 fős családok elhelyezése csak 2 szobában lehetséges. Lekérésre összenyitható szobákat biztosítunk a szabad kapacitás függvényében.

 

A Gaissa étteremben modern finn ételeket és lappföldi specialitásokat szolgálnak fel vacsorára, a Bar & Grill ZoomUp pedig svédasztalos ebédet és a' la carte vacsoramenüt kínál. A késő estig nyitva tartó Café & Bar Zoomit italokkal és könnyű harapnivalókkal várja a vendégeket.

Santa Claus Hotel


Részvételi díjak

Standard szobában min. 1-max 3 fő részére

 

Standard: min. 1 –max. 3 fő  
Felnőtt főágyon: 315 000 Ft/fő
Gyermek (2-12) pótágyon 235 000 Ft/fő
Felnőtt pótágyon 250 000 Ft/fő
Gyermek (2-12) főágyon 285 000 Ft/fő
Gyermek (0-2) babaággyal 55 000 Ft/fő
Összenyitható szoba felár: 26 000 Ft/szobapár
Egyágyas felár / 3 éj: 60 000 Ft/fő

 

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

Fakultatív félpanziós vacsora a hotelben 3 alkalom, ital nélkül

 

Felnőtt 39 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-4 év): 12 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 24 000 Ft/fő

 

 

A részvételi díj tartalma:

-  repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budaoest-Helsniki-Rovaniemi-Helsinki-Budapest útvonalon, fejenként 1 feladott csomaggal, de fedélzeti étkezés, és ülőhely választás nélkül

-  különbusz transzfer Helsinki belvárosába a hazautazás napján 
-  3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval
-  svédasztalos reggeli
-  repülőtéri transzferek
-  autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással
-  magyar nyelvű idegenvezetés Lappföldön 
-  gyermek animáció: Tensi Manóiskola (esti közös programok, mint mézeskalácssütés, kézműves foglalkozás, játékos feladatok
Tensi” Mikuláscsomag”, azaz a Tensi az alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett családoknak:

                                    - meglepetés ajándék a Mikulástól
                                    - 10 perces minihómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván
                                   

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

-  félpanziós vacsora 

repülőtéri illeték: 69 000 Ft/fő (felnőtt és gyermek 0-12 év)
-  kötelező útlemondási biztosítás: 1,4%  
-  fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
-  fakultatív programok díja

-  ültetés a Finnair járatokon

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás igény esetén kérje munkatársunk személyre szabott egyedi ajánlatát!

Fakultatív programok előzetes jelentkezés alapján

Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:

 

Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő

 

 

Husky farm 25 perces szánkózással:

 

Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő

 

 

Erdei hómobil szafari – transzfer

A vezetés feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.
A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980,- euro önrész fizetendő!

 

Felnőtt ( ketten egy hómobilon):  49 000 Ft/fő
Egyedüli használat felár : 24 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 37 000 Ft/fő

 

TERMORUHA Amennyiben utasaink mindkét farm programra jelentkeznek, azaz befizetnek az „Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon” és a „Husky farm” fakultatív kirándulásra is, úgy a termoruhát (bakancs, overall, sapka, sál, kesztyű, maszk) ingyenesen biztosítjuk a 2. naptól a hazautazás előtti estéig.

Elégedett Tensi Törpi utazóink tollából

"Nemrég érkeztünk haza a nov. végi Mikulás túráról Rovaniemiből és felejthetetlen élményben volt részünk. Hibátlan szervezés, kedves, figyelmes idegenvezetők (köszönet Szilvinek és a kinti Adrienn manónak) el voltunk ájulva. Végig figyeltek arra, hogy az egész Miki-történet hiteles maradjon a gyerekek számára és, hogy mindenki jól érezze magát. A gyerekeim szerint ez volt életük legszebb, legizgalmasabb hétvégéje. (11 és 15 évesek!)

Még egyszer mindent köszönünk és legközelebb is a Tensivel fogunk utazni. Üdvözlettel: S. Bea"

 

 

VÁRUNK BENNETEKET IS SOK SZERETETTEL!

Lesd meg a Mikulást!


Vissza
Kérje ajánlatunkat!