Szicília, hosszú hétvége a Nap szigetén

csoportos városlátogatás

Előfoglalási kedvezmény

3 hónappal indulás előtt: 12 000 Ft/fő

 

Dátum: 2020. szeptember 26-29.

Időtartam: 4 nap / 3 éj

Utazás: Közvetlen menetrend szerinti diszkont légitársasági járattal Cataniába

Repülési idő: kb. 1,5 óra

Elhelyezés: 4 csillagos szállodában

Ellátás: Reggeli, 2 kóstoló (gasztro-városnézés, borászat)

Idegenvezetés: A csoportot a helyszínen magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 25 fő

  

 

Szicília, hosszú hétvége a Nap szigetén ajánlatunk programleírása


1. nap Utazás Cataniába
Elutazás Budapestről, érkezés Cataniába az esti órákban. Transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. Szállás Catania (3 éj).


2. nap Taormina és Etna vulkán
Reggeli a szállodában, majd utazás Európa legnagyobb és legaktívabb vulkánjához 1800 méteres magasságba (innen fakultatív utazási lehetőség 3000 méterre felvonóval és/vagy terepjáróval – minden esetben a vulkáni tevékenység és az időjárási viszonyok függvénye.). Pincelátogatás és kóstoló egy borászatban, majd délután kirándulás Taorminába, a Szicília „gyöngyszemének” nevezett kisvárosba. Séta, városnézés, mely során többek között a Csontváryt is megihlető görög-római színházat is felkeresi a csoport. Rövid szabadidő, majd visszautazás a szállodába.


3. nap Catania – Gasztro-séta
Reggeli a szállodában, majd 3 órás rendhagyó városnézés Szicília második legnagyobb városában, Cataniában. A gyönyörű barokk épületeinek köszönhetően az UNESCO Világörökségei között szerepel. Hangulatos üzletei, pezsgő éjszakai élete miatt a dél Milánójának is nevezetik. A séta során a város legfontosabb látnivalókon túl a szicíliai konyha remekeit megismerhetik és meg is kóstolhatják a résztvevők. Cukrászat, étel- és halpiac, street-food… Néhány óra kóstoló a helyi kultúrából és gasztronómiából…

Szabad délután és este Cataniában.


4. nap Siracusa és Noto
Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás Siracusába a Jón-tenger partjának legdélibb nagyvárosába. Cicero szerint a „legnagyobb görög város, és mind közül a leggyönyörűbb”. Siracusa ősi belvárosa ma a Világörökség része. Szabadidő, ebédelési lehetőség, majd továbbutazás Notoba. Palotáinak lenyűgöző homlokzataival, a dómmal, díszes erkélyeivel igazán elbűvölő barokk kisváros. Transzfer a repülőtérre, hazautazás az esti órákban Budapestre.

  

Kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj – Ft/fő

 

2020. szeptember 26.

kétágyas

  239 900

egyágyas

  284 900

A részvételi díj tartalma: repülőjegy, elsőbbségi beszállás, 2 kézipoggyász, szállás 3 éjszakára reggelivel, transzferek, a programban szereplő kirándulások autóbusszal, kóstolók a gasztroséta során és a borászatban, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: 28 000 Ft/fő, 10 kg-s feladott poggyász 17 000 Ft/db 20 kg-s feladott poggyász 28 000 Ft/db, belépőjegyek (kb. 25 € + 75,00 € felvonó az Etnára), a szállodában fizetendő kötelező idegenforgalmi adó (2,5 €/fő/éj), betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.

   

Szicília, hosszú hétvége a Nap szigetén


Vissza
Kérje ajánlatunkat!