Dél-Vietnam és Kambodzsa felfedezése thaiföldi trópusi pihenéssel

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Dél-Vietnam kellemes klímával és izgalmas látnivalókkal várja Önöket januárban: hajózás a Mekong-deltán, Saigon felfedezése, séta Hoi An bájos városkájában és Hue császári emlékei között! Az Angkorban tett látogatás mindig feledhetetlen élmény csak úgy, mint a pihenés a thaiföldi Koh Chang meseszép partjain!

 

Utolsó 3 hely! 

 

 

Dátum: 2024. január 16-31.

Időtartam: 16 nap / 13 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 13 óra

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban

Ellátás: 13 reggeli, 2 ebéd

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 20 fő

 

  

Dél-Vietnam és Kambodzsa felfedezése thaiföldi trópusi pihenéssel ajánlatunk programleírása

 

1-2. nap: Saigon

Elutazás Budapestről a délutáni órákban dohai átszállással Ho Chi Minh városba, éjszaka a repülőgépen. Másnap helyi idő szerint kora délután megérkezünk az egykori Saigonba, transzfer a szállodába, szabad program, akklimatizálódás. A vacsorát a Saigon-folyón hajózva fogyasztjuk el. Szállás Ho Chi Minh városban (2 éj).

 

3. nap: Mekong-delta

Egész napos kirándulás a Mekong-deltába, a festői Ben Tre tartományba, ahol hajóra szállunk és a Chet Say folyón (a Mekong-folyó egyik ága) hajózva ismerkedünk a helyiek mindennapi életével, látogatás egy kókuszdió feldolgozó üzemnél, ahol megkóstolhatjuk a friss kókuszt is. Séta egy helyi faluban, majd utazás rizsföldek és farmok között egy helyi étterembe, ahol az ebéd során helyi specialitásokkal ismerkedünk. Délután hajókázás a csatornákon, majd visszautazás Saigonba.

 

4. nap: Cu Chi alagutak, Saigon

Délelőtt kirándulás a Cu Chi alagútrendszerhez. A falu és Saigon közötti 200 kilométernyi alagút erődként és búvóhelyként szolgált a vietnami háború alatt. 3-4 méter mélyen a föld alatt irodák, konyhák, tárgyalótermek, fegyverraktárak hálózatát fedezhetjük fel. Délután ismerkedés az egykori Saigon látnivalóival, megtekintjük a főposta épületét, az Újraegyesítés palotáját, a Notre Dame katedrálist, a Jáde pagodát és a Ben Thanh piacra is ellátogatunk. A városnézést követően transzfer a repülőtérre, elutazás Hue városába. Szállás Huéban (2 éj).

 

5. nap: Hue

Egész napos városnézés Hue ősi császári városában, látogatás az UNESCO Világörökség részeként számon tartott császári Citadellánál, a hatalmas komplexumot a pekingi Tiltott város mintájára építették. A fő látnivalók az impozáns Ngo Mon kapu, a Dien Tho palota és a Thai Hoa palota. Délután hajókirándulás a Parfüm-folyón a Hét Történet Pagodájához, majd látogatás Tu Duc uralkodó síremlékénél, Hue egyik legszebb látnivalójánál. Pavilonok, templomok, oltárok között, a tóparton sétálva ismerkedünk a hagyományos vietnami művészet és építészet példájaként is emlegetett komplexummal.

 

6. nap: Danang, Hoi An

Reggel elutazás a Hai Van hágón keresztül Danangba. Érkezés után látogatás a Cham múzeumban és a Márvány hegyeknél, majd transzfer Hoi An festői városába, a délkelet-ázsiai régió egykori legfontosabb kereskedelmi központjába. Délután gyalogos városnézés, séta a hangulatos óvárosban, láthatjuk a régi kereskedőházakat, ellátogatunk a 400 éves japán fedett hídhoz, a Phuoc Kien pagodához, a naplementét pedig a Thu Bon folyón hajózva tekintjük meg. Szállás Hoi Anban (1 éj).

 

7. nap: My Son

Délelőtt látogatás a közelben fekvő My Son romjainál. Az egykori Champa Királyság vallási központjának maradványai festői látványt nyújtanak a gyönyörű zöld környezetben. Délután transzfer Danang repülőterére, elutazás Kambodzsába, Siem Reap városába. Transzfer a szállodába, este szabad program, ismerkedés a hangulatos városkával. Szállás Siem Reap-ben (3 éj).

 

8. nap: Angkor

Ma egész napos felfedezőútra indulunk Angkor fenséges romvárosába, ami egész Délkelet-Ázsia egyik legfontosabb látnivalója. Délelőtt barangolás Angkor Thom ősi városában, a Bayon templomban és az Elefánt terasz kőelefántjainál, délután pedig a legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt Angkor Wat templomhoz látogatunk, a Kambodzsa jelképévé vált épület a khmer építészet csúcspontja. A napot a vadregényes Ta Prohm templomban zárjuk.

 

9. nap: Tonle Sap tó és Banteay Srei

Délelőtt hajókirándulásra indulunk a Tonle Sap tóhoz, Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvizű tavához. Kompong Kleang kikötőjében hajóra szállunk és ellátogatunk egy helyi faluba, ahol a házak a víz felett, cölöpökre épültek. Látogatás a falu egyik legszebb házában, ahol a piknikebédünket fogyaszthatjuk el és megismerkedünk a generációk óta a tavon élő halászok mindennapi életével.  Délután Banteay Srei templomához látogatunk, útközben pedig rövid kitérőt teszünk az Akna múzeumba, amely Kambodzsa történelmének egy szomorú időszakába, a vörös khmerek uralmának idejébe enged betekintést. Banteay Srei gyönyörű, rózsaszín homokkő templománál töltjük a délután fennmaradó részét. A Nők citadellájának is nevezett templom az Angkor komplexum egy kisebb temploma, de részletesen kidolgozott faragványai, domborművei révén az egyik legdíszesebb, igazi ékszerdoboz.

 

10. nap: Koh Chang

Reggel transzfer a thai határhoz, majd utazás busszal és komppal Koh Chang szigetére, ahová estefelé érkezünk meg. Thaiföld egyik legszebb szigete kevésbé kiépített, mint a közismert Phuket és Samui, éppen ez adja a báját. Érintetlen természet, festői hegycsúcsok, vízesések és fehérhomokos tengerpartok sora várja itt az elsősorban nyugodt pihenést kedvelő utazókat. Szállás a tengerparti szállodában (5 éj).

 

11-14. nap: Koh Chang

Kikapcsolódás Koh Chang csodás tengerpartján.

 

15-16. nap: utazás Budapestre

Délelőtt búcsút veszünk Koh Chang szigetétől és elutazunk Bangkokba (kb. 6 órás buszút). Transzfer a repülőtérre, este elutazás dohai átszállással Budapestre, érkezés másnap a reggeli órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

  

Kérje ajánlatunkat!

 

 

 

  

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                          1 039 900               2                      2 079 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               179 000              2                          358 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                     2 437 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 179 000 Ft, szállás 13 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: kambodzsai vízum (helyszínen fizetendő, kb. 30 USD/fő), vietnami vízum és vízumügyintézés díja: 20 000 Ft/fő, szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 20 USD/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 250 000 Ft/fő
felnőtt pótágyon: 1 029 900 Ft/fő
 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 50 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 25 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

 

 

Dél-Vietnam és Kambodzsa felfedezése thaiföldi trópusi pihenéssel


Vissza
Kérje ajánlatunkat!