Mesebeli Marokkó

csoportos körutazás

Engedje, hogy Marokkó világa elvarázsolja, utazzon velünk Dél-Marokkó vörös tájain át a Szaharához, a királyi városokba és az Atlanti-óceán partjára ezen a felejthetetlen körutazáson!

 

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 15 000 Ft/fő kedvezmény

2 hónappal indulás előtt: 8 000 Ft/fő kedvezmény

 

 

Dátum: 2021. március 13 -21.

Időtartam: 9 nap/8 éj

Utazás: menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: kb. 7 óra

Elhelyezés: helyi 4 csillagos szállodákban, 1 éj kényelmes sivatagi sátortáborban

Ellátás: félpanzió (kivéve az első napon)

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 20 fő

 

 

Mesebeli Marokkó ajánlatunk programleírása

 

 

1. nap: utazás Casablancába

Elutazás Budapestről a kora esti órákban frankfurti átszállással Marokkóba. Érkezés a legendás Casablancába az éjfél utáni órákban, transzfer a szállodába. Szállás Casablancában (1 éj).

 

2. nap: Casablanca, Rabat

Délelőtt városnézés Casablancában, a fehér városban, séta a Medinában és látogatás a lenyűgöző II. Hassan mecsetben. Délután a közeli fővárosba, Rabatba utazunk. A városnézés során megtekintjük a Királyi palotát és a király mecsetét kívülről, a Hassan mecset tornyát, az Oudaias kasbát, a Medinát. Vacsora és szállás Rabatban (1 éj).

 

3. nap: Meknes, Volubilis

Reggel utazás Meknesbe, a marokkói Versailles-ba. Meknes történelmi városának fő látnivalója a Bab El Mansour kapu, Marokkó legszebb kapuja. Meknes környékén fekszik Volubilis bájos római kori romvárosa. Itt sétát teszünk az egykor pompás város utcáin, megtekintjük az épen maradt mozaikokat és megcsodálhatjuk a kilátást a környező völgyekre. Továbbutazás Fezbe, a szállás elfoglalása, majd vacsora. Szállás Fezben (2 éj).

 

4. nap: Fez

Az egész napot Fez felfedezésével töltjük, ahol időutazást teszünk a középkori Medina kacskaringós utcáinak labirintusában barangolva, ahol teherhordó szamarakkal is találkozhatunk. A hatalmas Karaouine mecsetbe a nem muzulmán látogatók csak a nyitott kapukon át pillanthatnak be, de a mecset környékén található madraszák vagyis iszlám iskolák egyikébe ellátogatunk. Természetesen a számos bőrcserző műhely egyikébe is betérünk, ahol az erős szag ellenére nem mindennapi látványban lesz részünk. Látogatás a Nejjarine szökőkútnál és séta a Medina utcáin.

 

5. nap: utazás Merzouga-ba

A korai reggelit követően buszra szállunk és folytatjuk utunkat délre, a sivatag felé. A hosszú út változatos tájakon át vezet, a zöldellő hegyek lassan kopár hegyi tájba váltanak, lenyűgöző kanyonok, majd pálmaligetek között vezet az út a sivatag szélén épült Erfoud városkáig, ahol terepjárókba szállva közelítjük meg sivatagi szállásunkat Merzouga közelében. Szállás egy sivatagi sátortáborban, ahonnan jó idő esetén fantasztikus naplementét csodálhatunk meg (1 éj).

 

6. nap: Merzouga homokdűnéi és a Todra-szurdok

Korán kelünk, hogy a napfelkeltét már a sivatag dűnéin csodálhassuk meg. Reggeli után visszautazás Erfoudba terepjárókkal, majd buszra szállunk és folytatjuk utunkat Ouarzazate felé. Pálmaligetek, a vörös hegyekből kiemelkedő kasbák, berber falvak, színes ruhákba öltözött helyi asszonyok látványa kíséri utunkat a Todra szurdokig, amely Dél-Marokkó egyik legszebb látnivalója, meredek sziklafalak között hűvös völgyet rejt az út. Szállás és vacsora Ouarzazate-ban (1 éj).

 

7. nap: Ouarzazate, Marrakech

Látogatás a Taourirt kasbánál, ami az egyik legszebb egész Marokkóban, majd Marrakech felé indulva, a több filmforgatásnak is helyszínt biztosító, látványos Ait Ben Haddou erődítménynél. Továbbutazás szép hegyi utakon, a Tizi n’Tichka hágón át Marrakech csodás városába. Délután séta a híres Djemaa El Fna téren, ahol éjjel-nappal zajlik az élet, mutatványosok, kígyóbűvölők, majomtáncoltatók, datolyaárus és narancsléfacsaró bódék lepik el a teret és a fantasztikus bazárokat is innen lehet bebarangolni. A séta után transzfer a szállodába, ahol a vacsorát is elfogyasztjuk. Szállás Marrakechben (2 éj).

 

8. nap: Marrakech

Délelőtt folytatjuk Marrakech felfedezését, látogatás a város legfontosabb nevezetességeinél: Koutoubia mecset, Menara kertek, Bahia palota, a Majorelle kert. Ebéd a szállodában, délután szabad program.

 

9. nap: utazás Budapestre

Dél körül transzfer a repülőtérre, elutazás bécsi átszállással Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

 

 

Kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj – Ft/fő

2021. március 13.

kétágyas

299 900

egyágyas

369 900

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, szállás 8 éjszakára félpanziós ellátással (kivéve az első napon a késői érkezés miatt), programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás. 

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 69 000 Ft/fő, borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 45 EUR/fő), utasbiztosítás.

 

Mesebeli Marokkó


Vissza
Kérje ajánlatunkat!