Vietnam és Kambodzsa felfedezése thaiföldi trópusi pihenéssel

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Dél-Vietnam kellemes klímával és izgalmas látnivalókkal várja Önöket januárban: hajózás a Mekong-deltán, Saigon felfedezése, séta Hoi An bájos városkájában és Hue császári emlékei között! Az Angkorban tett látogatás mindig feledhetetlen élmény csak úgy, mint a pihenés Koh Chang meseszép partjain!

 

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 33 000 Ft/fő

2 hónappal indulás előtt: 16 000 Ft/fő

 

 

Dátum: 2021. január 17- február 1.

Időtartam: 16 nap / 13 éj

Utazás: menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: kb. 13 óra

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban

Ellátás: reggeli, 1 ebéd

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 20 fő

 

 

 

Vietnam és Kambodzsa felfedezése thaiföldi trópusi pihenéssel ajánlatunk programleírása

 

 

1. nap: elutazás Budapestről

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, érkezés Dohába éjfél körül. Szállás Dohában (1 éj).

 

2. nap: utazás Hoi An-ba

Kora reggel továbbutazás Dohából (a hajnali indulás miatt reggeli nem áll rendelkezésre), utazás közvetlen járattal Danang repülőterére. Érkezés után transzfer a közeli Hoi An-ba. Szállás Hoi An-ban (2 éj).

 

3. nap: Hoi An

Hoi An festői városával, a délkelet-ázsiai régió egykori legfontosabb kereskedelmi központjával kezdjük Vietnam felfedezését. Délelőtt gyalogos városnézés, séta az UNESCO Világörökség részét képező óvárosban, láthatjuk a régi kereskedőházakat, ellátogatunk a 400 éves japán fedett hídhoz, a Phuoc Kien pagodához és egy lámpáskészítő műhelybe. Délután szabad program Hoi An-ban.

 

4. nap: My Son

Délelőtt látogatás a közelben fekvő My Son romjainál. Az egykori Champa Királyság vallási központjának maradványai festői látványt nyújtanak a gyönyörű zöld környezetben. Ezt követően látogatás a Cham múzeumban és a Márvány hegyeknél, majd továbbutazás Hue városába (2 éj).

 

5. nap: Hue

Városnézés Hue ősi császári városában, látogatás az UNESCO Világörökség részeként számon tartott császári Citadellánál - a hatalmas komplexumot a pekingi Tiltott város mintájára építették. A fő látnivalók az impozáns Ngo Mon kapu, a Dien Tho palota és a Thai Hoa palota. Délután hajókirándulás a Parfüm-folyón a Hét Történet Pagodájához, majd látogatás Minh Mang uralkodó síremlékénél. Transzfer a repülőtérre, elutazás Ho Chi Minh városba, azaz Saigonba (3 éj).

 

6. nap: Cu Chi alagutak, Saigon

Délelőtt kirándulás a Cu Chi alagútrendszerhez. A falu és Saigon közötti 200 kilométernyi alagút erődként és búvóhelyként szolgált a vietnami háború alatt. Délután ismerkedés az egykori Saigon látnivalóival, megtekintjük a főposta épületét, az Újraegyesítés palotáját, a Notre Dame katedrálist (felújítás alatt), a Jáde pagodát és a Ben Thanh piacra is ellátogatunk.

 

7. nap: Mekong-delta

Egész napos kirándulás a Mekong-deltába, a festői Ben Tre tartományba, ahol hajóra szállunk és a Chet Say folyón (a Mekong-folyó egyik ága) hajózva ismerkedünk a helyiek mindennapi életével, látogatás egy kókuszdió feldolgozó üzemnél, ahol megkóstolhatjuk a friss kókuszt is. Kerékpárra pattanva vagy sétálva megismerünk helyi falut, majd utazás rizsföldek és farmok között egy étterembe, ahol az ebéd során helyi specialitásokkal ismerkedünk. Délután hajókázás a csatornákon, majd visszautazás Saigonba.

 

8. nap: Tonle Sap-tó

Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Kambodzsába, Siem Reap városába, majd rögtön Kompong Khleang-ba indulunk, és hajókiránduláson veszünk részt a Tonle Sap-tavon, ahol az itt élők mindennapi életével ismerkedünk meg. A házak cölöpökre épültek, úszó épületek és elárasztott erdők szegélyezik utunkat. Este szabad program. Szállás Siem Reap-ben (2 éj).

 

9. nap: Angkor

Ma egész napos felfedezőútra indulunk Angkor fenséges romvárosába, ami egész Délkelet-Ázsia egyik legfontosabb látnivalója. Délelőtt a legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt Angkor Wat templomhoz látogatunk, a Kambodzsa jelképévé vált épület a khmer építészet csúcspontja. Rövid pihenőt követően délután látogatás Angkor Thom ősi városában, a Bayon templomban és az Elefánt terasz kőelefántjainál, majd a vadregényes Ta Prohm templomban.

 

10. nap: Koh Chang

Reggel busszal indulunk a thai határra, majd transzfer és kompozás után pihenhetjük ki a hosszú út fáradalmait Koh Chang szigetén. Thaiföld egyik legszebb szigete kevésbé kiépített, mint a közismert Phuket és Samui, éppen ez adja a báját. Érintetlen természet, festői hegycsúcsok, vízesések és fehérhomokos tengerpartok sora várja itt az elsősorban nyugodt pihenést kedvelő utazókat. Szállás a tengerparti szállodában (5 éj).

 

11-14. nap: Koh Chang

Kikapcsolódás Koh Chang csodás tengerpartján, fakultatív programlehetőségek a helyszínen.

 

15-16. nap: Asiatique, utazás Budapestre

Délelőtt búcsút veszünk Koh Chang szigetétől és elutazunk Bangkokba (kb. 6 órás buszút). Este látogatás a thai főváros szabadtéri bevásárlóközpontjában, a folyóparti nyüzsgő Asiatique-ben, ahol lehetőség van beszerezni az utolsó szuveníreket, megvacsorázni a 40 étterem egyikében, vagy kikapcsolódásként felülni az óriáskerékre. Éjjel transzfer a repülőtérre, elutazás dohai átszállással Budapestre, érkezés másnap a déli órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj – Ft/fő

2021. január 17.

kétágyas elhelyezéssel

649 900

egyágyas elhelyezéssel

849 900

felnőtt pótágyon

639 900

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 13 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 149 000 Ft/fő, vízum (Vietnam) kb. 15 000 Ft/fő, kambodzsai vízum (helyszínen fizetendő, kb. 30 USD/fő), borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 40 USD/fő), utasbiztosítás.

 

 

Vietnam és Kambodzsa felfedezése, thaiföldi trópusi pihenéssel


Vissza