Körutazás a Balkán-félszigeten: Észak-Macedónia, Albánia, Koszovó és Montenegró

csoportos körutazás

Foglaljon 8 000 Ft/fő kedvezménnyel szeptember 25-ig!

Garantált indulás! Utolsó 2 hely!

 

A Balkán-félsziget 4 országának látnivalóival ismerkedünk, vadregényes hegyvidékek, tavak, tengeröblök, bájos kisvárosok, római kori romok, bizánci templomok kísérik utunkat.

 

Dátum: 2019. szeptember 30-október 7.

Időtartam: 8 nap/7 éj    

Utazás: Közvetlen menetrendszerinti diszkont légitársasági járattal

Repülési idő: Kb. 1,5 óra

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban

Ellátás: 7 reggeli, 6 vacsora

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 25 fő

  

 

Körutazás a Balkán-félszigeten: Észak-Macedónia, Albánia, Koszovó és Montenegró ajánlatunk programleírása


1. nap: Skopje

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban közvetlen járattal az észak-macedón fővárosba, Skopjébe. A modern város mai képét a bizánci, római és török megszállás is formálta. Este tradicionális macedón vacsorán veszünk részt. Szállás Skopje-ben (1 éj).

 

2. nap: Tetovo és a Mavrovo Nemzeti Park

Reggeli után Tetovo városába utazunk, ahol az egyedi, festett homlokzatú mecsetet tekintjük meg, majd a Mavrovo Nemzeti Park tájain át, hegyek, vízesések, tavak között utazunk Ohrid felé, útközben látogatás a Szt. Jovan Bigorski kolostornál, a Debar-tó közelében. Szállás az Unesco világörökség részét képező Ohrid-ban (2 éj).

 

3. nap: Ohrid

A napot egy kellemes hajókirándulással kezdjük a gyönyörű Ohrid-tavon, ellátogatunk a tóparti Kaneo templomhoz, az ország legtöbbet fotózott látnivalójához. A délutánt Ohrid hangulatos városának felfedezésével töltjük, séta a domboldalon épült óváros macskaköves utcáin, a fő látnivalók: a fellegvár, Szt. Sofia templom, Szt. Naum kolostor.

 

4. nap: Berat és Durres

Reggeli után továbbutazunk Albániába, első megállónk Berat, az ezerablakos város lesz. A történelmi város az UNESCO Világörökség része, a várhegy oldalában, a Mangalem városnegyedben egymásra épült, fehérre meszelt, sokablakos házainak köszönheti elnevezését. Délután Albánia egyik legősibb települését tekintjük meg, a tengerparton fekvő Durres-t. Szállás Durres közelében (1 éj).

 

5. nap: Tirana, Skadar-tó

Délelőtt városnézésre indulunk az albán fővárosban. Tirana fő látnivalói a Skander bég téren találhatóak: Ethem Bay mecset, óratorony, Skander bég lovasszobra. Ezután Montenegróban folytatjuk körutazásunkat, délután a Balkán-félsziget legnagyobb taván, a Skadar-tavon teszünk hajókirándulást.  Szállás Budvában (1 éj).

 

6. nap: Kotor, Moraca-kanyon

Délelőtt a Dél-Európa egyetlen fjordjában fekvő, meseszép Kotor városát fedezzük fel. Séta a hangulatos óvárosban, láthatjuk a régi városfalakat, a kikötőt, a főteret az óratoronnyal és a Szent Tripun katedrálist. Montenegro hegyei között folytatjuk utunkat a vadregényes Moraca-kanyon érintésével utazunk esti szállásunkra, Kolasin városába (1 éj).

 

7. nap: Pec és Pristina

Koszovóba utazunk reggeli után, először Pec régi ortodox templomát tekintjük meg, majd Pristinában ismerkedünk a látnivalókkal, mielőtt visszatérünk Észak-Macedóniába. Szállás az észak-macedón fővárosban (1 éj).

 

8. nap: hazautazás Budapestre

Délelőtt Skopje felfedezésére indulunk, séta az óvárosban ahol a régi bizánci erődítményt, a török bazárt, a 6. századi Kőhidat láthatjuk. Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre.

 

  

Kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj – Ft/fő

 szeptember 30.

kétágyas

209 900

egyágyas

259 900

A részvételi díj tartalma: repülőjegyek, szállás 7 éjszakára a megadott ellátással, programok, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 25 000 Ft/fő, 20 kg-os feladott poggyász:kb. 20 000 Ft/db, belépőjegyek a nevezetességekhez (kötelezően fizetendő): 25 000 Ft/fő, borravalók, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.

 

Körutazás a Balkán-félszigeten: Észak-Macedónia, Albánia, Koszovó és Montenegró


Vissza
Kérje ajánlatunkat!