Kedves Utasaink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy irodánk a koronavírus járvány okozta rendkívüli intézkedések miatt budapesti ügyfélszolgálati irodája 2020. március 16-tól zárva tart. A Tensi Utazási Iroda zavartalanul működik, csatlakozott a Home Office rendszerhez. Munkatársaink elérhetőségeit megtalálja a részletes tájékoztató oldalon.

Köszönjük megértésüket! - a Tensi csapata

Részletek itt >>

Körutazás Lisszabontól Portóig, pihenéssel Madeira szigetén

csoportos körutazás 

Előfoglalási kedvezmény

3 hónappal indulás előtt: 17 000 Ft/fő kedvezmény

 

Lisszabontól Madeira szigetéig járjuk be Portugália legszebb tájait és városait. Ellátogatunk Sintrába, a portugál királyok kedvenc városába, Fatima híres zarándokhelyére, felfedezzük Portót és Madeirát.

 

 

Dátum 2020. szeptember 26 – október 4.

Időtartam 9 nap/8 éj

Utazás Menetrend szerinti repülőjárattal

Repülési idő Kb. 3,5 óra

Elhelyezés 3+ és 4 csillagos szállodákban

Ellátás reggeli

Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám 20 fő (a fakultatív programokon 15 fő)

 

Körutazás Lisszabontól Portóig, pihenéssel Madeira szigetén ajánlatunk programleírása

1. nap: Lisszabon

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban Lisszabonba. Megérkezést követően városnézésre indulunk, megismerkedünk a Belém negyed legfontosabb látnivalóival: elsétálunk a Jeronimos kolostor mellett , a Belém tornyot és a Felfedezők emlékművét is megtekintjük kívülről. A következő állomás a Világörökség részét képező Sintra, ahol a portugál uralkodók nyári rezidenciáját, a Nemzeti palotát tekintjük meg, majd utazás Portugália és egyben Európa legnyugatibb pontjához, Cabo da Rocához. A tengerből kiemelkedő szikla - mely egykor az Óvilág végét jelentette – világítótornya népszerű turistalátványosság. Lisszabonba visszatérve átutazás Cascais és Estoril településeken. Szállás Lisszabonban (1 éj).


2. nap: Lisszabon, Obidos, Nazaré és Fatima

Délelőtt folytatjuk az ismerkedést Lisszabonnal, panoráma városnézésre indulunk: megcsodáljuk a kilátást a VII Eduard park tetejéről, majd leereszkedünk a városba az Avenida de Liberdade sugárúton a Restauradores és Rossio terekig. A városnézést követően továbbutazunk Fatimába. Útközben látogatás Obidosban, a hegytetőre épült városka teljes egészében megőrizte középkori jellegét fehérre meszelt épületeivel és városfalaival. Rövid szabadidő, körülnézhetnek a számos ajándékbolt egyikében vagy megkóstolhatják a helyi meggylikőrt, a „Ginginha”-t. Folytatjuk utunkat, meglátogatjuk az Atlanti-óceán partján fekvő bájos halászfalut, Nazarét. Az estét Fatimában, a zarándokok városában töltjük, ahol 1917-ben többször is megjelent a Szűzanya. A város számos szerzetesház otthona, fő látványossága a bazilika épülete. Szállás Fatimában (1 éj).

 

3. nap: Batalha, Coimbra, Porto

Délelőtt látogatás a batalhai kolostornál, ami a portugál gótika remekműve, a Világörökség része. Továbbutazás Coimbra-ba, mely város Európa egyik legidősebb egyetemével büszkélkedhet, sétánk során megcsodálhatjuk az új és a régi katedrálist és a város hangulatos utcáit is. Az estét már Portóban töltjük, rövid városnézés alatt ismerkedünk a hangulatos várossal. Szállás Portóban (1 éj).


4. nap: Braga és Porto

Reggel Braga városkája felé vezet utunk, séta a történelmi központban, ahol a portugál barokk stílus legszebb példáit tekinthetjük meg. Látogatás a város közelében álló, domboldalon épült Bom Jesus do Monte templomhoz, ami Portugália egyik fontos zarándokhelye, jellegzetes monumentális barokk lépcsősora. A délutánt Portóban töltjük. Séta a történelmi Ribeira városrészben és látogatás egy borospincében, ahol megkóstolhatjuk a híres portóit is. Transzfe a repülőtérre, elutazás Madeira szigetére. Érkezés késő este, transzfer a Funchalban fekvő szállodába (5 éj).


5. nap: Madeira

Délelőtt Funchal felfedezésére indul a csoport! Látogatás a virágillattal és színkavalkáddal csábító piacon, a botanikus kertben, a katedrálisnál, majd megtekinthetjük a csodálatos madeirai csipkéket, és megkóstolhatjuk a híres madeirai bort. Délután szabad program.


6. nap: Madeira

Szabad program Madeirán vagy egész napos „Nyugat-Madeira” fakultatív kirándulás: utazás a hangulatos Camara de Lobos halászfalu érintésével a Cabo Girao sziklához (mely 580 m magas függőleges sziklafal az óceánparton), majd az Encumeada csúcsra. Porto Moniz felé a gyönyörű északi partot fedezzük fel.

A program részvételi díja ebéddel: 19 900 Ft/fő.


7. nap: Madeira

Szabad program Madeirán vagy egész napos „Kelet-Madeira” fakultatív program: A nap folyamán látogatás Camacha faluban, a sziget második legmagasabb pontján, a Pico do Areiro-n, a Ribeiro Frio Nemzeti Parkban, majd zsúpfedeles házairól ismert Santana-ban, délután pedig a Portela kilátónál és a sziget keleti csücskénél, Ponta de Saou Laurenco-nál. A program részvételi díja ebéddel: 19 900 Ft/fő.


8. nap: Madeira

Délelőtt kirándulásra indulunk a Monte hegyre, ahol látogatást teszünk a Miasszonyunk templomban, majd az Eira do Serrado kilátóból csodálhatjuk meg Curral das Freiras falu völgyét és a környező hegyeket. Délután szabad program.


9. nap: utazás Budapestre

Hajnalban transzfer a repülőtérre, visszautazás Lisszabonba, majd továbbutazás Budapestre. A kora délutáni órákban érkezünk Budapestre.

 

Kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj – Ft/fő

 

2020. szeptember 26.

kétágyas

 

349 900

egyágyas

 

469 900

félpanziós felár* (7 vacsora)

*4.este a késői érkezés miatt nem tartalmaz vacsorát

 

60 000

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 8 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 79 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez (helyszínen fizetendő, kb 45 EUR /fő), utasbiztosítás, borravalók (helyszínen fizetendő, kb 30 EUR/fő).

   

VÁRHATÓ MENETREND:

Légitársaság: TAP AIR PORTUGAL

Poggyász: 1 db max. 23 kg feladható poggyász, 1 db max. 8 kg-os kézipoggyász

 


2020. szeptember 26: Budapest-Lisszabon, 05:40-08:20

2020. szeptember 29: Porto-Funchal, 19:20-21:15

2020. október 4: Funchal-Lisszabon, 07:00-08:40

2020. október 4: Lisszabon-Budapest, 11:00-15:35

 

A menetrend tájékoztató jellegű, változás előfordulhat!

 

 

Szállások:

 

 Lisszabon Acores Lisboa ****    
 Fatima Casa das Irmas Dominicanas***    
 Porto Sao José***    
 Madeira

Hotel Alto Lido****

vagy BAIA Azul ****

   

Körutazás Lisszabontól Portóig, pihenéssel Madeira szigetén


Vissza
Kérje ajánlatunkat!