Adventi Csillagok

2019. december 1-4. | 4 nap-3 éj

Ajándék minihómobilozással Mikulásfalván

 

Van valami csodálatos titok Lappföldön, ami nemcsak a kicsiket, de a felnőtteket is magával ragadja, mesés hangulatba repíti, és egy életre szóló közös családi élménnyel gazdagítja!


Nem véletlen, hogy a Mikulás is ezt a helyet választotta! A gyerekek kedvence itt, Rovaniemiben fogadja a világ minden tájáról érkezőket, hogy a fülébe súghassák, mit szeretnének Karácsonyra. 

A Mikulást nem csak a sarkköri irodájában láthatjuk, hanem egy  titkos erdei kunyhóban is, ahol pattogó kandalló mellett csak a magyar gyerekeket várja, hogy meghitt hangulatban személyesen adhassa át nektek az ajándékokat.  Lappföldön nemcsak a Mikulással, hanem az őt mindenben segítő manókkal is találkozhattok! Sőt, ha kedvetek van, Ti magatok is manóiskolások lehettek!

Gyertek el a világ legrövidebb és legviccesebb iskolájába, ahol mindig, mindenki csak kitűnő manóbizonyítványt kap, és olyan tantárgyak lesznek, mint az Óriás Szaloncukor Cipelés, Hóvarázslás, vagy Mézeskalács sütés a Manópékségben.

Kíváncsi vagy, miért van a Manóprofesszorok csomagjában több kiló kockacukor? Miért van „elsőbbségadás kötelező” KRESZ-tábla a folyóban, és miért látod a repülőgép ablakából rénszarvasagancs formájúnak a város utcaszerkezetét? Ha igen, gyertek velünk Finnországba, ahol további álmaitok is valóra válhatnak, hiszen átlépjük az Északi Sarkkört, utazunk rénszarvas- és husky szánkón és meglessük a postamanókat. Kell-e nagyobb élmény, mint egy erdei farmon 100 huskyval találkozni, hallgatni a sámán meséjét és „repülni”  a kutyák vontatta szánkón?! Az utazás során az is kiderül, hogy anyukád, vagy apukád vezeti  ügyesebben a motorosszánkót,  megtudhatod, hogy ki az a „Hópelyhecske”,  és  miért nincs jó híre a torkos borznak. 

 

Neked is régi álmod, hogy személyesen találkozz a Mikulással? Szeretnéd látni, hogyan készülődik a manói segítségével a „nagy napra”? Szívesen részese lennél a december eleji sürgés-forgásnak?

Nos, akkor válasszátok az „ Adventi Csillagok” programunkat és repüljetek velünk december 1-4 között Lappföldre! A város szálloda adta előnyöket kihasználva egyénileg is könnyen felfedezhetitek a várost, eljuthattok a sarkköri múzeumba és megkóstolhattok a hamburgert a világ legészakibb McDonalds éttermében!

 

Kedves Szülők és Nagyszülők! Tartalmas programok nappal, játékos gyermekanimáció esténként, családias hangulat, meglepetések, ajándékok és egy életre szóló élmény az egész családnak! Utazzanak velünk Finnországba a Tensi egyik legnépszerűbb útjára, mely több, mint 27 éve várja mindazokat, akik hisznek a Mikulásban!

 

Kérje ajánlatunkat!

Programajánlat

Megjegyzés: a programok sorrendje változhat

 

1. nap  december 1. vasárnap

Utazás Budapestről Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival. Átszállás Helsinkiben.


11:35 – 14:55 Budapest - Helsinki

16:20 – 17:40 Helsinki - Rovaniemi

 

Autóbusz transzfer a szállodába.

 

Este Tensi Törpi Plusz: "Manóismerkedés" a szállodában.

 

Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában.

 

 

2. nap december 2. hétfő

Reggeli a szállodában

Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára.


A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.

 

TENSI AJÁNDÉK: A Tensi ajándékaként minden manóiskolás kisgyerek (2-12 ) Mikulásfalván részt vehet egy kb. 10 perces minihómobilozáson. A gyerekek a járművet maguk vezethetik!Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván.

A program végeztével visszatérés a szállodába, vagy

 

Délutáni fakultatív program felár ellenében:

Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra. Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy kb. 20-25 perces erdei kutyaszánkózáson. A pálya nyomvonala az aktuális hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.

Figyelem! Csak abban az esetben tudjuk garantálni, hogy családonként szánkózzanak, ha szánonként egy felnőtt vállalkozik a kutyaszánkó vezetésére.

 

Fakultatív hómobil túra felár ellenében ( a 2. vagy a 3. napon):
Időjárásfüggő program, a túra pontos napját és indulási idejét csak indulás előtt néhány héttel tudjuk megadni.

 

Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad.

 

Fontos tudnivalók:

A kirándulást jogosítvánnyal rendelkező felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást.

 

Késő délután Tensi Törpi Plusz: Manóiskola, azaz közös mézeskalácssütés a szállodában. 

 

Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában.

 

 

3. nap december 3. kedd

Reggeli a szállodában

 

Délelőtt fakultatív program felár ellenében:

Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”

 

A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy néhány perces rövid szánkókört!

 

A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap. A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a Tensi manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.

 

Késő délután szabad program, vagy érdeklődés esetén: fakultatív Arktikum múzeumlátogatás magyar vezetéssel (kis csoportban, min. 10 fő, a helyszínen történő jelentkezéssel) vagy
fakultatív Santa Park program (egyénileg, a helyszínen történő jelentkezéssel).A Santa Park nevű Mikulás élménybarlang kb 2-3 órás szórakozási lehetőséget nyújt. Színvonalas manóshow, jégszobor kiállítás, Mikulásposta, kisvasút, barkácsműhely várja a gyerekeket és természetesen itt is lehet találkozni a Mikulással!

 

Késő délután Tensi Törpi Plusz: Manóiskola a Chalet Hotelben: karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel, majd ünnepélyes bizonyítványosztás. Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat!

 

Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában.

 

 

4. nap december 4. szerda

 

Reggeli a szállodában, majd indulás a repülőtérre.

 

Utazás a Finnair menetrendszerinti járataival, átszállás Helsinkiben:


12:00 Indulás Rovaniemiből Helsinkibe

13:20 Érkezés Helsinkiben

 

17:05 Indulás Helsinkiből

18:30 Érkezés Budapestre a Liszt Ferenc repülőtérre

 

 

 

Szállás: Santa Claus Hotel 4*

A legjobb városi szálloda, a Santa Claus Hotel Rovaniemi városközpontjában található. Mikulásfalva a szállodától 10 perc autózásra fekszik.

A Santa Claus Hotel minden szobájában TV, valamint minibár, vízforraló és vasaló várja a vendégeket. A privát fürdőszobában modern zuhanyzó és kád áll rendelkezésre.

 

A szobák kapacitása standard szoba esetében maximum 3 fő!

 

A superior (családi szobákban) egy légtérben maximum 4 fő helyezhető el 2 pótággyal.

 

A Gaissa étteremben modern finn ételeket és lappföldi specialitásokat szolgálnak fel vacsorára, a Bar & Grill ZoomUp pedig svédasztalos ebédet és a' la carte vacsoramenüt kínál. A késő estig nyitva tartó Café & Bar Zoomit italokkal és könnyű harapnivalókkal várja a vendégeket.

Santa Claus Hotel


Részvételi díjak

 Standard: min. 1 –max. 3 fő

 

Felnőtt főágyon: ( minimum 2 főágy fizetendő) 299 000 Ft/fő
Gyermek (2-12) pótágyon 215 000 Ft/fő
Felnőtt pótágyon 230 000 Ft/fő
Gyermek babaággyal 55 000 Ft/fő
Egyágyas felár / 3 éj 60 000 Ft/fő

 

  

Superior (családi szobában) min./max. 4 fő

 

Felnőtt főágyon: ( minimum 2 főágy fizetendő) 299 000 Ft/fő
Gyermek (2-12) pótágyon ( 3. vagy 4. fő) 215 000 Ft/fő
Felnőtt pótágyon (3. vagy 4. fő) 230 000 Ft/fő

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

Fakultatív félpanziós vacsora a hotelben 3 alkalom, ital nélkül

 

Felnőtt: 39 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-4 év): 12 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 24 000 Ft/fő

 

 

A részvételi díj tartalma:

- repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest-Helsinki- Rovaniemi-Helsinki-Budapest útvonalon, fejenként 1 feladott csomaggal, de fedélzeti étkezés, és ülőhely választás nélkül.

- 3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval

- svédasztalos reggeli

- repülőtéri transzferek

- autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással

- magyar nyelvű idegenvezetés Lappföldön

- gyermek animáció: Tensi Manóiskola hotelben (esti közös programok, mint mézeskalácssütés, kézműves foglalkozás, játékos feladatok

 


Tensi” Mikuláscsomag”, azaz a Tensi az alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett családoknak: meglepetés ajándék a Mikulástól 10 perces minihómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván-

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- félpanziós vacsora

- repülőtéri illeték: 69 000 Ft/fő (felnőtt és gyermek 0-12 év)

- kötelező útlemondási biztosítás: 1,4%

- fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

- fakultatív programok díja

- ültetés a Finnair járatokon

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás igény esetén kérje munkatársunk személyre szabott egyedi ajánlatát!

Fakultatív programok előzetes jelentkezés alapján

Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:

 

Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes

 

 

Husky farm 25 perces szánkózással:

 

Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes

 

Erdei hómobil szafari – transzferrel

A vezetés feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.
A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980,- euro önrész fizetendő!

 

Felnőtt ( ketten egy hómobilon): 49 000 Ft/fő
Egyedüli használati felár: 24 000 Ft/fő
Gyermek (4-12 év): 37 000 Ft/fő

 

TERMORUHA Amennyiben utasaink mindkét farm programra jelentkeznek, azaz befizetnek az „Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon” és a „Husky farm” fakultatív kirándulásra is, úgy a termoruhát (bakancs, overall, sapka, sál, kesztyű, maszk) ingyenesen biztosítjuk a 2. naptól a hazautazás előtti estéig.

Elégedett Tensi Törpi utazóink tollából

"Nemrég érkeztünk haza a nov. végi Mikulás túráról Rovaniemiből és felejthetetlen élményben volt részünk. Hibátlan szervezés, kedves, figyelmes idegenvezetők (köszönet Szilvinek és a kinti Adrienn manónak) el voltunk ájulva. Végig figyeltek arra, hogy az egész Miki-történet hiteles maradjon a gyerekek számára és, hogy mindenki jól érezze magát. A gyerekeim szerint ez volt életük legszebb, legizgalmasabb hétvégéje. (11 és 15 évesek!)
Még egyszer mindent köszönünk és legközelebb is a Tensivel fogunk utazni. Üdvözlettel: S. Bea"

 
VÁRUNK BENNETEKET IS SOK SZERETETTEL!

Adventi Csillagok


Vissza
Kérje ajánlatunkat!