Körutazás Lisszabontól Portóig, pihenéssel Madeira szigetén

csoportos körutazás

Lisszabontól Madeira szigetéig járjuk be Portugália legszebb tájait és városait. Ellátogatunk Sintrába, a portugál királyok kedvenc városába, Fatima híres zarándokhelyére, felfedezzük Portót és Madeirát.

 

 Garantált indulás!

 

 

Dátum: 2022. május 23 – június 4.

Időtartam: 12 nap/11 éj (hazaérkezés a 13. napon, hajnalban)

Utazás: menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal

Repülési idő: kb. 3,5 óra

Elhelyezés: 3+ és 4 csillagos szállodákban

Ellátás: reggeli (fakultatív félpanzió)

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 20 fő (a fakultatív programokon 15 fő)

 

 

 

Körutazás Lisszabontól Portóig, pihenéssel Madeira szigetén ajánlatunk programleírása

 

 

1. nap: Lisszabon

Elutazás Budapestről a kora esti órákban közvetlen járattal Lisszabonba, érkezés este, transzfer a szállodába. Szállás Lisszabonban (3 éj, a késői érkezés miatt az első estére vacsora nem fizethető be).

 

2. nap: Lisszabon

Délelőtt panoráma városnézésre indulunk: megcsodáljuk a kilátást a VII Eduard park tetejéről, majd leereszkedünk a városba az Avenida de Liberdade sugárúton a Restauradores és Rossio terekig. Óvárosi sétával folytatjuk az ismerkedést Lisszabonnal, megismerkedünk a Belém negyed legfontosabb látnivalóival: elsétálunk a Jeronimos kolostor mellett, a Belém tornyot és a Felfedezők emlékművét is megtekintjük kívülről.

 

3. nap: Sintra, Cabo da Roca

Mai első állomásunk az UNESCO Világörökség részét képező Sintra, ahol a portugál uralkodók nyári rezidenciáját, a Nemzeti Palotát tekintjük meg, majd utazás Portugália és egyben Európa legnyugatibb pontjához, Cabo da Rocához. A tengerből kiemelkedő szikla - mely egykor az Óvilág végét jelentette – világítótornya népszerű turistalátványosság. Lisszabonba visszatérve átutazás Cascais és Estoril településeken.

 

4. nap: Obidos, Nazaré, Fatima

Lisszabont elhagyva továbbutazunk Fatimába. Útközben látogatás Obidosban, a hegytetőre épült városka teljes egészében megőrizte középkori jellegét fehérre meszelt épületeivel és városfalaival. Rövid szabadidő, körülnézhetnek a számos ajándékbolt egyikében vagy megkóstolhatják a helyi meggylikőrt, a „Ginginha”-t. Folytatjuk utunkat, meglátogatjuk az Atlanti-óceán partján fekvő bájos halászfalut, Nazarét.  Az estét Fatimában, a zarándokok városában töltjük, ahol 1917-ben többször is megjelent a Szűzanya. A város számos szerzetesház otthona, fő látványossága a bazilika épülete. Szállás Fatimában (1 éj).

 

5. nap: Batalha, Coimbra, Porto

Délelőtt látogatás a batalhai kolostornál, ami a portugál gótika remekműve, az UNESCO Világörökség része. Továbbutazás Coimbra-ba, mely város Európa egyik legidősebb egyetemével büszkélkedhet, sétánk során megcsodálhatjuk az új és a régi katedrálist és a város hangulatos utcáit is. Az estét már Portóban töltjük, érkezéskor rövid városnézés keretében ismerkedünk a hangulatos várossal. Szállás Portóban (1 éj).

 

6. nap: Braga, Porto

Reggel Braga városkája felé vezet utunk, először látogatást teszünk a város közelében álló, hegytetőre épült Bom Jesus do Monte templomnál, ami Portugália egyik fontos zarándokhelye, jellegzetes monumentális barokk lépcsősora. Sétával folytatjuk a programot Braga történelmi központjában, ahol a portugál barokk stílus legszebb példáit tekinthetjük meg. A délutánt Portóban töltjük, sétát teszünk a történelmi Ribeira városrészben és meglátogatunk egy helyi borospincét, ahol megkóstolhatjuk a híres portóit is. Transzfer a repülőtérre, elutazás Madeira szigetére. Érkezés késő este, transzfer a Funchalban fekvő szállodába (5 éj, a késői érkezés miatt az első estére vacsora nem fizethető be).

 

7. nap: Madeira

A sok élmény után ezt a napot pihenéssel, felfrissüléssel töltjük. Kapcsolódjon ki a szálloda medencéjénél és élvezze a közeli boltok és éttermek kínálatát!

 

8. nap: Madeira

Délelőtt Funchal felfedezésére indulunk! Látogatás a virágillattal és színkavalkáddal csábító piacon, a botanikus kertben, a katedrálisnál, majd megtekinthetjük a csodálatos madeirai csipkéket, és megkóstolhatjuk a híres madeirai bort. Délután kirándulásra indulunk a Monte hegyre, ahol látogatást teszünk a Miasszonyunk templomban.

 

9. nap: Madeira

Szabad program Madeirán vagy egész napos „Nyugat-Madeira” fakultatív kirándulás: utazás a hangulatos Camara de Lobos halászfalu érintésével a Cabo Girao sziklához (mely 580 m magas függőleges sziklafal az óceánparton), majd az Encumeada csúcsra. Porto Moniz felé a gyönyörű északi partot fedezzük fel.

A program részvételi díja ebéddel: 21.500 Ft/fő.

 

10. nap: Madeira

Szabad program Madeirán vagy egész napos „Kelet-Madeira” fakultatív program: A nap folyamán látogatás Camacha faluban, majd a sziget második legmagasabb pontján, a Pico do Areiro-n, és a Ribeiro Frio Nemzeti Parkban rövid erdei sétát teszünk a „levadak” mentén. Ebéd a zsúpfedeles házairól ismert Santana-ban, a délutánt pedig a Portela kilátónál és a sziget keleti csücskénél, Ponta de Saou Laurenco-nál töltjük.

A program részvételi díja ebéddel: 20.900 Ft/fő.

 

11. nap: Madeira

Búcsúzóul az Eira do Serrado kilátóból csodálhatjuk meg Curral das Freiras falu völgyét és a környező hegyeket, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Lisszabonba. A koraesti érkezést követően transzfer a szállodába (1 éj).

 

12-13. nap: utazás Budapestre

A repülőtéri transzferig szabad program Lisszabonban, vagy fakultatív kirándulás Evorába és az Arrábida Parkba: a 17 km-t átívelő Vasco da Gama hídon indulunk délnek, hogy megismerhessük az UNESCO Világörökség részét képező, autentikus hangulatú Evorát. Útba ejtjük Arrábida Nemzeti Park drámai partvonalát is, ahonnan csodás kilátás nyílik az alant elterülő öbölre.

A program részvételi díja: 23.500 Ft/fő.

Este transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre közvetlen járattal, éjszaka a repülőn. Érkezés másnap a hajnali órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

 

Kérje ajánlatunkat! 

Részvételi díj 2 fő részére                                                   Ft/fő         létszám/fő        összesen Ft/2 fő

 

 

Utazási szolgáltatások díja kétágyas
szobában útlemondási biztosítással (1,4%)                         629 900             2                1 259 800

 

 

Repülőtéri illeték kb.                                                               89 000                    2          178 000

 

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                                                                  1 437 800

   

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 89 000 Ft/fő, szállás 11 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőjegyek a nevezetességekhez (helyszínen fizetendő, kb. 45 EUR/fő), szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 40 EUR/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

· egyágyas felár: 200 000 Ft/fő

· fakultatív félpanzió (min. 15 fő esetén lehetséges, 9 vacsora – az 1. és 6. napon nincs vacsora a késői érkezés miatt): 94 900 Ft/fő

· fakultatív programok (irodánkban előre fizethető, min. 15 fő): Nyugat-Madeira: 21 500 Ft/fő, Kelet-Madeira: 20 900 Ft/fő, Evora és Arrábida: 23 500 Ft/fő

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő szervízdíjat/borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

 

   

Körutazás Lisszabontól Portóig, pihenéssel Madeira szigetén


Vissza
Kérje ajánlatunkat!