Szigetnézőben: Mauritius és Reunion, az Indiai-óceán gyöngyszemei

Csoportos utazás szigettúrákkal, tengerparti pihenéssel

Az Indiai-óceán e két apró gyöngyszeme külön-külön is, együttesen pedig duplán pazar lehetőséget kínál egy meseszép vakációra Földünk túlfelén: szigettúrák vízesésekkel, vulkánokkal, nemzeti parkokkal, eleven helyi kultúrák, türkizkék lagúnák, hajós kirándulások és a mindenütt jelenlévő óceán ígérnek emlékezetes napokat, élményeket! Körbenézünk mindkét szigeten, és láblógatós-pihenős tengerparti napokban sem lesz hiány!  

Újdonság!

  

Előfoglalási kedvezmény:

 2 hónappal indulás előtt: 30 000 Ft/fő

 

Dátum: 2024. május 23-június 03.

Időtartam: 12 nap/10 éj

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: kb. 13 és fél óra 

Elhelyezés: 4 csillagos szállodákban

Ellátás: félpanzió 10 reggeli és 10 vacsora (ital nélkül) a szállodában, 2 ebéd a kirándulások keretében

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 15 fő

 

 

1 fő hölgy utasunk útitársat keres 

 

 

Szigetnézőben: Mauritius és Reunion, az Indiai-óceán gyöngyszemei ajánlatunk programleírása

 

1. nap: Utazás Mauritiusra

Indulás Budapestről a déli órákban, párizsi átszállással utazás Mauritiusra.

 

2. nap: Mauritius - Curepipe, Grand Bassin, Black River Gorges és Chamarel

A kora reggeli órákban érkezünk Mauritiusra, és azonnal egy kirándulással indítunk a sziget déli felében: megnézzük a Curepipe városa melletti Trou aux Cerfs vulkáni krátert, melynek pereméről 360 fokos kilátás nyílik a környékre, majd folytatjuk utunkat a hindu vallású mauritiusiak körében szent tóként tisztelt Grand Bassin (más néven: Ganga Talao) krátertóhoz. A helyi hinduk úgy tartják, kapcsolat áll fenn a Ganga Talao és India szent folyója, a Gangesz között. A tavat hindu templomok és szobrok veszik körül, utóbbiak közül kiemelkedik a 33 m magas Síva isten szobra. A vízeséseiről, mintegy 311 virágfajáról és a kizárólag Mauritiuson fellelhető madárfajairól híres Black River Gorges Nemzeti Parkba látogatunk el ezután, majd Chamarelbe vezet az utunk, hogy megtekintsük a Hétszínű Föld nevű különleges természeti képződményt és a 90 m magas Chamarel-vízesést. Érkezés a szállodába kora délután, a nap további részében szabad program. Szállás és vacsora: Mauritius (5 éj).

 

3. nap: Tengerparti pihenőnap

Egész napos szabad program, pihenés, kikapcsolódás a tengerparton.

 

4. nap Port Louis, Grand Baie és Cap Malhereux                                            

Korai reggeli után Mauritius északi felének felfedezésére indulunk. A sziget fővárosában, Port Louis-ban több látnivaló is vár ránk: a központi piac, ahol a kozmopolita város minden kultúrája képviselteti magát, az Adelaid-erőd, a 18. századi Château de Labourdonnay épülete és parkja, a különlegesen szép tamil templom és a színes esernyőkkel fedett, hangulatos Le Caudan sétány.  A gazdag egzotikus növénykollekciójáról híres Pamplemousses Botanikus Kert a következő állomásunk, majd a tengerparti Grand Baie településre, végezetül pedig az egykori halászfaluba, a vörös tetős templomáról híres Cap Malheureux-be látogatunk el. Késő délután, kora este érkezünk vissza a szállodába.

 

5. nap: Tengerparti pihenőnap  vagy fakultatív program: Ȋle aux Cerf katamarántúra

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton.

Fakultatív egész napos katamarántúra (09:00-16:00) Île aux Cersf szigetére magyar nyelvű idegenvezetővel, transzferrel, ebéddel (min. 12 fő):

A katamarán első megállója a Grand River South East-vízesés lesz, ahol lehetőség nyílik egy rövid snorkelezésre a lagúnában a legénység segítsége mellett, majd kikötünk Île aux Cerfs fehérhomokos tengerpartján, ahol különböző szabadidős programok közül lehet választani.

 

6. nap: Tengerparti pihenőnap
Egész napos szabad program, pihenés, kikapcsolódás a tengerparton.

 

7. nap: Utazás Réunionra

A délelőtt folyamán kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, utazás Réunion szigetére. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás és vacsora: Réunion (5 éjszaka).

 

8. nap: Piton de la Fournaise

A nyugati partvonalon, majd cukornádültetvények között haladva érkezünk a sziget két vulkanikus hegytömbjét kettéválasztó fennsíkra, s onnan tovább a világ egyik legaktívabb vulkánja, Réunion emblematikus tűzhányója, az UNESCO Világörökségi Listáján is helyet kapott Piton de la Fournaise holdbéli tájra hasonlító lávarégiójába. A Nez de Boeu kilátópontot, a kialudt Commerson-krátert és a Plaine de Sables okker és vörös színben játszó sivatagos vidékét érintve utazunk tovább a Pas de Bellecombe-Jacob kilátóponthoz, 2311 m-es magasságba, ahol lehetőség nyílik leereszkedni a kaldera medréhez, és közelebbről szemügyre venni a Formica Léo-krátert.  A Plaine des Cafres fennsíkon található Bourg Murat faluban ebéd következik, majd időjárás függvényében teszünk egy kitérőt a Bois Court pazar kilátójához, végezetül pedig ellátogatunk a La Saga du Rhum múzeumba.  

9. nap: Tengerparti pihenőnap

Egész napos szabad program, pihenés a tengerparton.

Fakultatív naplemente-katamarántúra (min. 15 fő): kb. 3 órás katamaránprogram a Saint Paul-öbölben és a lagúna mentén.

10. nap: Cirque de Salazie, Hell-Bourg

Korai reggeli után St. Denis és St André érintésével a Roulof Vanilla Ültetvényre utazunk, és megismerkedünk a híres bourbon vanilla előállításával. A szurdokokban kanyargó Mat folyót követve utazunk tovább az UNESCO Világörökség-listás Cirque de Salazie vízesésekkel tarkított, zöldellő vidékére. Megállunk a Le Point de Jour kilátóponton, majd ellátogatunk az egyik legszebb francia településnek tartott Hell-Bourgba, ahol teszünk egy rövid sétát a falu színes kreol házacskái között, és felkeressük az itt található ősi termálfürdők romjait (110 lépcsőfok). Ebéd Hell-Bourg egyik kreol éttermében, majd megnézzük a 19. századi Maison Folio villát. Visszaúton fotószünetet iktatunk be a Voile de la Mariée, Pisse en L’Air és Cacade Blanche vízeséseknél.     

 

11. nap: Tengerparti pihenőnap

Egész napos szabad program, pihenés a tengerparton.

 

12. nap: Hazautazás

Kora reggeli kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, párizsi átszállással hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programok sorrendje változhat.

 

Kérje ajánlatunkat!

 

  

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                        1  219 000                 2                 2  438 000
 
Repülőtéri illeték kb.                                                               176 000                 2                   352 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      2 790 000  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték 176 000 Ft/fő, szállás 10 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás*.

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 EUR/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak, felárak:

egyágyas felár: 350 000 Ft/fő

fakultatív programok:

Katamarántúra Ȋle aux Cerfs szigetére, ebéddel: 37 000 Ft/fő

Naplemente-katamarántúra Réunion partjainál, üdítővel, helyi koktélokkal: 41 000 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 50 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 30 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervizdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervizdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

 

Szigetnézőben: Mauritius és Reunion, az Indiai-óceán gyöngyszemei


Vissza
Kérje ajánlatunkat!