Skót körutazás látogatással Skye szigetén októberben

csoportos körutazás

Megtelt!

 

Skót Felföld összetéveszthetetlenül zord tájai, festői várai, Loch Ness és a skót szoknya legendája, egy pohár skót whisky és a misztikus szigetvilág mind felfedezésre csábít! 7 napos kényelmes körutunk Skócia legjelentősebb látványosságait öleli fel, tartson velünk!

 

2020. áprilisi időpont >>

 

Dátum 2019. október 1-7.

Időtartam 7 nap/6 éj

Utazás Menetrendszerinti repülőjárattal

Repülési idő Kb. 3,5 óra

Elhelyezés 3-csillagos szállodákban

Ellátás Reggeli

Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám 25 fő

 

 

Skót körutazás látogatással Skye szigetén ajánlatunk programleírása

 

 

Programleírás

 

1.nap: Rosslyn, Edinburgh

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban egy átszállással Edinburgh repülőterére, első megállónk rögtön a lenyűgöző díszítésű Rosslyn kápolna lesz. A gótikus kápolnát megannyi legenda lengi körül, nem véletlenül kapott szerepet Dan Brown bestseller regényében is, melynek köszönhetően további felújítási munkák is zajlanak az épületen. Délután megérkezünk Edinburgh-be, gyalogosan felfedezzük az Óváros és az Újváros szépségeit, a város főutcája, vagyis a Royal Mile érdekes épületeit, a várat, láthatjuk a Holyroodhouse palotát (ami az angol királynő helyi rezidenciája), a St. Giles katedrálist és a Parlament modern épületét is. Szállás Edinburgh-ben (2 éj).

 

2.nap: Melrose, Edinburgh

Délelőtt Edinburgh környékén teszünk kirándulást, ellátogatunk a gyönyörű Melrose apátsághoz a Skót Határvidékre, majd egy whiskey lepárló üzembe, ahol kóstolásra is nyílik majd lehetőség. Délután szabadprogram és vásárlási lehetőség Edinburgh-ben.

 

3.nap: St. Andrews, Pitlochry

Délelőtt a bájos St. Andrews-ba teszünk látogatást. A tengerparton fekvő település a golf szülővárosa és ismert elit egyetemeiről is, itt tanult Vilmos herceg is. Megtekintjük a katedrális lenyűgöző romjait és a régi temetőt, majd továbbutazunk és sétálunk egyet Pitlochry hangulatos városkájában. Szállás Pitlochry-ban (1 éj).

 

4.nap: Blair kastély, Loch Ness, Fort William

Reggel a gyönyörű természeti környezetben fekvő Blair kastélyt fedezzük fel, majd ellátogatunk a híres Loch Ness-i tóhoz. Megismerkedünk Nessie, vagyis a tó szörnyének legendájával és megcsodáljuk a tóra néző kilátást a parton fekvő Urquhart kastélyból. Loch Ness mellett vezet utunk a Ben Nevis lábánál fekvő Fort Williambe, ahol egy rövid sétát teszünk. Szállás Fort Williamben (2 éj).

 

5.nap: Skye szigete

Egész napos kirándulás Skye szigetére. A Belső-Hebridák legnagyobb szigetének fő vonzereje a fantasztikus táj: zöldellő mocsarak, hegyvonulatok, izgalmas sziklaalakzatok, tavak, vízesések és vad, sziklás tengerpartok egyvelegén át visz buszunk. Séta Portree-ben a sziget fővárosában és látogatás a Dunvegan kastélyban, a MacLeod klán ősi székhelyén.

 

6.nap: Glen Coe, Stirling, Loch Lomond

Reggel délnek indulunk a Glen Coe festői völgyén át, majd utunk a Loch Lomond tó és a Trossachs vidékén keresztül vezet, a gyönyörű tájat miniatűr Skóciának is hívják, hiszen a skót tájak minden jellegzetességét megtaláljuk itt. Ezután Stirling ősi városába utazunk, látogatás a várban, majd fotózási lehetőség a William Wallace emlékműnél. Szállás Glasgow-ban (1 éj).

 

7.nap: Glasgow

Utolsó napunkat Skócia legnagyobb városában, Glasgow-ban töltjük. Gyalogosan ismerkedünk meg a főbb látnivalókkal; a hatalmas katedrálissal és a viktoriánus nekropolisszal, mellette a középkorból fennmaradt legrégebbi házzal, majd megállunk a III. Györgyről elnevezett téren, ahol a Városháza és a Modern Művészeti Galéria is található. Kora délután transzfer a Glasgow-i repülőtérre, hazautazás egy átszállással, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

A programok sorrendje változhat!

 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

 

 

 

 

 

Részvételi díj – Ft/fő

október 1. 

kétágyas 299 900
egyágyas 409 900

fakultatív félpanzió

(2 fogásos vacsorák a szállodában vagy közeli étteremben) felára                                                                                                          44 000 Ft/fő.                                                                                

 

A  részvételi  díj  tartalmazza: repülőjegy, szállás 6  éjszakára reggelivel, transzferek és programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás. 

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 39 000 Ft/fő,  belépőjegyek a nevezetességekhez (kb 90 GBP/fő), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, fakultatív félpanzió (3 fogásos vacsorák a szállodában - javasolt) felára: 44 000 Ft/fő.

 

 

 

Skót körutazás látogatással Skye szigetén


Vissza
Kérje ajánlatunkat!