Kedves Utasaink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy irodánk a koronavírus járvány okozta rendkívüli intézkedések miatt budapesti ügyfélszolgálati irodája 2020. március 16-tól zárva tart. A Tensi Utazási Iroda zavartalanul működik, csatlakozott a Home Office rendszerhez. Munkatársaink elérhetőségeit megtalálja a részletes tájékoztató oldalon.

Köszönjük megértésüket! - a Tensi csapata

Részletek itt >>

Baltikum körutazás: Vilnius-Riga-Tallinn

csoportos körutazás

Apró, de lenyűgöző országok történelmi városkákkal, középkori, barokk és art nouveau emlékekkel, érintetlen természettel, végtelen tengerpartokkal!

 

 

Dátum 2020. június 11 - 16.

Időtartam 6 nap/5 éj

Utazás menetrend szerinti diszkont repülőjárattal

Repülési idő kb. 3 óra

Elhelyezés 3 csillagos szállodákban

Ellátás reggeli

Idegenvezetés a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám 20 fő

 

 

Baltikum körutazás: Vilnius-Riga-Tallinn ajánlatunk programleírása

 

1. nap: Vilnius

Elutazás Budapestről rigai átszállással a litván fővárosba, Vilniusba. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Vilniusban (1 éj).


2. nap: Vilnius, Trakai, Bauska

Reggel városnézésre indulunk Vilniusban, felfedezzük az óváros fő látnivalóit: a Katedrális teret a Szent Stanislaus katedrálissal és a harangtoronnyal, a gótikus Szent Anna templomot, a Báthory István által alapított egyetem épületét és a Hajnal-kaput. Ezután a közeli Trakai várához látogatunk, amely a litván nagyhercegség központja volt 1323-ig. A tó közepén fekvő szigetre épült várkastély téglaépülete Litvánia legtöbbet fotózott nevezetessége. A várban tett látogatás után Lettországba, Bauska városába utazunk tovább, ahol elfoglaljuk szállásunkat (1 éj).


3. nap: Rundale és Jurmala

Délelőtt a Rundale kastélyba látogatunk, a Baltikum Versailles-ának is nevezett csodás barokk kastélyt ugyanaz az olasz építész, Rastrelli tervezte, aki a szentpétervári Téli Palotát is. Érdemes megtekinteni a gyönyörűen helyreállított francia stílusú kastélyparkot is. A délutánt a közeli Jurmala városában töltjük, a tengerparti nyaralóhely 150 éve várja a pihenésre vágyókat, itt élvezhetjük a friss tengeri levegőt, a part menti fenyvesek illatát és a puha homokos partot. Séta a tengerparton, a romantikus art nouveau épületek között, majd továbbutazás Rigába. Szállás Rigában (1 éj).


4. nap: Riga, Sigulda és a Gauja Nemzeti Park

Reggel buszos városnézés Riga Art Nouveau negyedében és a belvárosban, majd gyalogos városnézés Riga óvárosában, ismerkedés a 800 éves Hanza város fő látnivalóival és macskaköves utcáival: dóm, főtér, Parlament, Riga kastély, régi kereskedőházak, Lőportorony. Délután látogatás a Gauja Nemzeti Parkban: a Gauja-folyó völgyét gyönyörű táj veszi körül, ismerkedés a helyi legendákkal Sigulda várának romjainál, majd látogatás a középkori Turaida várában. Késő délután hosszabb utazás után érünk Észtországba, szállás Tallinnban (2 éj).


5. nap: Tallinn

Félnapos városnézés az észt fővárosban, Tallinnban, ismerkedés az óváros és a belváros látnivalóival: sétánk során érintjük a 13. századi dómot, az ortodox St. Alexander Nevsky katedrálist és a Toompea kastély is. Délután szabad program.


6. nap: Tallinn, elutazás Budapestre

Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás rigai átszállással Budapestre.

  

Kérje ajánlatunkat!

 

Részvételi díj – Ft/fő

2020. június 11.

kétágyas 189 900
egyágyas 249 900

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 5 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.


A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 52 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez

(helyszínen fizetendő, kb 35 EUR/fő), borravalók, utasbiztosítás.

 

 

 

Baltikum körutazás


Vissza
Kérje ajánlatunkat!