A Royal Caribbean International bemutatja

az Oasis hajóosztályt

 

 

A Royal Caribbean egyik fő filozófiája szerint a folyamatos megújulási képesség, az elképzelések és álmok megvalósítása nagyban hozzájárul az emlékezetes vakációhoz. Ebbe a filozófiába vetett hittel tette ismét magasabbra a lécet, amikor megálmodta új hajóosztályát, az OASIS-t. A hajóosztály első családtagja, az Oasis of the Seas 2009. végén debütált a floridai Fort Lauderdale-ben, őt követte 2010. decemberében az Allure of the Seas, melyek kétségkívül átvették a „legnagyobb és legforradalmiabb” tengerjáró hajó címét az Independece of the Seas-től. Azóta elkészült a Harmony of the Seas és a Symphony of the Seas hajó is. A több mint 5.400 vendég befogadására képes úszó építészeti csodák többek között 16 dekkel, 220 ezer bruttó tonna súllyal és 2700 kabinnal büszkélkednek. Elképesztő méreteik mellett olyan újításokkal is találkozhatunk a fedélzeten, mint a Central Park, tematikus szórakoztató központok (Neighborood), a víziszínház, a szintek között mozgó bár és a galériás lakosztályok.

 

Tematikus szórakoztató központok (Neighborhood)

Az ebben a koncepcióban, vagyis 7 körzetben elhelyezett létesítmények megkönnyítik az utasok mindennapi programválasztását: a hatalmas hajón így mindenki megtalálja egyéniségének, preferenciájának és kedvének megfelelő kikapcsolódási pontokat.

 

Boardwalk

Ez a központ az egész család számára – a testben és a lélekben fiataloknak - nyújt kikapcsolódást és szórakozást. Hangulatában a régi vidámparkokat, tematikus parkokat idézi fel. Legfőbb látványossága a hajó végében elhelyezkedő Víziszínház (Aqua Theatre), amely lényegében egy vízen úszó amfiteátrum. Itt napközben az utasoké a terep (lehet úszni vagy búvárleckéket venni), este azonban elképesztő látványban lehet részünk: a zene és fények kíséretében „előadott” szökőkút játék, a víz alatti balett vagy szinkronúszó előadások, akrobata számok biztos sikert aratnak. A technikai újítások természetesen itt is hozzájárulnak a tökéletes megvalósuláshoz: 3 magasságban állítható 6 méter mély medence, víz alatti kamerák, óriás kivetítők biztosítják mindenki számára az élvezetet.
A Boardwalk másik, nagy sikerekre számító eleme a körhinta. A kézzel faragott és festett állatok és maga a körhinta elkészítése 6 hónapi munka eredménye. A 21 figura között találhatók vadállatok, lovak, mesehősök és egy kis hintó is.
A 221 Broadwalk-ra néző erkélyes, 8 ablakos kabinból és 6 lakosztályból is nagyszerű kilátás nyílik a témaközpontra.

 

Central Park
A Central Park megalkotásával a Royal Caribbean a természet legjavát hozta el a szárazföldről a tengerre: a futballpálya hosszúságú park a nyitott égbolt felé néz, így nem csoda, hogy a természetes fényben sütkérező trópusi növények mellett sétálva egy valódi parkban érezzük magunkat. Ezen a területen is számos étterem, bár, üzlet várja az utasokat, illetve most már nem csak tengerre, hanem parkra néző balkonos kabinok is foglalhatók majd.

 

Royal Promenade

A Freedom és a Voyager hajókon már megismert sétálóutcán itt is megtalálhatók az ismerős éttermek, bárok, üzletek, de itt kap helyet a Rising Tide bár is, amely a Royal Promenade és a Central Park között jár, 3 emeletnyi magasságot leküzdve. Újdonság, hogy ezúttal természetes fényt is kap a sétálóutca, hiszen egy üvegtető teremt majd összeköttetést a Promenade és a felette húzódó Central Park között.

 

Medence és sport zóna

Ez a terület valóságos játszótér minden korosztály számára, több lehetőséget rejt, mint azt képzelnénk! A hajó 2 oldalán, a felső szinten végighúzódó medence- és sport komplexumban megtalálhatók a korábban megkedvelt létesítmények, de természetesen új elemekkel is gazdagodik a kínálat. A 4 egyedi medence együttes között mindenki megtalálja a kedvére valót: a gyerekeket az interaktív H2O Zone várja, ahol a legkisebbek is kedvükre pancsolhatnak a nekik kialakított bébi medence részben. A Sport medence az úszást kedvelőknek készült, de itt délutánonként akár egy vízilabda meccsen is részt vehetnek. A hagyományos medence a napozás és a fürdőzés szerelmeseit várja, az új Beach pool pedig fokozatosan mélyül, hogy az igazi tengerpart hatását keltse – ehhez persze elengedhetetlen kellékek a nyugágyak és napernyők. A medencéket több pezsgőfürdő, privát pihenésre alkalmas kis kabinok (cabanas), felnőttek számára kialakított igényes napozórész egészíti ki, és aki napközben megéhezik vagy megszomjazik, ellátogathat a 4 bár egyikébe vagy a Solarium Bistroba.

 

Az aktív életmód hívei erről a hajóról sem hiányolhatják a szörf szimulátort, amiből ráadásul kettő is van! De remek kikapcsolódást nyújt a több funkciós sportpálya és a minigolf pálya is. A kalandot kedvelőket 2 mászófal is várja, ám az igazán bátrak nem hagyhatják ki a Zip Line-t, a Boardwalk felett kifeszített kötélpályát: a 9 emeletnyi mélység minden bizonnyal még a legvakmerőbbeket is elkápráztatja!

 

Spa és fitness központ – vitalitás a tengeren

Tökéletes helyszín a pihenéshez és kikapcsolódáshoz – itt garantáltan felfrissül a test, a lélek és a szellem. Mindehhez olyan szolgáltatások járulnak hozzá, mint az egyszemélyes és a párok számára kialakított masszázs kabinok, a fűtött pihenők, szaunák, gőzkabinok, a szépségszalon és az egészséges fogásokat kínáló Vitality Café.
A fitness központban mindenki megtalálja majd a kondíciójának és kedvének megfelelő edzésformát: legyen szó a 158 modern kondigépről, a kickbox, pilates és jóga órákról, vagy az újdonságnak számító Kinesis gyakorlatokról. A hajót körbeérő futópálya immár a legnagyobb a tengeren – ráadásul egy része fedett is, hogy a szélsőséges időjárási viszonyok mellett is hódolhassanak a sportnak.

 

Entertainment Place – felhőtlen szórakozás a tengeren

Legyen szó akár a csendesebb, nyugodtabb kikapcsolódási lehetőségekről, akár a mozgalmas, energikus programokról, a legmagasabb igénynek is megfelelő szórakoztató komplexum több helyszínen nyújt garantált szórakozást minden este.
Egész este élvezhetjük a jazz forró ritmusait a Jazz on 4-ban, melynek hangulata és színvilága visszarepít a filmekből már ismerős 20-as, 30-as éves Chicago-jába.
A népszerű Studio B erről a hajóról sem hiányozhat, hogy esti jégrevüivel továbbra is elbűvölje a hálás közönséget.
A Casino Royale immár a legnagyobb „úszó kaszinó”, ahol 450 játékgép, kártyaasztalok és rulett várják a szerencsét próbálókat.
A 2 szintes Dazzles Lounge-ban minden este más zenei stílusra rophatjuk a táncot, napközben azonban kezdők és haladók egyaránt elsajátíthatják a profik új tánclépéseit, a bátrabbak még táncversenyre is benevezhetnek.
Ha a vidámság jegyében töltené az estét, keresse fel a Comedy Live-ot, egy New York-i metróállomást idéző kabaré klubot, ahol a közönséget is bevonják az „előadásba”, hogy valóban részesei legyenek a műsornak.
A szórakoztatás elmaradhatatlan eleme az Opal Theatre, az 1380 főt befogadó színházterem, amely felszereltségével, technikai színvonalával és műsoraival a legnagyobb és legnevesebb szárazföldi színházakkal is méltán veszi fel a versenyt.

 

Youth Zone – Mennyország kicsiknek és nagyoknak

A Royal Caribbean az utóbbi évek trendjeire és tapasztalatai alapozva bővítette ki a korábbi hajókon is jelen lévő Adventure Ocean részleget. A gyerekek számára kialakított szórakozó- és játszóközpont közel 2.700 m2-nyi területet fed le, ahol már a legkisebbek számára (6 hónapos kortól) is biztosítanak szakszerű gyerekfelügyeletet. A nagyobb gyerekek 3 korosztály szerint vehetnek részt az izgalmakat, kreativitást és változatosságot nem mellőző programokon. A közös játszó helyiségek közül népszerű a Kid’s Arcade videojátékaival, a Workshop a családi kreatív programjaival, az Adventure Science Lab, ahol a kis Einsteinek élhetik ki kíváncsiságukat, a sportnak és játéknak helyet adó Play, vagy az első tengeren épített gyerekszínház, az Adventure Ocean Thearte. A tinik külön területen tölthetik el szabadidejüket sportolással, internetezéssel, ismerkedéssel vagy esti tánccal.

 

Újítások a kabinok terén

Az új lakosztály és kabin típusok megalkotásával a foglalható kategóriák száma immár 37-re nőtt, köztük több kategória büszkélkedhet egyedi panorámával (Central Parkra néző, Broadwalk-ra néző, Promenade-re néző, stb.). A legnagyobb újdonságot mégis a galériás lakosztályok, az ún. Loft Suite-ek jelentik. A felső dekkeken található, kétszintes, tágas (min. 50 nm), erkélyes lakosztályokat modern stílusban rendezték be. A nappali felett található galérián kap helyet a hálószoba, a padlótól plafonig érő ablakon át pedig mindkét szintről fantasztikus panorámában gyönyörködhetünk.

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Royal Caribbean International - Oasis hajóosztály


Vissza
Kérje ajánlatunkat!