Nyelviskola Firenzében

 

 

Az észak-olaszországi Firenzét dombok övezik körös-körül, épp ezért földrajzi adottságai tökéletesek, minden kéznél van: folyó, amely kettészeli a várost, magaslatok, a megfelelő erdős részekkel, emelkedőkkel, ahonnan mindent jól lehet látni, ahova el lehet vonulni, kanyargós hegyi utakkal, ahol lehet romantikázni, völgyek, ahol meg lehet pihenni és csodálni a természet ügyes tereprendezését. Amikor tehát az ember beér a városba már eleve egy olyan élménnyel lesz gazdagabb, amelyért már önmagában is érdemes a környékre látogatni.

Amire talán a legbüszkébbek a firenzeiek és talán az olaszok is, az nem más, mit az Akadémián található Dávid szobor, melyet az év minden szakaszában milliók tekintenek meg nap, mint nap. A Pietro Leopoldo Nagyherceg által 1784-ben alapított képtárat a múlt században bővítették ki és rendezték át. 1873-ban Emilio de Fabris építész felépítette a Tribunát, az emelvényt, külön arra a célra, hogy az helyet adjon Michelangelo Dávidjának.

Nem szabad elmulasztani a híres Uffizi Képtár megtekintését, ahol számos világhírű olasz művész remekműve látható. A város másik jelentős múzeuma a Pitti palotában található, ahol a középkorban a Medici család élt. Az egyházi épületek is figyelemreméltóak (pl. Santa Croce).

 


Nyelviskola Firenzében:

A Sprachcaffe Languages PLUS firenzei iskolája a város egy festői részén található, nem messze a központi vasútállomástól (Piazza della Stazione). Az iskolából jól látni a lenyűgöző Tuscan dombokat. Gyalogosan párpercnyi távolságban van a város katedrálisa és a belváros is.

 

Néhány információ a diákokról:

Nemzetiségi összetétel a felnőtt nyelvtanfolyamokon: török, észak-maierikai, német, brazil, japán, holland, orosz, spanyol, skandináv, magyar, lengyel, cseh, francia, és sok egyéb.

Átlag életkor a felnőtt nyelvtanfolyamokon: 26,4 év. Átlag létszám a felnőtt nyelvtanfolyamokon: 40-80 fő.

 

Tanfolyamok:

Standard olasz nyelvtanfolyam 20 tanóra/hét

Intenzív olasz nyelvtanfolyam 30 tanóra/hét

Éves nyelvi képzés / nyelvvizsga előkészítő

Egyéni képzés 2 tanóra/nap

Tanfolyam 10 tanóra/hét

 

Kezdési időpontok:

Érkezés vasárnap, tanfolyam kezdete hétfő, tanfolyam utolsó napja péntek, elutazás szombat.

 

U20 reptéri transzfer :

Kérjük a repülőjegy foglalásakor az alábbi időpontokat figyelembe véve válasszanak repülőjáratot

 

Érkezés: Firenze repülőterére 10 – 19 óra között

első transzfer: 13.00-kor a délig érkező járatokhoz

második transzfer: 16.00-kor a 15.00-ig érkező járatokhoz

harmadik transzfer: 20.00 – kor a 19.00 óráig érkező járatokhoz

 

Elutazás: a repülő indulási ideje  10 – 16 óra között, utolsó transzfer a repülőtérre 14.00 – kor

 

Szállás:

Standard apartman: Egyszerűen berendezett önellátó apartmanok egy két emeletes, 7 szobás (három szoba háromágyasként is használható) épületben. 5 szoba a földszinten, 2 szoba az emeleten, konyha, 3 fürdőszoba, közös helység és nagy tetőterasz. 4 szoba Firenzére néző erkéllyel rendelkezik. Egy- és kétágyas szobák foglalhatók. Az iskolától több mint 20 perc tömegközlekedéssel, vagy 15 perc gyalog. Takarítás hetente egyszer, ágyneműhuzat van, törölköző nincs. A városközpont 5-15 perc alatt érhető el tömegközlekedéssel.

 

Komfort apartman: A komfort apartmanok hasonlóak a standard apartmanokhoz, kissé  

nagyobbak és modern berendezésűek. Az apartmanokban 9 szoba ( 8 kétágyas és 1 egyágyas), nappali, konyha és külön fürdőszoba zuhanyzóval (férfiaknak és nőknek).

Ágyneműhuzat van, törölköző nincs, takarítás hetente 1x. Az iskola tömegközlekedéssel 20 perc alatt elérhető, vagy 15 perc gyalog.

Kaució: nincs

 

Stúdió: Egy vagy kétágyas stúdiók foglalhatók, melyek jól felszereltek, fürdőszoba és konyha található bennük (max. 2 fő). Takarítás hetente egyszer, ágyneműhuzat van, törölköző nincs. Az iskolától 5-10 perces sétára vagy 10 perces busz útra találhatók. A városközpont 5-15 perc alatt érhető el tömegközlekedéssel.

Kaució: nincs.

 

Vendéglátó család/reggeli: Amennyiben érdeklődik az ország kultúrája, az emberek életstílusa, szokásai és mindennapjai iránt, akkor ez a legmegfelelőbb elhelyezés. A családok 5-15 percnyi sétára vagy 10-20 perces busz útra laknak a nyelviskolától. Egy- vagy kétágyas szobák választhatók, reggelis ellátással. Takarítás a család intézi, ágyneműhuzat van, törölköző nincs.

Kaució: családtól függő, de általában nincs

 

Junior szállástípusok (14-21 éves korosztály számára)

Vendéglátó család : Kétágyas szoba, teljes ellátással (csomagolt ebéd)

Kollégium: Egyszerű négyágyas szobák, közös fürdőszobával, teljes ellátás (csomagolt ebéd)

 

Kérje ajánlatunkat!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!