USA Keleti-part körutazás és Kanada

csoportos körutazás  

Foglaljon 15 000 Ft/fő kedvezménnyel augusztus 26-ig! 

 Garantált indulás!

 

Őszi tájakon barangolhatunk az Egyesült Államok keleti partvidékén. Az izgalmas nagyvárosok mellett a természeté lesz a főszerep az út során, megcsodáljuk a Niagara zuhatagát, az őszi színekbe öltözött hegységeket és Maine állam romantikus partvidékét.

 

Dátum 2019. szeptember 26-október 7.

Időtartam 12 nap/10 éj

Utazás Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő Kb. 10 óra

Elhelyezés 3 és 3+ szállodákban, motelekben

Ellátás Reggeli

Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám 20 fő

 

 

USA Keleti-part körutazás és Kanada ajánlatunk programleírása

 

 

1. nap: utazás New Yorkba

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás amszterdami átszállással New Yorkba, érkezés a délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás New Yorkban (3 éj).

 

2. nap: New York

A mai napon New York látnivalóival ismerkedünk majd, a buszos városnézés során felfedezhetjük a filmekből már jól ismert helyszíneket, mint a Times Square, az Empire State Building, a Rockefeller Center, a St. John székesegyház, a Central Park és a Wall Street. Greenwich Village fasorokkal szegélyezett utcáit és Brooklyn tipikus 19. századi, barna homokkőből épült lakóépületeit is láthatjuk.

 

3. nap: New York

Délelőtt kirándulás komppal New York jelképéhez, a Szabadság-szoborhoz, a Liberty szigetre. Délután szabadidő, lehetőség New York további felfedezésére egyénileg (vásárlási lehetőség, múzeumok, Empire State Building).

 

4. nap: Philadelphia és Lancaster

Reggeli után útnak indulunk Washington felé. Első megállónk Philadelphia lesz, ellátogatunk az Independence Hall vöröstéglás épületéhez, ahol a Függetlenségi nyilatkozatot írták alá 1776-ban és itt fogalmazták meg az Egyesült Államok alkotmányát is. Továbbutazunk Lancaster környékére, ahol egy Amish farmon teszünk látogatást, megismerkedhetünk az Amish közösség szokásaival, életmódjával és történelmével. Szállás Washingtonban (1 éj).

 

5. nap: Washington

Délelőtt városnézés az Amerikai Egyesült Államok fővárosában, láthatjuk az USA legismertebb épületét, a Fehér Házat, valamint a Washington emlékművet, a Lincoln emlékművet és a Capitolium épületét. Rövid szabad program, majd elutazás Pennsylvania államon keresztül Corning-ban fekvő szállásunkra (1 éj).

 

6. nap: Niagara-vízesés

Délelőtt továbbutazunk a Niagara-vízeséshez és a nap további részét a vízesés és környékének felfedezésével töltjük. Az Egyesült Államok és Kanada határán fekvő Niagara-vízesést Mennydörgő víznek nevezték el az őslakos indiánok, nem csoda, hiszen 54 méter magasról hatalmas robajjal zúdul le percenként kb. 155 millió liternyi víztömeg. Hajóra szállunk és közelebb merészkedünk a híres Patkó-zuhataghoz – garantáltan vizes élmény lesz! Szállás Niagara Falls-ban (1 éj).

 

7. nap: Niagara on the Lake és Toronto

Reggeli után Ontario tartomány gyümölcstermesztő és bortermelő tájain áthaladva érjük el Niagara-on-the-Lake bájos kis városát. Az egykori Felső-Kanada első fővárosa gyönyörű példája a 19. századi észak-amerikai városnak épen megmaradt épületeivel. A szabadidő során lehetőség nyílik a városka felfedezésére és szuvenír vásárlásra, majd borkóstoló során ismerkedünk meg a környék boraival mielőtt Torontóba utazunk. A délutánt Kanada legnépesebb városában, Torontóban töltjük. Panoráma városnézés során megismerkedünk a legfontosabb látnivalókkal: a régi városháza épülete, az új, modern városháza, a Casa Loma palota, a pénzügyi negyed modern felhőkarcolói és a város jelképévé vált CN torony épülete, ahonnan megtekintjük a városra nyíló csodás kilátást is. Szállás Toronto-ban (1 éj).

 

8. nap: az Ontario-tó és Montreal

Korai reggeli után elutazás az Ontario-tó partja mentén Kingstonba, ahonnan hajókirándulásra indulunk a Szent Lőrinc-folyón. Több mint 1000 sziget található a területen, ahol a folyó kilép az Ontario-tóból, romantikus kastélyok, világítótornyok, nyaralók kísérik utunkat a festői szigetek között. Kora délután Montrealba indulunk, Quebec tartomány legnagyobb városa az Ottawa és a Szent Lőrinc folyók torkolatánál fekszik, a Montreal szigeten. Estefelé a francia nyelvű város rövid felfedezésére indulunk, a panoráma városnézés során láthatjuk a belvárost a hatalmas kiterjedésű földalatti várossal, az óvárost a Jacques Cartier térrel és a Notre Dame bazilikával, a város névadóját, a Mont Royal dombot és az Olimpiai negyedet. A városnézést követően bejelentkezés a szállodába, majd szabad program. Szállás Montrealban (1 éj).

 

9. nap: a White Mountains és a Kancamagus Highway

Újabb hosszú, de élményekkel teli napnak nézünk elébe! Reggel városnézésre indulunk Montrealban, majd visszautazunk az Egyesült Államokba, New Hampshire államba, ahol a White Mountains hegység panorámaútjának látnivalóit járjuk be. Az ország keleti részének legszebb tájait találjuk itt, bájos városkák, történelmi emlékhelyek, csinos fedett hidak váltják egymást utunk során. A Kancamagus úton látogatásunk időpontjában, október elején jó eséllyel már fantasztikus őszi színekben gyönyörködhetünk ezen az útvonalon! A szállásunk Conway környékén lesz (1 éj).

 

10. nap: Cape Elizabeth, Kennebunkport és Salem

Reggeli után búcsút veszünk a hegyektől és Cape Elizabeth tengerparti városkájába utazunk, ahol megtekintjük a híres világítótornyot. Innen déli irányba utazunk tovább, homokos tengerpartok, gyönyörű tájak és számtalan világítótorony kíséri utunkat Kennebunkportig. A településen lakók korábban hajóépítéssel és halászattal foglalkoztak, ma már divatos nyaralóhely a város, hangulatos éttermekkel, művészeti galériákkal, szuvenír boltokkal. Séta a Dock Square környékén és a kikötőben. Délután a 17. századi boszorkányperekről híres Salem városába látogatunk, mielőtt továbbutazunk Boston környéki szállásunkra (1 éj).

 

11. nap: Boston

Délelőtt New England legfontosabb városával, Bostonnal ismerkedünk. Az angol városokra emlékeztető hangulat nem véletlen, hiszen Bostont a britek alapították 1630-ban. Sétát teszünk a Freedom-Trail-en, amely minden fontos látnivalót érint, mint a Boston Common park, a Massachusetts State House, a Beacon Hill és a Park Street Church. Délután szabad program, majd transzfer a repülőtérre, este elutazás Amszterdamba, éjszaka a repülőn.

 

12. nap: érkezés Budapestre

A délelőtti órákban tovább utazás Amszterdamból Budapestre.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

 

Részvételi díj – Ft/fő

szeptember 26.

kétágyas

799 900

egyágyas

1 199  900

A részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 10 éjszakára reggelivel (amerikai vagy kontinentális), transzferek, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nevezetességekhez (hajózás a Szabadság szoborhoz, Amish farm látogatás, hajókirándulás a Niagara vízesésnél, Niagara on the Lake borkóstoló, CN Tower, 1000 sziget hajózás), útlemondási biztosítás. 
A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb.145 000 Ft/fő, ESTA: 7000 Ft/fő, további belépőjegyek, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók (kb. 80 USD/fő).

 

USA Keleti-part körutazás és Kanada


Vissza
Kérje ajánlatunkat!