Jókedvű Január - Garantált hó

2024. január 21-24.

 

A LEGJOBB KARÁCSONYI AJÁNDÉK 
KÜLÖNLEGES CSOPORTOS UTAZÁS LAPPFÖLDRE
 „JÓKEDVŰ JANUÁR”
 GARANTÁLT HÓ 


magyar nyelvű gyermekanimáció, ajándék minihómobilozás Mikulásfalván
2024. január 21-24. | 4 nap/3 éj

elhelyezés: finn faházakban a Chalet Ounasvaaran szálláshelyen

 

 

 

Van valami csodálatos titok Lappföldön, ami nemcsak a kicsiket, de a felnőtteket is magával ragadja, mesés hangulatba repíti, és egy életre szóló közös családi élménnyel gazdagítja!


Nem véletlen, hogy a Mikulás is ezt a helyet választotta! A Mikulást nem csak a sarkköri irodájában láthatjuk, hanem egy  titkos erdei kunyhóban is, ahol pattogó kandalló mellett csak a magyar gyerekeket várja, hogy meghitt hangulatban személyesen adhassa át nektek az ajándékokat.  Lappföldön nemcsak a Mikulással, hanem az őt mindenben segítő manókkal is találkozhattok!

Sőt, ha kedvetek van, Ti magatok is manóiskolások lehettek!

Gyertek el a világ legrövidebb és legviccesebb iskolájába, ahol mindig, mindenki csak kitűnő manóbizonyítványt kap, és olyan tantárgyak lesznek, mint az Óriás Szaloncukor Cipelés, Hóvarázslás, vagy Mézeskalácssütés a Manópékségben.

Kíváncsi vagy, miért van a Manóprofesszorok csomagjában több kiló kockacukor? Miért van „elsőbbségadás kötelező” KRESZ-tábla a folyóban, és miért látod a repülőgép ablakából rénszarvasagancs formájúnak a város utcaszerkezetét? Ha igen, gyertek velünk Finnországba, ahol további álmaitok is valóra válhatnak, hiszen átlépjük az Északi Sarkkört, utazunk rénszarvas- és husky szánkón és meglessük a postamanókat. Kell-e nagyobb élmény, mint egy erdei farmon 100 huskyval találkozni, hallgatni a sámán meséjét és „repülni”  a kutyák vontatta szánkón?! Az utazás során az is kiderül, hogy anyukád, vagy apukád vezeti  ügyesebben a motorosszánkót,  megtudhatod, hogy ki az a „Hópelyhecske”,  és  miért nincs jó híre a torkos borznak. 

 

Ha szeretné családját egy különleges közös élménnyel megajándékozni Karácsonykor, tegyen a fa alá egy családi lappföldi utazásra szóló meghívót és felejthetetlen élményekben lesz részük!

Januárban garantált szép havas téli táj, és olyan csodák várják Önöket, mint látogatás a Mikulásnál, rénszarvas szánkózás, husky farm látogatás, sőt a Sarki Fény vadászok is nagyobb eséllyel járnak szerencsével.

Vendégeink jellegzetes finn faházakban fognak lakni, ahol minden családnak saját szaunája is lesz! A 3 éjszaka / 4 napos utazás során a szabadidő is rendkívüli, hiszen a gyerekek remekül ellesznek a szálloda kertjében és a TENSI Manóiskola kinti és benti programjain. Ha sportolni szeretnétek, akkor jobb helyen nem is lehetnétek, hiszen a szálloda a helyi sípálya közvetlen szomszédságában vanJ!

 

Kedves Szülők és Nagyszülők! Tartalmas programok nappal, játékos gyermekanimáció esténként, családias hangulat, meglepetések, ajándékok és egy életre szóló élmény az egész családnak!

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Tervezett program

Megjegyzés: a programok sorrendje változhat!

 

1. nap   

Utazás Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival. Átszállás Helsinkiben

11:35 – 14:55                    Budapest - Helsinki

16:20 – 17:45                     Helsinki - Rovaniemi

Autóbusz transzfer a szállodába

 

Este TENSI Törpi Plusz: „Manóismerkedés”. Tensi Manóiskola a szállodában.

Kötelező  félpanziós vacsora a szállodában

 

 

2. nap 

Reggeli a szállodában
Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára.

A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.

 

 

TENSI AJÁNDÉK: Mikulásfalván a Tensi ajándékaként minden manóiskolás kisgyerek részt vehet egy 15 perces minihómobilozáson!

Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván. A program végeztével visszatérés a szállodába, vagy

 

Délutáni fakultatív program felár ellenében: Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra.
Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy kb. 25 perces erdei kutyaszánkózáson. A pálya nyomvonala a hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.

 

Este TENSI Törpi Plusz: Manóiskola - közös mézeskalácssütés 

 

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában

 

 

3. nap  

Reggeli a szállodábanReggeli a szállodában

Délelőtt fakultatív program felár ellenében: Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket.
Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy rövid szánkókört!

A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap. A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a TENSI manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.Késő délután szabad program, vagyFakultatív hómobil túra felár ellenében. Időjárásfüggő programVendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad.

Fontos tudnivalók: A kirándulást jellemzően felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást. 
A túrára jellemzően az esti órákban, a manóiskolai foglalkozással egy időben kerül sor.  

Este TENSI Törpi Plusz > Manóiskola: barkácsműhely, majd ünnepélyes bizonyítvány-osztás. 

Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat! :)

 


Kötelező félpanziós vacsora a szállodában

 

 

4. nap 

Reggeli a szállodában, majd indulás a repülőtérre, közben kb 1,5 órás megállás Mikulásfalván.Reggeli a szállodában, majd indulás a repülőtérre, közben kb 1,5 órás megállás Mikulásfalván.

Hazautazás a Finnair menetrendszerinti járataival, átszállás Helsinkiben:05:20-06:35 Rovaniemi – Helsinki09:30-10:55 Helsinki – Budapest

Szállás: Chalet Hotel Ounasvaaran

A jellegzetes finn faházakból álló üdülőtelep csodálatos természeti környezetben, a Kemijoki folyó és a rovaniemi sísánc lábánál, a belvárostól kb. 10 perc autóbusz transzfer távolságra. Minden ház saját szaunával és felszerelt konyhával rendelkezik. A szállodának saját étterme, bárja, kandallós társalgója, játékszobája, számi kotája és egy, a tó parton található tradicionális finn szaunája van.
Elhelyezés: Családonként, helyi stílusú faházakban, melyek méretük és befogadóképességük szerint többfélék: kisebbek (max 4 főre) és nagyobbak (max 6 főre). 6 főnél nagyobb családok, vagy baráti társaságok esetén egyedi ajánlatot készítünk

 

Superior ház – min: 2 fő, max. 6 fő elhelyezésére alkalmas

Felszereltsége: földszinten: egy nappali szófával, 1 hálószoba dupla ággyal, továbbá mini-konyha, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz. Az emeleten a padlástérben kialakított hálószobában további 2 ágy található, mely a ház belső, kicsit a kelleténél meredekebb falépcsőjén közelíthető meg. Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk!

Chalet Hotel Ounasvaara


Részvételi díjak

A csoportot minimum 25 fő jelentkező esetén indítjuk.

Részvételi díj jellegzetes finn faházban, min. 2-max 6 fő részére

Főágyon: minimum 2 fő főágy ár fizetendő! 539 000 Ft/fő
3. fő: gyermek (2 -4) 345 000 Ft/fő
3. vagy 4. fő: pótágyon  gyermek (4 -12)               365 000 Ft/fő
3. vagy 4. fő: pótágyon 12 év feletti gyerek vagy felnőtt   385 000 Ft/fő
Gyermek (0-2) babaággyal 46 000 Ft/fő
Egyágyas elhelyezéssel                 770 000 Ft/fő

 

 

A fenti részvételi díj tartalma:

repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest-Rovaniemi- -Budapest útvonalon, átszállással Helsinkiben, fejenként 1 db feladott csomaggal, de fedélzeti étkezés nélkül

repülőtéri illeték (70 000 Ft/fő)

3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval

svédasztalos reggeli

repülőtéri transzferek

termoruházat

autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással

magyar nyelvű idegenvezetés

gyermek animáció: TENSI Manóiskola (esti közös programok, mint mézeskalácssütés, kézműves foglalkozás, játékos feladatok

beépített útlemondási biztosítás 20% önrésszel

TENSI ”Mikuláscsomag”, azaz a TENSI az alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett gyerekeknek:
meglepetés ajándék a Mikulástól

10 perces minihómobilozás Mikulásfalván

 

A részvételi díj nem tartalmazza: 

kötelező félpanziós vacsora
fakultatív programok díja
fakultatív utasbiztosítások:
klasszikus utasbiztosítás (baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás)
kombinált utasbiztosítás 20% önrész kiváltásával
 

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás igény esetén kérje munkatársunk személyre szabott egyedi ajánlatát!

 

 

Kötelező félpanzió 

Félpanziós vacsora

Felnőtt:  58 000 Ft/fő/3 alkalom, ital nélkül

Gyermek (0-2 év):  ingyenes

Gyermek (2-4 év):  15 000 Ft/fő/3 alkalom, ital nélkül

Gyermek (4-12 év): 29 000 Ft /fő/3 alkalom, ital nélkül

Fakultatív programok

 

Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:

Felnőtt: 76 000 Ft/fő
Gyermek (0-3 év): Ingyenes
Gyermek (4-12 év): 65 000 Ft/fő

 

Husky farm 25 perces szánkózással:

Felnőtt: 78 000 Ft/fő
Gyermek (0-3 év): Ingyenes
Gyermek (4-12 év): 58 000Ft/fő


Erdei hómobil szafari – transzferrel:

A részvétel feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.

A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980 euró önrész fizetendő!

Felnőtt ( ketten egy hómobilon:                                                                                      44 000 Ft/fő  
Egyedüli használat felár:                                                                                                  25 000 Ft/fő       
Gyermek (4-12 év):                                                                                                            33 000 Ft/fő       

 

 

Sarki Fény vadászat – Elsősorban felnőtteknek ajánlott Aurora Borealis túra lehetőségek:

Aurora Borealis Táborhely

kezdés 21:30-kor - 2,5 órás autóbuszos program

filmvetítés, kolbász és mályvacukor sütés, rövid szánkózás

dátum: csak január 23

Felnőtt: 53 500 Ft/fő

Gyermek (4-12 év): 27 000 Ft/fő

 

Aurora Borealis hómobil túra

kezdés 18:00-kor,  3 órás motorosszán program

forró italok

dátum: január 21 és 22

Felnőtt: 65 000 Ft/fő

Gyermek (4-12 év): 32 000 Ft/fő

 

Aurora Borealis  Adventure

kezdés 21:00-kor,  4 órás autós program

kolbászsütés, melegedő rönkház

dátum: csak január 22

Felnőtt: 52 000 Ft/fő

Gyermek (4-12 év): 26 000 Ft/fő

Elégedett Tensi Törpi utazóink tollából

 "Nemrég érkeztünk haza a nov. végi Mikulás túráról Rovaniemiből és felejthetetlen élményben volt részünk. Hibátlan szervezés, kedves, figyelmes idegenvezetők (köszönet Szilvinek és a kinti Adrienn manónak) el voltunk ájulva. Végig figyeltek arra, hogy az egész Miki-történet hiteles maradjon a gyerekek számára és, hogy mindenki jól érezze magát. A gyerekeim szerint ez volt életük legszebb, legizgalmasabb hétvégéje. (11 és 15 évesek!)
Még egyszer mindent köszönünk és legközelebb is a Tensivel fogunk utazni. Üdvözlettel: S. Bea"

 

VÁRUNK BENNETEKET IS SOK SZERETETTEL!

Jókedvű Január


Vissza
Kérje ajánlatunkat!