Jordánia körutazás az őszi szünetben pihenéssel Aqaba tengerpartján

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Jordánia számtalan látnivalóval kápráztatja el látogatóit: ősi várak, sivatagok, bibliai emlékhelyek, tengerpartok várnak felfedezésre! Felejthetetlen élmény lesz a lebegés a Holt-tenger vizében vagy Petra látványa gyertyafényben!

 

 

Dátum: 2021. ősz

Időtartam: 9 nap/8 éj

Utazás: menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: kb. 5,5 óra

Elhelyezés: 3+ és 4 csillagos szállodákban

Ellátás: félpanzió

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 20 fő

 

Programtervezet

 

1-2. nap: Amman, Jeras és Ajloun vára

Elutazás Budapestről az esti órákban egy átszállással Ammanba. Érkezés hajnalban, transzfer a szállodába, majd a reggelit követően kirándulni indulunk Ammantól északra. Ellátogatunk Ajloun várába, ami a Közel-Kelet egyik legfontosabb történelmi emlékhelye, a várkastély az iszlám építészet szép példája. Következő állomásunk Jerash ősi római kori városa lesz, ahol megcsodálhatjuk a meglepően jó állapotban fennmaradt épületeket. A legfontosabbak: Hadrianus diadalíve, Zeusz temploma, az Északi és Déli színházak, az Ovális fórum, Artemisz temploma, az Északi és Déli kapu, a Cardo Maximus és a Nymphaneum . Visszautazás Ammanba, szállás Ammanban (2 éj).

 

3. nap: Madaba, Mt. Nebo, és Kerak vára

Reggeli után Madabába utazunk, a város legismertebb látnivalója a Jeruzsálem és a Szentföld térképét ábrázoló 6. századi mozaik. Továbbutazunk a Nébó-hegyhez, a Biblia szerinte erre a hegyre ment fel Mózes, hogy halála előtt még megpillanthassa az ígéret földjét. Kerak, a Szentföld legjelentősebb keresztes vára, a 12. században épült. A magaslatról tiszta időben csodálatos kilátás nyílik a Holt-tengerre. A szállásunk Petrában lesz (2 éj).

 

4. nap: Petra

Az egész napot Petra felfedezésével töltjük. 1 km hosszú sziklahasadékon keresztül haladva érjük el a nabateusok egykori fővárosát, megcsodáljuk a vörös sziklából kifaragott város monumentális templomait, színházait, síremlékeit és lakóházait. Este fantasztikus élmény vár a csoportra, megcsodálhatjuk a gyertyákkal megvilágított ókori város látványát a Petra by night program keretén belül.

 

5. nap: Wadi Rum és Aqaba

Reggeli után Aqaba felé utazunk, út közben 3 órás dzsip túrán veszünk részt Wadi Rum sivatagában, homokdűnék és holdbéli tájat idéző sziklaalakzatok között. Délután bejelentkezés a tengerpart közelében fekvő szállodába, szabad program (2 éj).

 

6. nap: Aqaba

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton vagy a szálloda medencéjénél.

 

7. nap: Bethany

Búcsút veszünk Aqabától és reggeli után a Holt-tenger felé utazunk. Bethany-ba látogatunk, a Jordán-folyó partjához, itt keresztelte meg Jézust Keresztelő Szent János. Délután elfoglaljuk szállásunkat a Holt-tenger partján (1 éj).

 

8. nap: Ma In vízesés és a Holt-tenger

Reggel Hammamat Main termálvizű vízeséséhez látogatunk, ahol meg is mártózhatunk, vagy relaxálhatunk a vízesés mögötti barlangok természetes szaunájában. Délután szabad program, pihenés a szálloda medencéjénél és megmártózhatnak a Holt-tengerben is. Az Izrael és Jordánia területén fekvő tó magas sótartalmáról híres, aminek köszönhetően a benne fürdőző teste könnyedén lebeg a vízen. Este visszautazás Ammanba, ahol búcsúvacsorát fogyaszthatunk el, majd transzfer a szállodába. Szállás Ammanban (1 éj).

 

9. nap: utazás Budapestre

A kora reggeli órákban elutazás Ammanból egy átszállással Budapestre, érkezés a déli órákban.

 

 

A megadott útleírás tájékoztató jellegű, a 2019. évi csoportos körutazás programja. A 2021. őszi program pontos indulási időponttal és árral hamarosan elérhető a Tensi honlapon.

 

Értesüljön elsőként a legújabb csoportos utazásokról és ne maradjon le a legnagyobb előfoglalási kedvezményekről!

Jelezze igényét az ertekesites@tensi.hu címen és kollégáink elsőként értesítik Önt, amint elkészült az új program.

 

 

Kérje ajánlatunkat! 

Jordánia körutazás az őszi szünetben pihenéssel Aqaba tengerpartján


Vissza
Kérje ajánlatunkat!