Skót körutazás látogatással Skye szigetén

csoportos körutazás

Előfoglalási kedvezmény

3 hónappal indulás előtt: 16 000 Ft/fő

 

A Skót Felföld összetéveszthetetlenül zord tájai, festői várai, Loch Ness és a skót szoknya legendája, egy pohár skót whisky és a misztikus szigetvilág mind felfedezésre csábít! 7 napos kényelmes körutunk Skócia legjelentősebb látványosságait öleli fel, tartson velünk!

 

 

Dátum 2020. szeptember 30 – október 7.

Időtartam 7 nap/6 éj

Utazás menetrendszerinti diszkont repülőjáratokkal

Repülési idő kb. 3 óra

Elhelyezés 3 csillagos szállodákban

Ellátás reggeli, 1 vacsora

Idegenvezetés a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám 20 fő

 

 

Skót körutazás látogatással Skye szigetén ajánlatunk programleírása

 

1. nap: utazás Glasgow-ba

Elutazás Budapestről a délutáni órákban Edinburgh-ba közvetlen járattal, majd érkezés után transzfer Glasgowba, ahol első éjszakánkat töltjük (1 éj).

 

2. nap: Glasgow, Stirling, Loch Lomond, Glen Coe, Fort William

Reggel busszal és gyalogosan ismerkedünk meg Glasgow főbb látnivalóival; a hatalmas katedrálissal (kívülről) és a viktoriánus nekropolisszal, mellette a középkorból fennmaradt legrégebbi házzal, majd megállunk a III. Györgyről elnevezett téren, ahol a Városháza és a Modern Művészeti Galéria is található. Stirling ősi városába utazunk tovább, látogatás a várban, majd fotózási lehetőség a William Wallace emlékműnél, majd utunk a Loch Lomond tó és a Trossachs vidékén keresztül vezet, a gyönyörű tájat miniatűr Skóciának is hívják, hiszen a skót tájak minden jellegzetességét megtaláljuk itt. Glen Coe festői völgyén át érjük el a Ben Nevis lábánál fekvő Fort William-et, ahol az estét töltjük. Szállás Fort William-ben (2 éj).

 

3. nap: Skye szigete

Egész napos kirándulás Skye szigetére (a vadregényes sziget eléréséhez sok buszozás szükséges, érdemes előre felkészülni rá). A Belső-Hebridák legnagyobb szigetének fő vonzereje a fantasztikus táj: zöldellő mocsarak, hegyvonulatok, izgalmas sziklaalakzatok, tavak, vízesések és vad, sziklás tengerpartok egyvelegén át visz buszunk. Séta Portree-ben a sziget fővárosában és látogatás a Dunvegan kastélyban, a MacLeod klán ősi székhelyén.

 

4. nap: Loch Ness, Blair kastély

Reggel ellátogatunk a híres Loch Ness-i tóhoz. Megismerkedünk Nessie, vagyis a tó szörnyének legendájával és megcsodáljuk a tóra néző kilátást a parton fekvő Urquhart kastélyból. Ezután a gyönyörű természeti környezetben fekvő Blair kastélyt fedezzük fel. Szállás és vacsora Pitlochry-ban (1 éj).

 

5. nap: Pitlochry, St. Andrews

Reggel sétálunk egyet Pitlochry hangulatos városkájában, majd a bájos St. Andrews-ba teszünk látogatást. A tengerparton fekvő település a golf szülővárosa és ismert elit egyetemeiről is, itt tanult Vilmos herceg is. Megtekintjük a katedrális lenyűgöző romjait és a régi temetőt, majd továbbutazunk a nyüzsgő Edinburgh-ba. Szállás Edinburgh-ban (2 éj).

 

6. nap: Melrose apátság, whiskey lepárló

Délelőtt Edinburgh környékén teszünk kirándulást, ellátogatunk a gyönyörű Melrose apátsághoz a Skót Határvidékre, majd egy whiskey lepárló üzembe, ahol kóstolásra is nyílik. Este szabadprogram Edinburgh-ban.

 

7. nap: Rosslyn kápolna, Edinburgh

Az utolsó napon első megállónk a lenyűgöző díszítésű Rosslyn kápolna lesz. A gótikus kápolnát megannyi legenda lengi körül, nem véletlenül kapott szerepet Dan Brown bestseller regényében is, melynek köszönhetően további felújítási munkák is zajlanak az épületen. Végül gyalogosan felfedezzük Edinburgh-t: az Óváros és az Újváros szépségeit, a város főutcája, vagyis a Royal Mile érdekes épületeit, a várat, láthatjuk a Holyroodhouse palotát (ami az angol királynő helyi rezidenciája), a St. Giles katedrálist és a Parlament modern épületét is. Rövid szabadidő után este transzfer Edinburgh repülőterére, elutazás közvetlen járattal, érkezés Budapestre másnap korahajnalban.


A programok sorrendje változhat! 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

  

Részvételi díj – Ft/fő 2020. szeptember 30.
kétágyas 319 900
egyágyas 449 900

félpanzió (4 vacsora)*                            

   50 000 

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek személyenként egy feladott 20 kg-os és 2 fedélzeti poggyásszal, szállás 6 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 39 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez (helyszínen fizetendő, kb. 90 GBP/fő), borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 10 GBP/fő), utasbiztosítás, fakultatív félpanzió.

 

*Első este a késői érkezés miatt nem tartalmaz vacsorát.

 

 

 

Skót körutazás látogatással Skye szigetén


Vissza
Kérje ajánlatunkat!