Ázsia

Az itt felsorolt országok megnyitották határaikat vagy tervezik a határnyitást. A beutazás meghatározott feltételek mellett lehetséges.

 A Kormány 341/2020. (VII. 12.) Korm. rendelete a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól 2020. július 15-én 0 órakor lépett hatályba. Ennek értelmében Dél- Korea zöld,  Japán és Kína sárga, míg a többi ázsiai ország piros besorolást kapott.

 

Dél- Korea

 

Valamennyi utast koronavírus teszt elvégzésére kötelezik a belépést követő 3 napon belül, abban az esetben is, ha nincsenek tünetei. Valamint érkezéskor hőkamerával vizsgálják a belépőket, a lázasan utazókat elkülönítik és vizsgálatnak vetik alá. Szigorúbb ellenőrzésre számíthatnak a Koreai Köztársaságba történő belépéskor azok is, akik az alábbi országok valamelyikéből érkeznek:

Hong Kong, Makaó, Japán, Olaszország, Irán, Franciaország, Németország, Spanyolország, Nagy Britannia és Hollandia.

Az egész ország területén fokozott óvatosság és a higiénés szabályok maradéktalan betartása ajánlott.

 

 

 

Bali (Indonézia)

 

Bali kormányzója július 05-én három szakaszos nyitási tervet jelentett be. Ennek értelmében az első fázisban újra indul a gazdaság a szigeten élők számára. Megnyithatnak az éttermek, bárok, piacok; beindul a tömegközlekedés. A második fázis júlis 31-én indul, ekkortól nyitja meg kapuit a belföldi turisták előtt. Megnyithatnak a nevezetességek, szigettúrákat, városnézéseket lehet szervezni.

A harmadik fázis kezdetét szeptember 11-re tervezik, ettől a naptól beengedik a nemzetközi turistákat a szigetre.
Forrás: https://www.traveloffpath.com/bali-officially-reopening-for-international-tourism-on-september-11th/

 

 

 

Irán

 

Nincs állampolgárokra vonatkozó tiltás be- és kiutazáshoz.

A teheráni nemzetközi repülőtér (IKIA) április 22-től, az összes külföldről beutazó esetében szűrést végez. A minták levételét követően a beutazók elhagyhatják a repülőteret, de egyenesen tartózkodási helyükre kell, hogy menjenek és mindaddig ott kell tartózkodniuk, amíg hivatalos értesítést nem kapnak a teszt eredményéről. Pozitív eredmény esetén, a hatóságok kapcsolatba lépnek az érintett személlyel, kijelölt egészségügyi központban való megjelenésre, vagy otthoni karanténra kötelezve az illetőt. A hatósági karantén 14 nap (egészségügyi intézményben). Az országba való belépéskor űrlap aláírásával kötelezik magukat az utasok az iráni Egészségügyi Minisztérium rendelkezéseinek betartására. 

Feloldották az országon belüli utazási korlátozásokat, engedélyezték a belföldi csoportos turistautazások szervezését június 13-tól. 

Nyár közepétől megkezdődik a külföldi turisták fogadása is. A szállodai szobákat 24 órán keresztül üresen kell hagyni a teljesített foglalásokat követően.

 

 

 

Maldív- szigetek

 

A Maldív-szigetek 2020. július 15-től újra fogad külföldi turistákat. Érkezéskor minden turista 30 napra szóló ingyenes vízumot kap.

Az új szabályok szerint csak a turisztikai minisztérium által regisztrált szálláshely által visszaigazolt szállásfoglalás birtokában lehet belépni a Maldív-szigetekre. A július második felében érkező turisták csak egyetlen szálláshelyen tölthetik el nyaralásukat, ez alól csak a tranzitszállás lehet kivétel.

A biztonságos újranyitás érdekében részletes kézikönyvet adott ki a turisztikai minisztérium. Az országba való belépéshez nincs szükséges előzetes negatív vírusteszteredményre, tünetmentes vendégeknek karanténba sem kell vonulniuk. Azt kérik viszont, hogy azok a személyek, akik az utóbbi 14 nap során találkoztak fertőzött személlyel vagy köhögést, torokfájást vagy légzési nehézségeket tapasztalnak, halasszák el utazásukat.

A repülőgépen minden utas érkezés előtt ki kell töltsön egy egészségügyi nyilatkozatot. Aki repülés közben légzési problémákat észlel magán, annak érkezéskor jelentkeznie kell az egészségügyi hatóság képviselőinél. Érkezéskor minden turista 30 napra szóló ingyenes vízumot kap. Leszállás után a repülőtéren maszkot kell viselni. A turisták testhőmérsékletét ellenőrzik. Aki a vírusfertőzés jeleit mutatja, azon PCR-tesztet végeznek, az utazó költségére. Ezután az illető karanténba kerül az eredetileg lefoglalt szálláshelyén vagy tranzitszállásán. Ha a teszt pozitív, az illető izolációban maradhat a szálláshelyén, vagy bekerülhet valamelyik állami izolációs intézménybe.

Azt javasolják, hogy a turisták töltsék le a „TraceEkee" kontaktuskövető alkalmazást. Az egészségügyi hatóságok a szálláshelyeken is ellenőrizhetik a turistákat.

A szigeteken érvényes szabályokról ezen a linken >> lehet bővebb információt találni. Forrás: turizmus.com

 

 

 

Sri Lanka

 

A tervezett határnyitás dátuma 2020. augusztus 15. Ettől a naptól engedélyezik valamennyi ország állampolgára számára a beutazást. Amennyiben érvényes negatív PCR teszt eredménnyel (az érkezéstől számítva legkésőbb 72 órán belül készült) érkezik az utas a szigetre, mentesül a karanténkötelezettség alól. Érkezéskor egy újabb tesztet végzenek el a helyi hatóságok. Amennyiben ennek eredménye pozitív, az utast egy erre a célra kijelölt karanténhotelben vagy kórházban helyezik el.

Az országba belépés feltételei: érvényes vízum, szállásfoglalás mimimum 5 éjszaka ott tartózkodásra, érvényes retúr repülőjegy, negatív PCR teszt eredmény, betegség- baleset- poggyászbiztosítás.
Forrás: https://www.traveloffpath.com/sri-lanka-reopening-for-tourism-august-1-all-countries-welcome/

 

 

 

Vietnám

 

A vietnámi hatóságok tájékoztatása szerint július 1-től Magyarország állampolgárai újra igényelhetnek ún. e-vízumot az országba való belépés érdekében. (Az e-vízum elbírálása a korábbi gyakorlathoz hasonlóan három munkanap alatt megtörténik, érvényessége 30 nap, ára 25 USD.) Felhívjuk ugyanakkor az utasok figyelmét, hogy a nemzetközi személyi légiközlekedés nem állt helyre. Jelenleg nincsen információ arra vonatkozóan, hogy mikor indulnak újra a nemzetközi járatok. 

 

Vissza
Kérje ajánlatunkat!