Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara Club Cruises

Új és kibővített lemondási/módosítási feltételek

A 2022. április 30-IG induló Royal Caribbean International, Celebrity Cruises és Azamara hajóutakra


Nagyra értékeljük folyamatos támogatásukat és hűségüket ezekben a bizonytalan időkben! A koronavírus kapcsán kialakult helyzet miatt megértjük, ha aggódik utazási tervei miatt. Mint mindig, utasaink biztonsága és kényelme számunkra a legfontosabb, ezért szeretnénk megkönnyíteni nyaralásával kapcsolatos döntését.

 

Annak érdekében, hogy bizalommal foglaljon és hajózzon, meghosszabbítjuk és kibővítjük Cruise with Confidence programunkat, biztosítva a még nagyobb rugalmasságot. 

 

Minden utas, aki 2020. május 6. és 2020. szeptember 30. között új hajóutat foglal, amely 2022. április 30-át megelőző indulású, vagy már meglévő foglalása van, utazását a következők szerint lemondhatja, ill. módosíthatja legkésőbb 48 órával a hajóút indulása előttig:

 

1.) Rugalmas lemondás

- Amennyiben a kötbér időszakot megelőzően, vagyis 89 nappal a hajó indulása előtt (Azamara utak esetében 120 nap) mondja le az útját:

 

 • Ha Non-Refundable Deposit-os árkóddal foglalt, akkor egy következő hajóútra felhasználható vouchert (Future Cruise Certificate) állítunk ki az NRD depozit értékében, amit 2021. december 31. előtti indulású hajóútra használhat fel vagy az eredeti indulástól számított 12 hónapon belüli indulásokra, amelyik határidő a távolabbi. Az ezen felül fizetett díjakat pedig visszatérítjük.
 • Ha standard promóciós kóddal foglalt, akkor a teljes addig befizetett összeget visszatérítjük.

 

- Amennyiben a kötbér időszakon belül, vagyis 89 napon belül (Azamara utak esetében 120 nap), de a hátralékfizetési határidőn kívül mondja le az útját:

 

 • Non-Refundable Deposit-os és standard promóciós foglalás esetén is, egy következő hajóútra felhasználható vouchert (Future Cruise Certificate) állítunk ki az NRD depozit értékében, amit 2021. december 31. előtti indulású hajóútra használhat fel vagy az eredeti indulástól számított 12 hónapon belüli indulásokra, amelyik határidő a távolabbi. Az ezen felül fizetett díjakat pedig visszatérítjük.

 

- Amennyiben a hátralék fizetési határidőn belül, vagyis 45 napon belül (Azamara utak esetében 120 nap), de 48 órával a hajó indulása előtt mondja le az útját:

 • A kabinár teljes összegének értékében egy következő hajóútra felhasználható vouchert (Future Cruise Certificate) állítunk ki, amit 2021. december 31. előtti indulású hajóútra használhat fel vagy az eredeti indulástól számított 12 hónapon belüli indulásokra, amelyik határidő a távolabbi. Az ezen felül fizetett díjakat – kikötői illeték, szervízdíj, stb. - pedig visszatérítjük.

 

Amennyiben a hajó indulását megelőző 48 órán belül mondja le utazását, Ön nem jogosult a Cruise with Confidence utalványra, hanem az ÁSZF szerinti lemondási feltételek lesznek érvényesek.


Amennyiben él a Cruise with Confidence fenti ajánlatával, azonban hajóútja ezután mégis törlésre kerül, Ön nem lesz jogosult az új ajánlatra.

 

 

2.) „Lift and Shift” – módosítás a következő évre

 

Meglévő hajóútját 2020. szeptember 30-ig* egyszerűen átteheti a következő évre, az eredeti kabinár és promóció megtartásával, a következő feltételek mellett:

 

A jövőbeni hajóút:

 • ugyanazon az útvonalon megy
 • ugyanolyan hosszúságú (Azamara utak esetében +/1 nap eltérés lehet)
 • az elhelyezés ugyanabban a kabinkategóriában történik
 • az eredeti induláshoz képest, a következő évben max. +/- 4 hét eltéréssel indul - Ünnepi hajóútra csak abban az esetben lehet átfoglalni, ha az eredeti hajóút is ünnepi hajóút volt!

 

Ha az eredeti hajóútja már kötbéridőszakon belül van, akkor ez a kötbér összeg érvényes lesz az átfoglalt hajóútra, későbbi lemondás esetén is!

*Ha az eredeti hajóútja 2020. augusztus 1. előtt indulna, ebben az esetben a módosítást legkésőbb 48 órával az indulás előttig lehet megtenni.


3.) Garantált legjobb ár

 

Hajóútja indulása előtti 48 óráig garantáljuk Önnek az elérhető legjobb árat!
Ha foglalása véglegesítése után kedvezőbb ár vagy akció lesz elérhető, kérésére módosítjuk hajóútja árát az aktuális, kedvezőbb promóciós árak és feltételek szerint.

 

 • Amennyiben a hátralék fizetési határidőt megelőzően, vagyis 45 nappal a hajó indulása előtt (Azamara utak esetében 120 nap), módosítjuk az árat, az árkülönbözetet a hátralék összegéből írjuk jóvá.
 • Amennyiben a hátralék fizetési határidőn belül, vagyis 45 napon belül (Azamara utak esetében 120 nap), de 48 órával a hajó indulása előtt módosítjuk az árat, az árkülönbözetet egy nem visszatéríthető fedélzeti ajándékkeret (OnBoard Credit) formájában írjuk jóvá.

 
Reméljük, ez az új program segít, hogy nyugodtan mérlegelhesse, hogy a tervezettek szerint elutazik-e, vagy csak egy későbbi időpontban. Bárhogy döntsön is, mi azt szeretnénk, hogy hajóútja tökéletes legyen.


Utasaink és személyzetünk egészsége, biztonsága és kényelme továbbra is a legfontosabb számunkra.
A fenti új rendelkezések tekintetében a hajótársaság fenntartja a jogot a változtatásra.

 

 

További feltételek, tudnivalók:

 • A Cruise with Confidence programba minden olyan, 2022. április 30. vagy előtte induló hajóút  beletartozik (a Celebrity Cruises esetében 2022. május 4-ig), amit 2020. szeptember 30-ig vagy korábban véglegesítettek.
 • A lemondás kapcsán kiállított FCC vouchereket 2021. december 31. vagy előtte induló hajóutakra lehet felhasználni vagy az eredeti indulástól számított 12 hónapon belüli indulásokra, amelyik határidő a távolabbi.
 • Ha az új hajóút kabinára magasabb, mint az FCC összege, a különbözet az utast terheli, ahogy a kikötői illetékek és a szervízdíj is.
 • Ha az új hajóút ára alacsonyabb, mint az FCC összege, a különbözetről egy új FCC vouchert állítunk ki Önnek, amit egy újabb hajóútra használhat fel. A kikötői illetékek és a szervízdíj ebben az esetben is az utast terheli!
 • A kiállított FCC voucherek csak az azon szereplő flotta hajóira válthatók be (pl. egy eredetileg Royal Caribbean International flottára szóló foglalást nem lehet egy új Celebrity Cruises útra felhasználni).
 • A „Lift and Shift” opció esetében, egyszer van csak lehetőség az időpont módosítására, illetve, ha a kikötői illeték és a szervízdíj összege eltér az eredeti foglaláshoz képest, akkor az új időpontra vonatkozó összegek lesznek érvényesek.
 • A Garantált legjobb ár választása esetén az új, alacsonyabb ár és az arra vonatkozó feltételek, promociók lesznek érvényesek és a korábbi ár és az ahhoz tartozó esetleges plusz kedvezmények (pl. OnBoard Credit) helyébe lépnek.
 • Az árcsökkenés miatt kapott fedélzeti ajándékkeret (OnBoard Credit), nem visszatéríthető, készpénzre nem váltható. Ha a hajóút alatt nem kerül felhasználásra, érvényét veszti.
 • A hajótársaság az esetleges repülőjegy törlés/módosítás költségeit nem tudja fedezni.
 • Ha a hajótársaságon keresztül volt szállás és/vagy transzfer foglalása is, ebben az esetben ezek is visszatérítésre kerülnek.
 • Az előzetesen lefoglalt italcsomagok, parti kirándulások, ill. egyéb fedélzeti szolgáltatások összegét lemondás esetén a hajótársaság visszatéríti.
 • Amennyiben az érintett hajóútját már lemondta vagy módosította, akár a Cruise with Confidence korábbi feltételei szerint, Ön nem jogosult a fenti lehetőségekre.

 

 2020. szeptember 1.

Kérdés esetén, keressen minket bizalommal!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!