Omán és az Emirátusok

Gyakran nevezik Dubajt és Ománt az Arab világ ékköveinek, és nem véletlenül. Az ékszer-metafora gazdagságuk és szépségük okán is találó rájuk. Gazdagok, amennyire csak gazdaggá tehetnek természeti kincsek olyan államokat,
amelyek jól sáfárkodnak velük, épületeik és természeti környezetük pedig a keleti egzotikum és pompaszépségével
nyűgöznek le bennünket. Az „ezeregyéjszaka meséi”-nek hangulata, egy luxussal ötvözött, mindazonáltal tradicionális arab világ bomlik ki a szemünk előtt Ománban, sivatagi oázisokkal, erődökkel, rabul ejtő kulturális élményekkel, Dubai ugyanakkor szédületes szállodáival, épitészeti megoldásaival és csúcstechnológiájával kápráztatja el az embert!
Közel-ketelti mesék, kíváló szórakozási lehetőségek, tenger és luxus alig 6-7 órányira!

 

Kérje ajánlatunkat!

 

Bemutatkozik a dubaji IMG Témapark!

Több év után Dubaj multi-milliárdos IMG témaparkja készen áll a látogatók fogadására. Nézzük melyik a TOP 5 játéka, amit mindenkinek ki kell próbálnia!

A park 140.000 m2-en, vagyis 28 focipályán terül el, és a szórakoztatást négy zónára osztották. Az elveszett völgyben például 70 animált dinoszaurusz várja a látogatókat, de ezen kívül ott vannak még a lélegzetelállító hullámvasútok és a népszerű gyerekcsatorna által inspirált Cartoon Network zóna is.

A park augusztus 31-én nyitotta meg kapuit.
 

A Kísértetszálloda

A vendégek, akik becsekkolnak a Kísértetszállodába felkészülhetnek egy sereg üvöltő és szörnyű démonra, akik csakis az őket meglátogatók megrémítésére vágynak – azaz kiugranak a szálloda sötét zugaiból és a frászt hozzák rád bármelyik pillanatban. A kísérteties vendéglátók, véres zombik és halott gyerekek azért könyörögnek, hogy játssz velük, majd pedig az árkozott labirintusban halálra ijesztenek. Azt mondják, innen örülhetsz, ha élve kijutsz…
 

Ben 10 5D

Csatlakozz a 16 éves kis hőshöz, Ben 10-hez és Rookhoz, akik a földönkívüli gazember, Khyber ellen küzdenek. Ez a 10 perces 5D-s mozi élmény kifejezetten az IMG-nek íródott, ugyanis a film közben a közönség érezheti a szelet, a szagokat, a vizet és a mozgásokat a szimulált székekben, miközben követik Ben kalandjait.
 

Mohó Jojó „robotdühöngője”

Készülj fel egy rázós útra a Pindúr pandúrok által inspirált játékon. Az út során fejjel-lefelé is forogsz három karakter stílusában: Sziporka, Puszedli és Csuporka – lefekvés előtt Mohó Jojó ellen küzdenek.
 

Predátor

Egy rakéta a dinoszauruszok által ellepett Elveszett-völgyben - a Predátor egy 400 méter hosszú függőleges hullámvasút. Akik bevállalnak egy menetet, gyorsan, fejjel-lefelé is utaznak, és egy lélegzetelállító 90 fokos  esést is átélhetnek a 30 másodperces út alatt, amit a Jurassic Park dzsungelén át tesznek meg, ahol a bátrakat mozgó robot dinoszauruszok várják. 
 

Velociraptor hullámvasút

2.5 másodperc alatt felgyorsulhatsz 0-ról 100 km/órára a médiaképernyővel, ami megreformálja a hullámvasútokat. Az út a madárszerű Velociraptor előtt fut, mielőtt egy T-Rex kirohan a digitális képernyőből. Amint a T-Rex üldözőbe vesz, a hullámvasút 50 másodpercre elhagyja az épületet a homokos sivatagba – ez a park egyetlen része, ami kültéri.

Dubai - Jumeirah Beachen fekvő szállodák

Lenyűgöző, csillogó pompa a sivatag közepén. Jumeirah Beach lélegzetelállító szállodáinak modern keleti pompáját, a döbbenetesen szép víz alatti lakosztályokat és a felhőkarcolókból nyíló kilátást mindenkinek látni kell! Itt találhatók a legmagasabb épületek és tornyok, a legelképesztőbb tervezési és építészeti megoldások, a legdinamikusabb közel-keleti városfejlesztések. S mindez csak 6 órányi repülőútra!


Pálma-szigeten fekvő szállodák


Abu-Dhabi

A Dubajtól 140 km-re fekvő Abu Dhabi az Egyesült Arab Emírségek fővárosa és egyben a leggazdagabb emírsége is. A Perzsa öböl déli partjának közvetlen közelében egy homokos szigeten épült. A tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak, hegyek, sivatagok, homokos tengerpart teszik változatossá a tájat.


Fujairah

Fujairah az egyik legszebb emirátus, melyet egyik oldalról magas hegyek, másik oldalról a hosszú, homokos keleti part ölel körbe. Csendes nyaralóhely, távol a nagyvárosok zajától, színvonalas szállodákkal. Dubaj két óra alatt érhető el autóval.


Omán

Dubajból mindössze kb 1,5 óra autóútra található a szomszédos ország, a térség turisztikai szempontból leggazdagabb állama, Omán. Omán egyszerre kiváló célpontja a kalandturizmust és a kulturális célpontokat keresőknek, tiszta és rendezett városaiban pedig elevenen élnek a térség tradíciói. Omán nagy része sivatag, más részein azonban nem ritkák a háromezer méter feletti hegycsúcsok sem.

Kirándulások magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Dubaj városnézés
70 USD/fő

Dubaj korábban az “arany városa” nevet kapta, de ma már a legek városaként is említik és a város az innováció jelképeként is felfogható hatalmas növekedése, építményei, a világ legmagasabb tornya, a Burj Khalifa megépülése óta. Napjaink legnépszerűbb nyaralóhelyén megtekinthetik a régi és új, a tradicionális arab építészet és a hi-tech város leghíresebb és legszebb részeit: Burj Khalifa, Burj al Arab, Jumeirah Beach, Dubai Marina, Pálma-sziget, Dubai Creek – a régi kikötő. A körutazás a Jumeirah Beachen, Dubaj előkelő tengerparti negyedében zárul.

 

Sivatagi túra vacsorával sátortáborban 
90 USD/fő

Dubajtól 30-45 perces autóútra található a homok és szikla egyik leggyönyörűbb összemosódása. Félórás sivatagi motorozás négykerekű quadokon, majd a naplemente megtekintése a sziklák egyik legmagasabb pontjáról. A program a közeli táborban tradicionális ételekből álló vacsorával zárul.

 

Abu Dhabi városnézés  (min. 4 fő)
90 USD/fő

Látogasson el az Emirátusok fővárosába, ahol a lenyűgöző Dubaj után egy kellemes hangulatú és a turistáknak is egyre több programot kínáló arab környezetben találhatja magát! Abu Dhabi 140 km-re fekszik Dubajtól, a vezetett városnézés alatt az alábbi nevezetességeket láthatjuk: Sheikh Zayed mecset, az Emirátusok legnagyobb, a világ 8. legnagyobb mecsetének megtekintése, majd látogatás a lenyűgöző luxushotelhez, az Emirates Palace-hoz, a Forma1-es pálya és a Marina Mall megtekintése.

 

Burj al Arab – Afternoon tea (7 fogás)

140 USD/fő

csak 12 éven felülieknek

 

Burj Khalifa (belépő)
70 USD/fő

A Burj Khalifa, a világ legmagasabb tornya, 828 méteres magasságával. A legek tornyából hihetetlen panoráma tárul a látogató elé a 124. emeleti kilátóból.

 

Omán (kétnapos kirándulás Muscatba Dubajból)

390 USD /fő – 2 fő esetén, 310 USD / fő – 4 fő esetén

1.nap: reggeli után a közel 6 órás utat követően megérkezés Muscatba.a hagyományőrző, egymilliós városba. Kora délután látogatás a Szultán 200 éves palotájánál, rövid séta után a Kapu Múzeum (történeti) vagy a Bait al Zubair Múzeum (széles spektrumú kortárs) megtekintése, majd a szállás elfoglalása az Ibis Hotelben (vagy hasonló kategóriájú hotelben). Este szabadprogram.

2.nap: városnézés Muscatban, amely érinti többek között, a Kabusz-Szultán-mecsetet, a királyi Opera épületét, sétát teszünk a nyüzsgő belvárosban vagy a tengerparton, majd az ebéd elfogyasztása után visszaindulunk Dubajba.

Vissza
Kérje ajánlatunkat!