Körutazás Lisszabontól Portóig, pihenéssel Madeira szigetén

csoportos körutazás 

Megtelt!

 

 

2020. tavaszi időpont >>

 

Lisszabontól Madeira szigetéig járjuk be Portugália legszebb tájait és városait. Ellátogatunk Sintrába, a portugál királyok kedvenc városába, Fatima híres zarándokhelyére, felfedezzük Portót és Madeirát.

 

 

Dátum 2019. szeptember 28 – október 6.

Időtartam 9 nap/7 éj

Utazás Menetrend szerinti repülőjárattal

Repülési idő Kb. 3,5 óra

Elhelyezés 3+ és 4 csillagos szállodákban

Ellátás reggeli

Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám 25 fő (a fakultatív programokon 15 fő)

2020. tavaszi időpont >>

 

 

Körutazás Lisszabontól Portóig, pihenéssel Madeira szigetén ajánlatunk programleírása

 

1. nap: utazás Lisszabonba

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban Lisszabonba. Megérkezést követően városnézésre indulunk, megismerkedünk a Belém negyed legfontosabb látnivalóival: a Jeronimos kolostor (látogatás a templomban), a Belém torony (kívülről) és a Felfedezők emlékműve (kívülről). A következő állomás a Világörökség részét képező Sintra, ahol a portugál uralkodók nyári rezidenciáját, a Nemzeti palotát tekintjük meg, majd utazás Portugália és egyben Európa legnyugatibb pontjához, Cabo da Rocához. A tengerből kiemelkedő szikla - mely egykor az Óvilág végét jelentette – világítótornya népszerű turistalátványosság. Lisszabonba visszatérve átutazás Cascais és Estoril településeken. Szállás Lisszabonban (1 éj).

 


2. nap: Lisszabon, Obidos és Fatima

Délelőtt folytatjuk az ismerkedést Lisszabonnal, panoráma városnézésre indulunk: megcsodáljuk a kilátást a VII Eduard park tetejéről, majd leereszkedünk a városba az Avenida de Liberdade sugárúton a Restauradores és Rossio terekig. A városnézést követően továbbutazunk Fatimába. Útközben látogatás Obidosban, a hegytetőre épült városka teljes egészében megőrizte középkori jellegét fehérre meszelt épületeivel és városfalaival. Rövid szabadidő, körülnézhetnek a számos ajándékbolt egyikében vagy megkóstolhatják a helyi meggylikőrt, a „Ginginha”-t. A délután további részét és az estét Fatimában, a zarándokok városában töltjük, ahol 1917-ben többször is megjelent a Szűzanya. A város számos szerzetesház otthona, fő látványossága a bazilika épülete. Szállás Fatimában (1 éj).

 


3. nap: Batalha, Nazaré és Coimbra

Délelőtt látogatás a batalhai kolostornál, ami a portugál gótika remekműve, a Világörökség része és Nazaré bájos halászfalvában. Délután továbbutazás Coimbra-ba, mely város Európa egyik legidősebb egyetemével büszkélkedhet, sétánk során megcsodálhatjuk az új és a régi katedrálist és a város hangulatos utcáit is. Az estét már Portóban töltjük. Szállás Portóban (1 éj).

 


4. nap: Braga és Porto

Reggeli után Braga városkája felé vezet utunk, séta a történelmi központban, ahol a portugál barokk stílus legszebb példáit tekinthetjük meg. Látogatás a város közelében álló, domboldalon épült Bom Jesus do Monte templomhoz, ami Portugália egyik fontos zarándokhelye, jellegzetes monumentális barokk lépcsősora. A délutánt Portóban töltjük. Séta a történelmi Ribeira városrészben és látogatás egy borospincében, ahol megkóstolhatjuk a híres portóit is. Transzfer a repülőtérre, elutazás Madeira szigetére. Érkezés éjfél körül, transzfer a Funchal környékén fekvő szállodába (4 éj).

 


5. nap: Madeira

Délelőtt Funchal felfedezésére indul a csoport! Látogatás a virágillattal és színkavalkáddal csábító piacon, a botanikus kertben, a katedrálisnál, majd megtekinthetjük a csodálatos madeirai csipkéket, és megkóstolhatjuk a híres madeirai bort. Délután szabad program.

 


6. nap: Madeira

Szabad program Madeirán vagy egész napos „Nyugat-Madeira” fakultatív kirándulás: utazás a hangulatos Camara de Lobos halászfalu érintésével a Cabo Girao sziklához (mely 580 m magas függőleges sziklafal az óceánparton), majd az Encumeada csúcsra. Porto Moniz felé a gyönyörű északi partot fedezzük fel.

A program részvételi díja ebéddel: 19 900 Ft/fő.

 

 

 

7. nap: Madeira

Szabad program Madeirán vagy egész napos „Kelet-Madeira” fakultatív program: A nap folyamán látogatás Camacha faluban, a sziget második legmagasabb pontján, a Pico do Areiro-n, a Ribeiro Frio Nemzeti Parkban, majd zsúpfedeles házairól ismert Santana-ban, délután pedig a Portela kilátónál és a sziget keleti csücskénél, Ponta de Saou Laurenco-nál. A program részvételi díja ebéddel: 19 900 Ft/fő.

 


8. nap: utazás Budapestre

Reggeli után rövid szabad program, majd kirándulásra indulunk a Monte hegyre, ahol látogatást teszünk a Miasszonyunk templomban, majd az Eira do Serrado kilátóból csodálhatjuk meg Curral das Freiras falu völgyét és a környező hegyeket. Kora este transzfer a repülőtérre, visszautazás Lisszabonba, majd éjszaka továbbutazás Budapestre.

 


9. nap: hazaérkezés

A hajnali órákban érkezünk Budapestre.

 

Kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj – Ft/fő

 

szeptember 28.

kétágyas

 

349 900

egyágyas

 

449 900

félpanziós felár* (6 vacsora)

*4.este a késői érkezés miatt nem tartalmaz vacsorát

 

48 900

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, szállás 7 éjszakára reggelivel, transzferek és programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 89 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez

(kb 40 EUR), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók.

 

   

Körutazás Lisszabontól Portóig, pihenéssel Madeira szigetén


Vissza
Kérje ajánlatunkat!