Csodálatos Namíbia, vadlessel és Seychelle-szigeteki tengerparti pihenéssel

Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Namíbia nemcsak Afrika egyik legbékésebb országa, de az egyik legkülönlegesebb is: a Namib-sivatag homokdűnéi, az Atlanti-óceán partvidéke, az Etosha Nemzeti Park gazdag állatvilága külön-külön is fantasztikus élményt jelentenek. Kellemes záróakkordja a programnak néhány pihenőnap a gyönyörű Seychelle-szigeteken!

 

 

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 90 000 Ft/fő

2 hónappal indulás előtt: 45 000 Ft/fő

 

 

Dátum: 2023. április 28-május 13.

Időtartam: 16 nap/ 13 éj

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: kb. 15 óra 15 perc odaúton, 16 óra 30 perc visszaúton

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos lodge-okban és szállodákban a körutazás alatt, 5 csillagos szállodában a Seychelles-szigeteken

Ellátás: reggeli és 4 vacsora a körutazáson, félpanzió a tengerparti nyaralóprogram alatt

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 20 fő

 

 

Csodálatos Namíbia, vadlessel és Seychelle-szigeteki tengerparti pihenéssel ajánlatunk programleírása

 

1-2. nap: Windhoek, Namíbia
Indulás autóbusszal Bécsbe, a repülőtérre. Bécsi indulással, addisz-abebai átszállással utazás Namíbiába. Érkezés Windhoekba a másnap délutáni órákban. Transzfer a szállodába, majd városnézés keretében ismerkedés a gyarmati időket is megidéző, ámde modern, apró fővárossal. Főbb látnivalók: Krisztus Temploma, Parlamenti Kertek, Régi Erőd, Szerelmesek dombja és a szomszédos Katutura település. Szállás: Windhoek.

 

3. nap: Windhoektól a Namib-sivatagig
Reggeli után utazás Rehoboth-on, a baaster népcsoport szülőföldjén keresztül a világ legrégibb sivatagjába, Az Istenek a fejükre estek c. filmből jól ismert és jellegzetes vörös homokdűnéiről híres Namib-sivatagba. Kora délutáni érkezés a szálláshelyre. Pihenőt követően naplementetúra a sivatagban. Vacsora és szállás: sivatagi lodge.

 

4. nap: Sossusvlei, Dead Vlei, Sesriem-kanyon és Swakopmund
Kora reggel a Namíb Naukluft Nemzeti Parkba utazunk, hogy a lenyűgöző sivatagi napfelkeltében gyönyörködve tekintsük meg híres turisztikai látványosságait: Sossusvleit, a hatalmas vörös homokdűnékkel körülvett agyagmedencét, a fehér agyaggal borított Dead Vleit, a Namib-sivatag legtöbbet fényképezett látnivalói közé tartozó 45-ös Dűnét és a Sesriem-kanyont.  A parklátogatás után északnak vesszük az irányt, és a Gaub- és Kuiseb-kanyonok, valamint a kicsiny Solitaire település érintésével a tengerparti Swakopmundba, Namíbia első számú nyaralóhelyére utazunk. Szállás: Swakopmund (2 éj).

 

5. nap Walvis Bay
Délelőtt katamaránba szállunk, és hajókirándulást teszünk a Walvis Bay-i lagúnán, érintve egy fókakolóniát és osztrigafarmot is. Szerencsés esetben a sokszínű helyi állat- és madárvilág számos példányával, köztük flamingókkal, delfinekkel is találkozunk.  A kirándulás során harapnivalóval is meglepik a csoportunkat: friss osztriga, habzóbor, apró falatok kerülnek a tányérokra.

 

6. nap: Damaraland
Reggeli után a damaralandi régióba utazunk tovább, amely Namíbia egyik leglátványosabb területe: vízmosások, síkságok, hegyek váltják egymást. Az út során láthatjuk az ország legmagasabb hegyét, a Brandberget, a Twyfelfontein szikláin megjelenő, több ezer éves sziklarajzokat, és érintjük a Megkövült Erdő nevű nemzeti parkot, majd betérünk a Twyfelfontein közelében kialakított múzeumfaluba, amely Namíbia egyik legősibb népét, a damarákat és azok kultúráját mutatja be. Vacsora és szállás: Damaraland, helyi lodge.

 

7. nap: Omapaha Etosha Himba Village, Etosha Nemzeti Park
Reggel elutazunk az Etosha Nemzeti Park bejáratánál található következő szálláshelyünkre, a lodge-ba történő bejelentkezés előtt azonban röviden megismerkedünk a félnomád himba törzs tradícióinak fennmaradását támogató Omapaha Etosha Himba Village életével. Délután pihenés, szabad program. Vacsora és szállás: Etosha Nemzeti Park környéke, lodge.  

 

8. nap: Etosha Nemzeti Park
Egész napos vadles az Etosha Nemzeti Parkban, amely Afrika egyik legjelentősebb természetvédelmi területe és egyben nagyszerű szafari-terep. Legfőbb megkülönböztető jegye egy óriási, az űrből is látható tómeder, amely nem más, mint egy sósivatag. Gazdag és változatos vadvilágnak, zebra-, gnú-, antilop- és gazellacsordáknak, zsiráfoknak és számos madárfajnak ad otthont, de Afrika legmagasabb elefántjai, oroszlánok és leopárdok, továbbá a veszélyeztetett fekete rinocérosz egyedei is élnek itt. Az állatok jellemzően a vízgyűjtőhelyek, itatók körül gyűlnek össze. Vacsora és szállás: Etosha Nemzeti Park, lodge.   

 

9. nap: Ombili, Windhoek
Reggeli után elindulunk vissza Windhoekba. Útközben ellátogatunk Ombili településre, amely Namíbia legősibb népének, a busmanoknak az áttelepítésével, a busman kultúra életben tartása céljából jött létre.  Szállás: Windhoek.

 

10. nap: Windhoek, Addisz-Abeba
Délelőtt lehetőség nyílik még tenni egy sétát Windhoekban, majd déltájban transzfer a repülőtérre. Érkezés Etiópia fővárosába a késő esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás: Addisz-Abeba.

 

11. nap Seychelle-szigetek

Kora reggeli transzfer a repülőtérre, utazás a Seychelle-szigetekre. Érkezés a kora délutáni órákban, transzfer a szállodába. Szabad program. Szállás: Seychelle-szigetek (4 éj).

 

12-14. nap Seychelle-szigetek

Szabad program, tengerparti pihenés.

 

15-16. nap Hazautazás

Délelőtt szabad program, déli kijelentkezést követően transzfer a repülőtérre, addisz-abebai átszállással utazás Budapestre.  Érkezés Bécs repülőterére a kora reggeli órákban, autóbusszal hazautazás Budapestre.

 

A programok sorrendje változhat.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

 

  

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                         1  749 000               2                   3  498 000
 
Repülőtéri illeték kb.                                                             330 000                  2                      660 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                       4 158 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 330 000 Ft/fő, szállás 13 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: vízum (1 080 namíbiai dollár, azaz kb. 71 USD), borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 60 USD/fő), utasbiztosítás*.

 

 További árak:

· egyágyas felár: 540 000 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 90 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 45 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervizdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervizdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

 

Csodálatos Namíbia, vadlessel és Seychelle-szigeteki tengerparti pihenéssel


Vissza
Kérje ajánlatunkat!