Felfedezőúton Észak-Spanyolországban

csoportos körutazás

Március 25-ig 8000 Ft / fő kedvezmény 

 

Az izgalmas látnivalók garantáltak: a Guggenheim múzeum impozáns épülete Bilbaóban, a gyönyörű baszk riviéra, Gaudi emlékek Comillasban, Salamanca egyeteme, Burgos katedrálisa, Santillana del Mar macskaköves utcácskái.

 

Dátum: 2019. május 18-23.

Időtartam: 6 nap/5 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjárattal

Repülési idő: Kb. 3 óra

Elhelyezés: 4-csillagos szállodákban

Ellátás: Reggeli

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 25 fő

 

 

Felfedezőúton Észak-Spanyolországban ajánlatunk programleírása


1. nap: elutazás Madridba

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, transzfer a szállodába, este szabad program. Sétáljanak egyet Madrid szívében a Gran Vía-n és a Puerta del Sol környékén, vacsorázzanak meg egy helyi bárban, élvezzék a város esti nyüzsgését! Szállás Madridban (1 éj).

 

2. nap: Covarrubias, Santo Domingo Silos és Burgos

Reggeli után észak felé indulunk, mai úti célunk Burgos városa. Az út során ellátogatunk Covarrubiasba, a kis falu a kasztíliai építészet tipikus példája árkádos, felül faszerkezetű épületeivel, nevét a környékén található vöröses színű barlangokról kapta. Séta a festői utcákon, majd továbbutazás a közeli Santo Domingo Silos-ba, ahol a fő látnivaló a román kori kolostor, amelynek kerengője építészeti műremek. A délutánt Burgosban töltjük, megcsodáljuk a hatalmas gótikus katedrálist, ami az UNESCO világörökség része és sétálunk egyet a történelmi városrészben. Szállás Burgosban (1 éj).

 

3. nap: San Sebastian és Bilbao

Délelőtt a baszk riviéra egyik legszebb városába, San Sebastianba látogatunk! Megcsodáljuk a kilátást az Igeldo hegyről, majd sétát teszünk a történelmi óvárosban. A délután Bilbao felfedezésével telik majd, séta az élettel teli óvárosban, a Casco Viejo-ban és látogatás a Guggenheim múzeum izgalmas épületénél. Szállás Bilbaóban (1 éj).

 

4. nap: Santander, Santillana del Mar és Comillas

Reggeli után búcsút intünk Bilbaónak és Santander felé utazunk. Az elegáns város a tenger és a hegyek között fekszik, sétát teszünk a történelmi negyedben és a tengerparti sétányon. A következő megállónk Santillana del Mar, a tökéletes állapotban fennmaradt román kori és gótikus épületekkel, macskaköves utcácskákkal teli városka igazi gyöngyszem, központjában a román kori Santa Maria templomot csodálhatjuk meg. Rövid szabad program, lehetőség megebédelni, majd továbbutazás Comillasba, a hangulatos kisváros modernista épületeiről híres, fő látnivalóját, az El Capricho néven is ismert Villa Quijano-t Gaudi tervezte. Délután utazás Leonba, bejelentkezés a szállodába, majd akinek maradt még energiája a hosszú nap után, az felkeresheti az El Húmedo negyed hangulatos bárjait és éttermeit. Szállás Leonban (1 éj).

 

5. nap: Leon, Salamanca és Ávila

Reggeli után rövid séta Leonban, a város szíve a Plaza Mayor, itt található Spanyolország egyik legszebb gótikus katedrálisa és a szintén impozáns, román stílusú San Isidoro templom is. Délelőtt a híres egyetemi városba, Salamancába látogatunk. Itt alapították Spanyolország első egyetemét, a város ma is nyüzsgő, fiatalos hangulatáról és gyönyörű gótikus, mór, reneszánsz és barokk stílusú épületeiről ismert. Madrid felé útba vesszük még Ávila városát is, a Sierra Gredos hegység által védett város kitűnő állapotban fennmaradt, középkori várfalának, reneszánsz palotáinak és gótikus templomainak köszönhetően az UNESCO világörökség része. Az estét Madridban töltjük, szabad program során élvezhetik az utolsó estét ebben a csodás városban.

 

6. nap: hazautazás

Reggeli után transzfer a madridi repülőtérre, hazautazás Budapestre.

  

Kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj – Ft/fő május 18.
kétágyas 229 900
egyágyas 299 900

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, szállás 5 éjszakára reggelivel, transzferek és programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: 42 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez (kb. 20 EUR), borravalók.

 

Felfedezőúton Észak-Spanyolországban


Vissza
Kérje ajánlatunkat!