Serengeti szafari program pihenéssel Zanzibár szigetén

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Izgalmas szafari programok Tanzánia változatos nemzeti parkjaiban, köztük a Serengeti végtelen szavannáin, majd tökéletes kikapcsolódás Zanzibár meseszép, hófehér homokos tengerpartjain – tartson velünk!

 

 

Előfoglalási kedvezmény: 

3 hónappal indulás előtt: 55 000 Ft/fő

2 hónappal indulás előtt: 28 000 Ft/fő

 

 

 

Dátum: 2022. január 24 - február 4.

Időtartam: 12 nap/10 éj

Utazás: menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: kb. 10 óra

Elhelyezés: 3* lodge-okban a szafari program során, 4* szállodában Zanzibáron

Ellátás: félpanzió Arushában, teljes ellátás a szafari alatt, all inclusive Zanzibáron

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 18 fő

 

 

 

Serengeti szafari program pihenéssel Zanzibár szigetén ajánlatunk programleírása

 

 

 

1. nap: utazás Tanzániába

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás amszterdami átszállással, érkezés Kilimandzsáró repülőtérre helyi idő szerint az esti órákban, transzfer a szállodába, akklimatizálódás. Szállás Arushában. (1 éj, a késői érkezés miatt ezen a napon nincs vacsora).

 

2. nap: Manyara-tó Nemzeti Park

Reggel utazás a Manyara-tó Nemzeti Parkba, amely a Manyara-tó partja és a Rift-völgy meredek fala között fekszik, ez az egyetlen park a térségben, ami egész évben zöld. A tó és környéke leginkább páratlan madárvilágáról nevezetes, pelikánok, kormoránok, rózsaszín flamingók és számtalan egyéb madárfajta található itt. Szállás a Manyara-tó környékén (1 éj).

 

 

3. nap: Serengeti Nemzeti Park

Ma az UNESCO Világörökség részét képező Serengeti Nemzeti Park irányába utazunk, Tanzánia első és legnépszerűbb nemzeti parkjába. A Ngorongoro Természetvédelmi Területen és a Serengeti-síkságon haladunk át, útközben folyamatosan vadakat figyelhetünk meg. Vacsora és szállás a nemzeti park területén fekvő lodge-ban (1 éj).

 

4. nap: Serengeti Nemzeti Park

Kora reggel vadlesre indulunk a világ egyik leghíresebb vadrezervátumában. A közel 15 ezer km2-es terület Tanzániában, a kenyai határ mentén fekszik, a Viktória-tó mellett. Itt találhatjuk a természetfilmekből ismert klasszikus afrikai tájat, a végtelen szavannákat. A park állatvilága rendkívül gazdag, oroszlánok, elefántok, gnúk, zebrák, gepárdok, leopárdok, zsiráfok, antilopok, vízilovak, majmok, hiénák, sakálok mind otthont találnak itt. Piknik ebéd után utazás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület irányába, a Világörökség részét képező Ngorongoro-kráterhez. Útközben vadles a Serengeti szavannáin. Szállás a kráternél (1 éj).

 

5. nap: Ngorongoro Kráter

Reggel leereszkedünk a Ngorongoro kráterbe. A hatalmas vulkanikus kráter egész Kelet-Afrika vadvilágának kicsinyített mása, területe csupán 260 km2, de folyók, mocsarak, tavak, hegyek, völgyek, síkságok és bozótos szavannák teszik változatossá a tájat. A kráter otthont ad zebráknak, gnúknak, továbbá gazellák ezrei, bivalycsordák, jávorantilop nyájak, kongónik, elefántok, oroszlánok, gepárdok, hiénák, varacskos disznók, megannyi vízi-, ragadozó- és énekesmadár is él itt. Délután utazás Arushába, szállás Arusha környékén (1 éj).

 

6. nap: utazás Zanzibárra

Reggeli után transzfer Arusha repülőterére, elutazás Zanzibár szigetére. Transzfer a tengerparti szállodába (5 éj).

 

7-10. nap: Zanzibár

Szabad program, kikapcsolódás Zanzibár lenyűgöző, fehérhomokos tengerpartján.

 

11- 12. nap: utazás Budapestre

Az utolsó napon még lehetőség van kiélvezni az all inclusive szálloda szolgáltatásait és strandolni egy utolsót. Késő délután transzfer a sziget repülőterére, elutazás amszterdami átszállással és technikai megállóval Dar Es Salaam-ban, éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre másnap a dél körüli órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

Hasznos információ: Malária elleni gyógyszer szedése ajánlott az út során, sárgaláz elleni oltás Európából érkező utasok számára nem kötelező. Javasoljuk felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot, ahol a szükséges védőoltásokkal valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban naprakész tájékoztatást adnak.

 

 

 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

Részvételi díj – Ft/fő

2022. január 24.

kétágyas elhelyezéssel

1 099 900

egyágyas elhelyezéssel

1 289 900

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, 5 éj szállás a szafari program során teljes ellátással, 5 éj szállás Zanzibáron all inclusive ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nemzeti parkokba, útlemondási biztosítás.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illetékek: kb. 179 000 Ft/fő, tanzániai vízumdíj (helyszínen fizetendő, kb. 50 USD/fő), borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 45 USD/fő), utasbiztosítás.

 

 

Serengeti szafari program pihenéssel Zanzibár szigetén


Vissza
Kérje ajánlatunkat!