Nagy Dél-India körutazás pihenéssel Kerala tengerpartján

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Előfoglalási kedvezmény:

2 hónappal indulás előtt: 12 500 Ft/fő

 

India ezerarcú ország, érdemes újra és újra visszatérni, most azért, hogy megtekintsék Tamil Nadu és Kerala államok kulturális és természeti szépségeit Mahabalipuram Parti templomától, Pondicherry francia emlékein és Madurai templomkomplexumán át Kerala gyönyörű partvidékéig.

 

 

Dátum: 2020. január 22-február 4.

Időtartam: 14 nap / 12 éj

Utazás: menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: kb. 10 óra

Elhelyezés: 3+ és 4-csillagos szállodákban, 1 éjszaka lakóhajón

Ellátás: reggeli, 1 ebéd, 1 vacsora

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 20 fő

 

 

Nagy Dél-India körutazás pihenéssel Kerala tengerpartján ajánlatunk programleírása


1-2. nap: Chennai, Mahabalipuram

Elutazás Budapestről a reggeli órákban, utazás dohai átszállással Chennai városába, éjszaka a repülőn. Érkezés az egykori Madrasba a hajnali órákban, utazás Mahabalipuram tengerparti városába, a szobák átvétele, pihenés és akklimatizálódás, majd reggeli a szállodában. A rövid pihenő után első utunk a Dakshinachitra „élő múzeumba” (skanzen) vezet, majd látogatás Mahabalipuram templomainál, ahol csodás domborműveket láthatunk, az úgy nevezett parti templomok pedig az UNESCO Világörökség részét képezik. Szállás Mahabalipuram-ban (2 éj).


3. nap: Auroville, Pondicherry

Reggel útnak indulunk, és rövid megállót teszünk Auroville utópisztikus városában, mely a világ egyik legfontosabb spirituális központja, ahol a földkerekség minden tájáról érkezett lakosok igyekeznek a természettel harmóniában élve egy új berendezkedésű várost létre hozni. Innen Pondicherry-be utazunk tovább. 1954-ig francia uralom alatt állt, ennek hatása a mai napig érződik, főleg a gyarmati stílusú óvárosban. Délután az Aurobindo ashram mindennapjaival ismerkedhetünk meg, majd meglátogatjuk Pondicherry templomát és virágpiacát is. Szállás Pondicherry-ben (1 éj).

 

4. nap: Tanjore

Reggel Trichy felé indulunk, útközben Tanjore városát fedezhetjük fel. Tanjore nevezetessége a Shiva isten tiszteletére emelt híres Brahadeeswarar templom, az épület a Chola építészet neves emléke, majd ellátogatunk a Tanjore Palotában található múzeumba is. Szállás Trichy-ben (1 éj).


5. nap: Trichy

Délelőtt ismerkedés a Kaveri folyó partján fekvő Trichy-vel. Látogatás a város egyik fő nevezetességénél, a Sziklaerődnél, ahová a több száz sziklába vájt lépcsőfokon juthatunk fel - a fáradalmakért a csodálatos kilátás kárpótol. A város másik jelképe a monumentális Sri Ranganathaswarmy templom, amely az egyik legjelentősebb Visnu isten tiszteletére emelt templom Indiában. Délután utazás a templomok városaként ismert Madurai-ba. Szállás Madurai-ban (2 éj).


6. nap: Madurai

Tamil Nadu állam kulturális központja lenyűgöző építészeti emlékekkel varázsolja el látogatóit. A városnézés során megtekintjük a hatalmas Meenakshi templomkomplexumot és a Thirumalai Nayak palotát. Este megtekintjük a Meenakshi templom hagyományos ceremóniáját, az aartit.

 

7. nap: Thekkady

Reggel után utazás Periyarba, a Cardamom Hills hegység szívében található természetvédelmi területre. Gyönyörű tájakon, trópusi esőerdőkkel borított hegyoldalak között vezet az út. A szobák elfoglalása után látogatást teszünk Thekkady-ban egy fűszerfarmon, majd a helyi elefántokkal barátkozunk, akár a hátukon ülve is. Szállás Thekkady-ban (1 éj).

 

8. nap: Periyar, Cochin

Kora reggel hajókirándulásra indulunk a Periyar tavon (alacsony vízállás esetén alternatív programot szervezünk). A környék híres a vadon élő elefántjairól és gazdag madárvilágáról. Ilyen korán nagy esélyünk van szemügyre venni őket a tóparton. A reggelit követően transzfer Cochin városába. Az esti órákban egy kathakali táncelőadást tekinthetünk meg, mely Kerala tartomány klasszikus drámai táncelőadása. Szimbolikus kéztartások, kecses és csábító mozdulatok, összetett koreográfia jellemzik ezt a zenét, táncot és színjátszást egyesítő előadást. A táncosok a hindu mitológiából adnak elő jeleneteket, egy álomvilágot elevenítve meg a színpadon. Szállás Cochin-ban (1 éj).


9. nap: Cochin, Alleppey

Reggel Cochin felfedezésére indulunk. Megtekintjük az egykori portugál és holland gyarmat fő látnivalóit: zsinagóga, Mattancherry holland palota, óváros, Fort Kochi, a St. Francis templom és a kínai halászhálók. Innen kb. 2 óra alatt érjük el Alleppey kikötőjét, ahol birtokba vesszük a csoport számára kibérelt kettuvallam lakóhajókat és útnak indulunk a hajózásra Kerala csatornáin, lagúnáin. A kettuvallam Kerala gyönyörű partvidékének hagyományos hajója, amit pálmalevelekkel és virágokkal díszítenek. A fedélzeten saját szakácsunknak köszönhetően friss, hagyományos ételeket fogyaszthatunk ebédre és vacsorára, miközben a csatornák-lagúnák-tavak-folyók hálózatának csodálatos tájain és végtelen rizsföldek között hajókázunk. Szállás a hajón kényelmes, kétágyas, légkondicionált, fürdőszobás kabinokban (1 éj).

 

10. nap: Kerala tengerpartja

Délelőtt a kikötést követően utazás Kerala tengerpartjára. A nap fennmaradó részében szabad program, kikapcsolódás a szálloda medencéjénél, ayurveda központjában, vagy a tengerparton. Szállás Kovalam környékén (3 éj).


11. nap: Kovalam

Délelőtt transzfer Kovalam tengerparti sétányára, szabad program az esti transzferig. Pihenjen a homokos tengerparton, vagy próbálja ki a helyi éttermek egyikét és válogasson a kis üzletsor portékái között.

 

12 nap: Kerala tengerpartja

Egész napos szabad program a tengerparti szállodában, az érdeklődők főzőlecke során ismerkedhetnek meg a dél-indiai konyha rejtelmeivel.

 

13-14. nap: Trivandrum, utazás Budapestre

Szabad program estig, majd transzfer Thiruvananthapuram repülőterére éjjel, hazautazás dohai átszállással Budapestre, érkezés a helyi idő szerinti másnap dél körüli órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

   

Kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj – Ft/fő

2020. január 22. 

kétágyas elhelyezéssel

499 900

egyágyas elhelyezéssel

729 900

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 139 000 Ft/fő, vízum kb. 28 000 Ft/fő, borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 35 USD/fő), utasbiztosítás.

 

 

Nagy Dél-India körutazás pihenéssel Kerala tengerpartján


Vissza
Kérje ajánlatunkat!