| Regisztráció | Tensi katalógusok | Telefonos ügyfélszolgálat: +36 1 345-1505

Grúziai kalandok Rigai látogatással                      mailKérje ajánlatunkat!

 

csoportos körutazás

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 10 000 Ft/fő
 

 

Dátum 2017. augusztus 6-11.

Időtartam 6 nap/5 éj

Utazás Menetrendszerinti repülőjárattal

Repülési idő Kb. 6 óra

Elhelyezés 3-csillagos szállodában

Ellátás Reggeli

Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám 25 fő

 

 

Részvételi díj – Ft/fő

 

kétágyas

209 900

felnőtt pótágyon

199 900

egyágyas

259 900

 

 

 

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, szállás 5 éjszakára reggelivel, transzferek és programok a leírás szerint, belépők és borkóstoló Grúziában, útlemondási biztosítás.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 55 000 Ft/fő, belépőjegyek Rigában (opcionális), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

 

Programleírás


1. nap: elutazás Tbilisi-be

Elutazás Budapestről kora este rigai átszállással Grúziába.

 

2. nap: Tbilisi

Érkezés Tbilisibe a hajnali órákban, transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Néhány óra pihenés után reggeli, majd a grúz főváros felfedezésére indulunk. A hegyekkel körülvett, folyóparti Tbilisiben jól megférnek egymás mellett a modern építészet remekei és az óváros sikátorai. A látnivalók nagy részének a hangulatos óváros ad otthont: a sziklára épített Metekhi templom, a Narikala erőd, amit kabinos felvonóval közelítünk meg, a termálfürdők, a Shardeni utca divatos kávézói és galériái. Látogatás a város főutcáján, a Rustaveli sugárúton és az üvegtetős Béke-hídon, láthatjuk az Operaházat, a Rustaveli színházat majd a Teknősbéka tóhoz is ellátogatunk. Szállás Tbilisiben.

 

3. nap: Kazbegi és Ananuri vára

Észak felé, Kazbegi hegyvidékére kirándulunk ma. A Kaukázus északi lejtőin fekvő Kazbegi Nemzeti Park mély hegyszorosaival, meredek sziklafalaival, gleccsereivel, hegyi tavaival és vízeséseivel festői táj, az itt található 5047 méteres Kazbeg csúcs pedig a 3. legmagasabb hegy Grúziában. A hegyek között fekvő Stepantsminda bájos városkájából terepjárókkal jutunk fel a mesés fekvésű Gergeti templomhoz, innen lenyűgöző kilátás nyílik a falura és a közeli Kazbeg csúcsra is. Útközben látogatás Ananuri váránál és a Jinwali víztározónál. Szállás Tbilisiben.

 

4. nap: Gori, Uplistsikhe, Mtskheta

Egész napos kirándulásra indulunk Tbilisitől nyugatra, első megállónk Gori lesz, a város ősi várán kívül arról nevezetes, hogy itt született Sztálin. Egykori szülőházában ma a szovjet diktátor életét bemutató kiállítást tekinthetünk meg. Goritól nem messze, a Mtkvari-folyó bal partján fekszik Uplistsikhe, a Kaukázus vidékének egyik legősibb települése. A sziklába vájt barlangváros lakóhelyek, szentélyek, üzlethelyiségek, utcák, alagutak nagy kiterjedésű hálózata volt egykor. Visszaúton Tbilisi felé Mtskheta városába látogatunk, Grúzia egyik legősibb városának és vallási központjának legfontosabb látnivalója a Svetitskhoveli katedrális. Rövid szabadidő, séta a hangulatos, falusias hangulatú óvárosban, majd visszautazás Tbilisibe.

 

5. nap: Tsinandali, Telavi és Sighanghi

Reggeli után kelet felé indulunk, Kakheti régiójába, Grúzia borvidékére. Tsinandaliban Alexsandre Chavchavadze múzeumát és a gyönyörű kertet tekintjük meg, majd borkóstolón veszünk részt a helyi borospincében. Ellátogatunk Telavi városába, ahol a grúz konyha olyan remekeinek elkészítésével ismerkedhetünk meg, mint a hagyományos grúz kenyér, a Shoti, a nemzeti étel, a Khinkali és a grúz saslik, a Mtsvadi. Délután a szerelem városát, Sighanghit fedezzük fel, sétát teszünk a romantikus macskaköves utcákon, megcsodáljuk a városfalról nyíló kilátás az Alazani völgyre és a szabad idő során tovább élvezhetjük a régió borait. Szállás Tbilisiben.

 

6. nap: Riga

Hajnalban transzfer a repülőtérre, elutazás Rigába, ahová a reggeli órákban érkezünk. Megreggelizünk egy helyi étteremben, majd buszos és gyalogos városnézésre indulunk. Ismerkedés a 800 éves Hanza város fő látnivalóival és séta az óváros macskaköves utcáin: dóm, főtér, Parlament, Riga kastély, régi kereskedőházak, Lőportorony. Szabad program, majd délután transzfer Riga repülőterére, hazautazás Budapestre.

 

mailKérje ajánlatunkat!

 

 

 

 

 

 

Akciós utazási ajánlatok

USA Keleti-part körutazás egy kis kanadai kitérővel

2017. szeptember 27-október 8. Előfoglalási kedvezmény: 3 hónappal indulás előtt: 35 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 17 500 Ft/fő

 

 

 

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 35 000 Ft/fő

2 hónappal indulás előtt: 17 500 Ft/fő

 

[ tovább ]
Pihenés Tioman trópusi szigetén szingapúri látogatással

2017. július 2-14.
 


 

 

[ tovább ]
Hahó, a tenger!

Őszi szünet a Földközi-tengeren

7 éjszakás nyugat-mediterrán hajóút már 409 €-tól/fő + ill.

[ tovább ]