Új egészségügyi protokollt javasolnak a tengeri hajózás újraindulása érdekében!

74 pontos, részletes ajánlás

 

 

Új egészségügyi protokollt javasolnak a tengeri hajózás újraindulása érdekében!

Az egészséges hajózási testület 74 pontos, részletes ajánlásával biztosítaná az utasok és a legénység egészségének védelmét a tengeri hajóutakon, így lehetővé téve, hogy a hajózás újraindulhasson!

 

 

A világszerte elismert orvosokat és szakértőket egyesítő, Egészséges Hajózási Testület (Healhy Sail Panel) a napokban nyújtotta be új ajánlásait az Egyesült Államok Egészségügyi Ellenőrzési és Megelőzési Központjának (CDC), melyeket betartva - a légiközlekedéshez hasonlóan - mérsékelhetőek a tengeri hajózás közegészségügyi kockázatai és biztosítható az utasok valamint a legénység egészségének védelme.

A Testület több mint 65 oldalas ajánlása 74 lépést tartalmaz, melyet nemzetközileg elismert orvosi, fertőző betegségekre szakosodott és közegészségügy szakértők dolgoztak ki. Az ajánlás részletes, gyakorlati útmutatásokat tartalmaz, mind az utasok, mind a legénység magatartására vonatkozóan, mert az előírások csak akkor biztosíthatják az egészség megőrzését, ha ezért közös erővel és fokozott figyelemmel minden hajón tartózkodó személy tesz.

Az ajánlások között szerepel a tesztelés, az arcmaszk viselete, a szájat és az orrot is takaró módon illetve a fokozott higiéniai eljárások a hajóállomásokon és az óceánjárókon.

 

 

 

 

 

 

„Ez a Testület a nemzetközi közegészségügyi elírásokat figyelembevevő vizsgálatot végzett az ajánlások kidolgozása előtt, azért, hogy olyan irányelvek szülessenek, melyek a lehető legmagasabb szinten képesek biztosítani az utasok és a legénység egészségének védelmét. Az elmúlt fél évben összegyűjtöttük az iparág eddigi tapasztalatait és tanulmányoztuk az orvostudomány eddigi tanulságait a világjárvány kapcsán. Így az ajánlások a legfrissebb orvosi és tudományos eredményekre támaszkodnak, melyeknek célja a hajózással együttjáró közegészségügyi kockázatok mérséklése.” – emelte ki Mike Leavitt Kormányzó, a Testület elnöke az ajánlások kapcsán.

A Testület 5 fő területet azonosított, melyekre kiemelt figyelmet fordítva csökkenthető a COVID-19 fertőzés terjedése a tengerjáró hajóutakon:

- tesztelés és szűrés

- higiénia és szellőzés

- úti cél és kirándulás tervezés

- a személyzetet érintő kockázatok mérséklése

- készenléti tervezés és végrehajtásAz 5 kiemelt területen belül a Testület olyan konkrét, kulcsfontosságú stratégiai intézkedéseket említ, mint:

- átfogó oktatással, a vendégek szűrésével és tesztelésével annak megakadályozása, hogy a járványfertőzés beléphessen az óceánjárókra

- fokozott higiéniás előírások és a megfelelő szellőztetés biztosítása mellett a járvány terjedésének mérséklése

- részletes tervek és intézkedések arra vonatkozóan, amennyiben a hajókon bármely személy a koronavírus tüneteit észleli magán és/ vagy igazoltan fertőzött, ideértve a gyors elszigetelést, kiürítést és hazaszállítást

- a parti kirándulások szigorú ellenőrzését

- fokozott védelmi intézkedéseket a személyzet tagjai számára

A világszerte elismert szakértőket összegyűjtő, Egészséges Hajózási Testületet a Royal Caribbean Group és a Norwegian Cruise Line Ltd. hozták létre 2020 júniusában, azzal a kiemelt céllal, hogy a tengeri hajózás biztonságos körülmények között folytatódhasson. A Testület elnöke Mike Leavitt Kormányzó, az Egyesült Államok volt egészségügyi és humánügyi minisztere valamint Dr. Scott Gottlieb, az Egyesült Államok volt élelmiszer- és gyógyszerügyi biztosa.

 

 

 

 

 

 

Kérdés esetén, keressen minket bizalommal!

Vissza
Kérje ajánlatunkat!