Nyelviskola Havannában

 

Már Ernest Hemingway is felfedezte a kubai főváros kincseit, és most a spanyol nyelvtanfolyamok diákjai is megismerhetik a műemlékvédelem alatt álló óvárost, mely része az UNESCO világörökségi helyszíneinek, a hagyományos bodegákat és a kubai életörömöt. A legjobb dolog Havannában maga a város, mely építészeti örökségével, csodaszép tengerparti sétányaival varázsolja el a látogatókat. A 47 kilométeres partszakaszból 20 kilométer strand, ahol a napozás mellett lehetőség van búvárkodásra vagy mélytengeri halászatra is. A Santa Maria del Mar hosszú, fehér homokos strandján a spanyol nyelvtanfolyam után megpihenhetünk egy pálmafa árnyékában és hűsölhetünk egyet. A sportkedvelőknek óriási élmény lesz a helyi baseball-csapat egy meccsét megnézni. A zene szerelmeseinek pedig a karibi szikra a kocsmákban és a salsát, a meregue, a bachata, a tangót vagy reggaeton.

 

Nyelviskola Havannában

A havannai spanyol nyelviskola a gyönyörű Miramar városrészben helyezkedik el. Ez Havanna egyik legelőkelőbb partszakasza, amely szállodáknak, nagykövetségeknek és nemzetközi cégeknek ad otthont, a bárok és a klubok pedig az éjszakai életről gondoskodnak. Számos yacht klubjának köszönhetően Miramar az 1950-es években Havanna egyik legcsillogóbb negyedének számított Ezt a városrészt a New York-i Manhattan mintája után tervezték. Manhattan-re különösen a Quinta Avenida, Miramar főutcája emlékeztet, melyet még mindig Kuba egyik legszebb utcájaként tartanak számon. A nyelviskola másik nagy előnye az, hogy a tenger közvetlen közelében található: a Karib-tengeri strandok szinte egy kőhajításnyira vannak. Miramar-ból számos park és nevezetesség is könnyen megközelíthető. Az iskolát 2001-ben alapították, ezért új, tágas tantermekkel várja a diákokat. A spanyol nyelviskola egy kétemeletes épületben található, és nyugodt, kellemes környezetet biztosít a spanyol nyelvtanuláshoz 6 légkondicionált tanteremével, audiovizuális berendezéssel, közösségi társalgóval, számítógép-sarokkal és Internet hozzáféréssel valamint kávézóval.

 

Tanfolyamok:

Vakációs spanyol nyelvtanfolyam 10 tanóra/hét

Általános spanyol nyelvtanfolyam 20 tanóra/hét

Intenzív spanyol nyelvtanfolyam 30/hét

Egyéni oktatás 10/20/30 tanóra/hét

(minimális életkor: 18 év, a 16-17 éves korosztálynak való jelentkezéshez szülői engedély szükséges, illetve vendéglátó családnál való elhelyezéssel foglalható)

 

Kezdési időpontok:

Érkezés vasárnap, tanfolyam kezdete hétfő, tanfolyam utolsó napja péntek, elutazás szombaton. Check in: 9:00-22:00

 

Szabadidős kurzusok Havannában:

Tánc tanfolyam : A kubaiaknak a zene a vérükben van. Kubában a tánc az egyik legfontosabb eszköze az önkifejezésnek és közben nagyszerű időtöltés is. A kubai táncról tanulva sok mindent megtudhat a helyiek kultúrájáról és arról mi fontos nekik. Különböző tanfolyamok indulnak: Salsa, Tangó, Regaeton, Merengue vagy Bachata. Képzett oktatók segítenek megismerni a titkos mozdulatokat.

Az ár tartalmazza: 2 táncóra / nap, kezdés: minden hétfőn, kubai táncpartner biztosított, oklevél a kurzus elvégzéséről

 


Dob tanfolyam:
Dobolás közben lehet érezni a zene lelkét, mely érzés a kubai kultúra fontos élménye. A tanfolyamon különböző dobokról, történetükről, eredetükről lehet tanulni és valamint a Konga és a Bongó használata is elsajátítható. Ehhez fontos, hogy megtanulni a jó kéz és testtartást, a különböző ütéseket, és a hangszer helyes tartását. A tanfolyam fókuszában a különböző kubai zenék állnak, a rumba, a Cha cha cha és különböző Bolero ritmusok. A résztvevők száma limitált, így a csoporttagok egyéni igényeit is figyelembe tudják venni az oktatók.

Az ár tartalmazza: 2 dobóra/nap, kezdés: mindenhétfőn, képzett oktató, oklevél a kurzus elvégzéséről

 

Szállás:­

Komfort apartman: Az Apartman komplexum Miramar városrész központjában található, mely számos luxusszállodának, nemzetközi koncertnek, bároknak és diszkóknak is otthont ad. Az iskola a szállástól körülbelül 2-3 kilométerre található. A nyelvórák előtt és után külön erre a célra szolgáló kisbusszal juthatunk el a nyelviskolából a szállásra. Az apartmanok kétemeletes házakban helyezkednek el, melyeket csodálatos kertek és medencék vesznek körül. Minden apartman teraszos, és egy nappali, egy teakonyha, két hálószoba és egy fürdőszoba található benne valamint légkondicionálóval, televízióval és telefonnal felszerelt.A konyhában hűtőszekrény, tűzhely, mikrohullámú sütő, kávéfőző, kenyérpirító és mindenféle konyhai eszköz található. Max. 4 lakó osztozik egy szobán, külön kérésre egyszobás apartman is foglalható. Az apartmanokat rendszeresen takarítják. Ágyneműt és törölközőt biztosítanak, törölközőről mindenki maga gondoskodik. Igény esetén ellátás is biztosított. A havannai nyelviskola diákjai használhatják a komplexum lobbijában az internetet térítés ellenében: 3 CUC / fél óra illetve 6 CUC/ egy óra. A vendégeket éttermek, kávézók, bárok, üzletek várják. Az épülethez kis strand is tartozik, a napozóágyak díjmentesen használhatók. Érkezés 12:00 és 24:00 óra között

 

Vendégház: Azoknak a diákoknak, akik nem kívánnak a szállásra sokat költeni, Havannán vendégházban is foglalhatnak szállást. Egyszerűen berendezett, ugyanakkor tiszta és biztonságos egy-, és kétágyas szobák foglalhatók. Ez a pénztárcakímélő szállás nagyobb anyagi szabadságot nyújt, melyet a szabadidő megszervezése során kihasználhatunk. A vendégházban megszálló diákjainknak lehetősége van arra, hogy a helybeliekkel rövid időn belül megismerkedjenek. Azok, akik a vendégházban szállnak meg, megismerhetik az igazi Kubát és lakosait. Érkezés 12:00 és 24:00 óra között. Az iskola kb 20 perc sétatávolságra fekszik.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!