Új Costa - egy új, tartalmasabb élmény

Gyere és lásd a saját szemeddel!

 

"Most, hogy hajóink újra tengeren vannak, úgy döntöttünk, teljes egészében megújítjuk kínálatunkat. A megújulás olyan jelentős mértékű, hogy bátran kijelenthetjük: vadonatúj élmény lesz a Costával hajózni. Azt szeretnénk, hogy tartalmas, egyedi élményekben részesüljön mindenki, aki velünk nyaral, és a lehető legautentikusabb formában, a legbehatóbban, ugyanakkor a fenntarthatóság mellett maradéktalanul elkötelezve fedezne fel új úti célokat. Több mint 70 éven át a Costa neve egyet jelentett a hajóutakkal. A turizmus talpra állásának eme fontos időszakában az emberekre és a bolygóra jobban odafigyelve, értük több felelőséget vállalva akartuk átírni a nyaralóhajózás jövőjét, hogy az ágazatot visszaállíthassuk a 2020 előtti töretlen növekedési pályára."

Mario Zanetti, a Costa Crociere elnöke

 

 

Új Costa? Igen!

 

 

Új útvonalak


 

2022 legfőbb újdonsága: Costa Venezia - új útvonalak Törökországban
2022 májusától a Costa Venezia visszatér Európába, hogy 3 új útvonalat kínáljon Törökországban és Görögországban.
Az útvonalak a lehető leghosszabb és legexkluzívabb tartózkodást ígérik az egyes kikötőkben, azon belül egy egész éjszakát Isztambulban és Kusadasiban, és a valaha volt leghosszabb parti kirándulásokat, köztük egy 3 nap/2 éjszakás parti kirándulást a mesés Kappadókiában.
Nyáron a Costa Venezia, a Costa-flotta legújabb tengerjárója két 8 nap/7 éjszakás útvonalat hajóz majd, melyek összekapcsolhatók egy fantasztikus, Törökország és Görögország alapos feltérképezésére lehetőséget nyújtó, 15 napos tengeri barangolássá.

 

Részletek

 

További újdonság, hogy a Costa szakemberei a 2022. évi útvonalak kialakításakor a következő két alapvető szempontot tartották szem előtt:

Több régió, több sziget, több város, mint valaha
A Costa tengerjáróival több különböző régiót, vidéket fedezhetnek fel az utasok, maximálisan kihasználva az időt a hajóút ideje alatt.

A létező leghosszabb kikötések
A legtöbb kikötőben a lézető leghosszabb kikötések, sok esetben teljes napok állnak a vendégek rendelkezésére, hogy kényelmesen, sietség nélkül fedezhessék fel az egyes célállomásokat és azok közeli-távolabbi környezetét, belekóstolhassanak azok hangulatába, ízeibe.

Földközi-tenger
 A nagyvárosok, tengerpartok és kultúra együttese minden ízlést kielégítő, tökéletes kombináció.
 A nyugat-mediterrán régió legjava a létező leghosszabb parti kikötések keretében térképezhető fel.
 A Földközi-tenger keleti medencéje a görög szigetek elbűvölő strandjaival és karnyújtásnyira lévő ókori és középkori emlékeivel hívogat.
Észak-Európa
Csakis egy hajóúton elérhető, egyedi élmény a tengerről megcsodálni a norvég fjordokat és a lélegzetelállító tájat az éjféli nap alatt.
A Balti-tengeren hajózni nemcsak izgalmas, de lehetőséget nyújt a Baltikum elragadó fővárosainak, királyi palotáinak és múzeumainak felfedezésére is.

 

 

Új árkategóriák, még teljesebb All Inclusive italcsomag

 

Megújult és jelentősen egyszerűsödött az árkategóriák rendszere. A NEW COSTA két új díjtétele: 'My Cruise' és 'My All Inclusive'.

 

 A 'My Cruise' díjtétel értékes tarifa azon vendégek számára, akik fedélzeti igényeik körét leszűkítve elsősorban az alapvető dolgokra és rugalmasságra tartanak igényt.

Mit tartalmaz a 'My Cruise' díjtétel?
• a kabin kiválasztását
• teljes ellátást: reggelit, ebédet, vacsorát és snacket
• Costa-pontok gyűjtését

 A 'My All-Inclusive' díjtétel kényelmes díjcsomag, amely tartalmazza a 'My Drinks' italcsomagot.

A 'My All-Inclusive' díjtétel kényelmes díjcsomag, amely a korábbinál teljesebb All Inclusive ellátást nyújtó 'My Drinks' >> italcsomagot tartalmaz.

Mit tartalmaz a „My All-Inclusive” díjtétel?
• teljes ellátást: reggelit, ebédet, vacsorát és snacket
• a „My Drinks” italcsomagot (naponta és személyenként 1 palack 0,5 literes ásványvizet)
• a kabin kiválasztását
• vacsoraidőpont/ültetés megválasztását
• Costa-pontok gyűjtését

+ CostaClub tagok részére kedvezményt a következő hajóút árából

Ha a vendég lakosztályt választ, akkor a 'My All-Inclusive' díjcsomag a 'My Drinks Plus' italcsomagot fogja tartalmazni + a Costa 24 órás inasszolgáltatását. A 'My Drinks Plus' italcsomag korlátlan italfogyasztást tartalmaz, ami a prémium italmárkákra + a minibárban található italokra is vonatkozik.

 

Részletek

 

 

A Costa-hajókon igazi kulináris utazás vár a vendégekre

 

 

Autentikus utazás a helyi ízek birodalmában, amelyben olyan nagybetűs Szakértők segítik a hajótársaságot, mint Bruno Barbieri, Ángel Leòn és Hélène Darroze.

A világ legjobb szakácsai közül három nekivágott felfedezni a Costa-célállomások autentikus ízeit: helyi szakácsok fogásaival ismerkedtek meg, eldugott piacokra látogattak el, hamisítatlan helyi hozzávalókat fedeztek fel.

Az ízek eme komoly odafigyeléssel és alapossággal párosult kutatása szerte a világban végül azt eredményezte, hogy a Costa mesterszakácsai vadonatúj fogásokat és recepteket alkottak, amelyeket a hajótársaság vendégeivel – és csak velük! – is megosztanak majd, 360 fokos ízélményt kínálva számukra.

 

Ristorante Archipelago - a 3 séf igazi kulinális utazásra invitál

Az új Ristorante Archipelago egyedi éttermi élménycsomagot kínál, amely az asztalt foglaló vendégek kabinjába bekészített, személyre szóló meghívóval kezdődik. Az élménycsomag fókuszában három választható menü áll. Mindhárom menü a három séf egyikének egyéni kreációja, s mindháromhoz saját történet kapcsolódik az egyes célállomások ízeinek felfedezéséről és a fenntarthatóságról.

A menük öt fogást tartalmaznak, italkínálattal egészülnek ki, és úgy lettek megalkotva-összeállítva, hogy az ételeken keresztül a vendég ízelítőt kapjon az éppen hajózott tenger partvidékén élők életéből: a vacsora folyamán történeteket hallanak majd, ezek a történetek pedig végigvezetik őket azon az úton, amely inspirációval szolgált az adott séf számára ételkreációja megalkotásakor.

 

Az Archipelago nemcsak hogy exkluzív gasztronómiai kínálattal büszkélkedhet, egy soha korábban nem látott koncepciót is magáévá tett. A vacsora intimitásának fokozása érdekében az étterem „asztalszigetekből” áll. A „szigeteket” a plafontól a padlóig egy halcsapdát idéző rézszerkezet veszi körbe, amelyet úgy alakítottak ki, hogy több hangulatos, bensőséges teret hozzon létre. A réz melegsége szépen ötvöződik az egyedi uszadékfadarabok fehérített márvány jellegével, az asztalszigeteket valódi szoborként díszítő, tengerből visszanyert fa megmunkálásával létrehozott installációk fehér színével.

 

Összhangban a Costa Cruises elkötelezettségével és értékeivel, az Archipelago étterem megtervezésekor különleges figyelmet szenteltek a fenntarthatóság kérdésének. A menük megalkotásakor a séfek nagyon gondosan válogatták össze és elsősorban helyi termelőktől szerezték be a nyersanyagokat, és az ételek készítése folyamán ügyeltek arra, hogy semmi ne vesszen kárba.

Ám nem csak ebben a vonatkozásban, hanem az étterem koncepciójában és bútorzatának kialakításában is kulcsszerepet játszik a fenntarthatóság problémája. Az asztalszigeteket dekoráló (tenger faragta) uszadékfa a tengeri környezet megóvása érdekében végzett műveletek alkalmával került elő, utóbbiakra pedig a Costa Cruises Alapítvány jóvoltából kerülhetett sor. A Costa e fenti konkrét akciója összekapcsolódik a 'Guardians of the Coast' (A part őrzői) projekttel, amelynek keretében a hajótársaság – az alapítványán keresztül – naponta erőfeszítéseket tesz azért, hogy a fiatalokban tudatosítsa az olasz partok természeti örökségének törékeny szépségét és bevonja őket a környezet védelmébe és megőrzésébe.

Ezért a Costa az Archipelago étteremben elfogyasztott minden egyes vacsora után felajánlja a bevétel egy részét a Costa Cruises Alapítvány javára, hogy támogassa annak környezetvédelmi és társadalmi projektjeit.

 

Az étterem 2021 októberétől elérhető a Costa Smeraldán és a Costa Firenzén, majd 2022 tavaszától fokozatosan megnyílik a Costa Toscana, Costa Diadema, Costa Fascinosa, Costa Favolosa, Costa Pacifica, Costa Deliziosa és Costa Luminosa fedélzetén is.

 

Elmerülni a kikötési állomások atmoszférájában és csodáiban egyúttal a helyi kultúrák és ízek felfedezését is jelenti.A Costa célja az, hogy minden ízében egyedi és autentikus kulináris élményeket nyújtson vendégeinek, amelyek hatni is tudnak rájuk, és amelyek közvetíteni tudják minden egyes kikötési állomás sajátos ízeit.

 

'Destination Dish' - azaz 'Kikötői fogások' minden este a főétteremben

A hajók főéttermeiben az esténként változó mediterrán fogásokon kívül a vendégek egy kikötési állomáshoz kapcsolódó fogást is rendelhetnek, amely maga is benne foglaltatik a hajóút árában. A kikötési állomás sajátos ízvilágát tükröző fogást a három séf egyike, Bruno Barbieri, Ángel León vagy Hélène Darroze készíti. A séfek a 'Destination Menu' fogást a következő napon érintett partvidék hagyományait és ízeit interpretálják.

 

Néhány példa:

 Bruno Barbieri bemutatja míkonoszi kikötői fogását.

«Saját paradicsom, sajt és  frizella orzo, kardhal tartárral, olajjal és citrommal»

 HélèneDarroze bemutatja lisszaboni fogását.

«Gratinált tőkehal brandade olasz kolbásszal és morzsával»

 ÁngelLeón bemutatja dubrovniki fogását.

«Garnélatartár, fokhagymával, zellerrel, citrommal, paprikával ízesített fehérboros marinádban»


Bruno Barbieri Helene Darroze Angel Leon

 

Új fedélzeti étlap - gazdagabb és korszerűbb

A főéttermek étlapja új, mutatósabb megjelenéssel, átláthatóbb szerkezettel, még sokszínűbb és korszerűbb kínálattal gazdagodott.

A Costa újratervezte az étlapstruktúrát, amely mostantól 5 különböző kategóriába sorolva jeleníti meg a fogásokat.

Starter (kezdőfogás) - minőségi előételek, appetizerek.

Main Courses (főételek) - a főfogások, melyek az éttermek legjobb kínálatát tartalmazzák az előétel és a második fogás között.

Dessert (desszert) - édességek, hogy a lehető legjobban fejeződjék be az étkezés.

Great Classics (nagy klasszikusok) - a hagyományosabb első és második fogások választéka, minden igény kielégítését szem előtt tartva.

Destination Dish (Kikötői fogás) - a vacsoramenü abszolúte fő attrakciója, melyet a Costa-kulinária sztárjai, Bruno Barbieri, Ángel León vagy Hélène Darroze készítenek, és amelyet tartalmaz a hajóút ára! A vacsoraétlap elején kiemelve található a nap Kikötői Fogása (Destination Dish), mellette az eredetét bemutató rövid történettel és utalással a következő napi kikötési állomásra, amely az elkészítését inspirálta.

 

Ez az új kategorizálás megfelel az igénynek, hogy modernebb és könnyebben elérhető menüt kínáljon a hajótársaság minden vendég számára.

Csak a szerkezet változik, a formula nem: a vendégek azt rendelnek az étlapról, amit csak szeretnének.

A fedélzeti étlapok megjelenése is megújul: az asztalokon elhelyezett megfelelő QR-kódokkal mobilkészülékeken is könnyen áttekinthető, új külsőt kapnak.

 

Új receptek

A fedélzeti éttermek menüsorai a mediterrán hagyományokból merítő új receptekkel gazdagodtak. Az új fogások még kreatívabb, még korszerűbb színezetet kölcsönöznek az étlapnak, és minden bizonnyal kielégítik majd a legkíváncsibb, legigényesebb vendégek elvárásait is.

 

Az eddigi legszélesebb kínálat

Teppanyaki, az élő ázsiai főzőshow a Costa Diadema, Costa Smeralda és Costa Firenze fedélzetén

Sushino at Costa sushi-bisztró és a Kikipoke a Costa Smeralda hajón

Dim Sum kínai tésztával és raviolival, és a Hot Pot kínai levesekkel a Costa Firenzén

 

 

Újratervezett kiránduláskollekció

 

A Costa új hajóútkoncepciója arra bíztatja a vendégeket, hogy egyedi élmények során át fedezzék fel a helyi kultúrákat, nemcsak a fedélzeten, hanem a kikötések alkalmával a szárazföldön is. Erre való tekintettel a hajótársaság radikálisan átalakította kirándulásportfólióját, rejtett ékköveket, félreeső, csak a helyiek által ismert kis falvakat, turisták által alig-alig látogatott strandokat, a kitaposott ösvényről letérve elérhető, eldugott helyszíneket csempészve a kínálatba.

A Costa parti kirándulásai ilyenformán igazi, autentikus tradíciókat, színeket és ízeket felvonultató élménnyé válnak minden érintett kikötési pont szívében.

 

De mitől lesznek ezek a kirándulások egyediek és különlegesek?

Minden kikötőben elérhető lesz a létező leghosszabb túra: teljes napok állnak rendelkezésre a part látványosságainak, ízeinek, atmoszférájának felfedezésére.

Annak érdekében, hogy „egy gyors körbevezetésnél többről szóljon” a parti kirándulás, a Costa vendégei az adott helyszínnel, területtel harmonizáló élményekben részesülhetnek, autentikus, rejtett gyöngyszemekkel ismerkedhetnek: piciny településekkel, turisták által nem nagyon látogatott tengerpartokkal, még fel nem térképezett helyekkel. A kulcsszó a hitelesség!

 

Kirándulások aggodalom nélkül

Minden parti kiránduláson garantált a maximális biztonság és a gondtalanság, nem lesz miért aggódni, izgulni: a vendégek elsőbbséggel látogathatják a múzeumokat, művészeti intézményeket, az idegenvezetők és túraszakértők mindig elérhetők, semmilyen előre nem látható esemény miatt nem kell nyugtalankodni.

 

Autentikus kirándulások

A Costa célja az, hogy minden hajóútján ez legyen parti kirándulásai esszenciája. Nem elegendő csak látogatást tenni a világban, fel is kell fedezni azt!

Ezért a hajótársaság újratervezte ajánlatait, s beemelte kiránduláscsomagjába a következőket:

 A valaha volt leghosszabb kirándulásokat: teljes napok állnak a vendégek rendelkezésére, hogy felfedezzék a kikötési állomások illatait, ízeit és hagyományait.
Rejtett ékkövek: autentikus, felejthetetlen és mindig új élményeket ígérő, új útvonalakat tervezett a hajótársaság minden célállomás szívében!
Ismerkedjünk meg néhányukkal előzetesen és részletesebben!


A valaha volt leghosszabb parti kirándulások

Az ÚJ COSTA a létező leghosszabb parti kirándulásokkal várja utasait: minden kikötőben teljes napok állnak a vendégek rendelkezésére, hogy belekóstolhassanak a célállomások atmoszférájába és jellegzetesen új ízeibe. Íme néhány példa.

 Isztambul

Fények, táncok, ízek - éjszaka Isztambulban

Fedezze fel az éjszaka fényeivel megvilágított városközpontot, cikcakkban haladva híres műemlékek, az ezerszínű Galata híd, az arany színben úszó Új Mecset, a Kék Mecset és a Sultanahmet téren található Hagia Szophia között.  Befejezésként vacsora a tenger gyümölcseiből, helyi zene mellett.

Szentpétervár

Két nap Szentpétervár csodái között

Csak az orosz történelemről mindent tudó szakértő vagy idegenvezető képes fölfedni Szentpétervár történelmi és művészeti nagyságát. A Costa épp ilyen kísérőkkel vezeti végig a városban vendégeit. Két felfedezőnap tipikus orosz ebéddel és egyebek közt olyan látnivalók érintésével, mint a Katalin-palota, Ermitázs és a petrodvoreci palota.

 

Rejtett ékkövek

Hogy még autentikusabbak és különlegesebbek legyenek parti kirándulásaik, a Costa Cruises új, kevéssé bejáratott túrákat is indít olyan eldugott gyöngyszemeket célozva meg, amelyek egyénileg nem fedezhetők, nem kereshetők fel. A hajótársaság mindent megszervez, így Önnek nem lesz semmi tennivalója. Íme néhány példa.

Kefalónia
Barlangászok a földalatti tónak otthont adó Melissáni-barlangban
A különleges gyöngyszemnek számító Melissáni-barlangban néhány órára úgy érezheti magát az ember, mint egy barlangkutató! Az ideérkezők jellegzetes helyi csónakkal fedezik fel a barlang függő és álló cseppköveit, és megfigyelhetik a színek fényjátékát a vízen, majd borszakértővé válnak, és megkóstolják a helyi bort, a Robolát, melyet nem messze készítenek a Szt. Gerasimos-kolostortól. Utóbbi kriptájában őrzik a szent relikviáit.

Honningsvåg
Isten hozta az Északi-fokon!

Mintha a képzelet szárnyain repülnénk, olyan érzés ott találni magunkat az Északi-fokon, Európa legészakibb pontján, 307 méterrel a tengerszint felett, orrunk előtt a végtelen óceánnal. Észak-Norvégiában ez az egyik legjobb helyszín a sarki fények megfigyelésére! Kamera vagy okostelefon kötelező túrakellék!

 

 

Új logó

A tenger és a szárazföld egymással karöltve képviseli a Costa új logójának értékeit: a növekedést, utazást és integrációt. Nem merült ugyanakkor a feledés homályába a társaság eredete sem: a klasszikus „C” mindig ott marad az ikonikus Costa-hajókéményeken!

 

Kérje ajánlatunkat!

 

 

Vissza
Kérje ajánlatunkat!